hippe huismoeder

| Hippe huismoeder | Hoe houd ik mijn huishouden bij?!

Mama & Kinderen By jul 23, 2018 2 Comments

Het huishouden is voor mij als ’thuisblijfmama’ ofwel ‘hippe huismoeder‘ een enorme uitdaging. Dat komt vooral omdat ik er geen zin in heb, dit heeft natuurlijk ook met mijn depressie te maken. Ik zoek structuur en een ritme of schema. Heb ik dan een huishoudschema gevonden dan doe ik er toch niets mee. En ben ik op dreef dan is er opeens weer een schoolvakantie waardoor ik in de war raak.

Vandaag kreeg ik het compliment dat mijn huis zo op orde was. Hoe dat komt ga ik jullie nu vertellen, dat is namelijk niet alleen mijn verdienste:

Mijn moeder helpt me wekelijks. hippe huismoederZij strijkt en ik doe voor de rest alles wat ik moet doen van haar. Is er iemand anders bij dan kan ik prima poetsen etc. Maar met Joris doe ik liever andere dingen, een avond samen op de bank of lekker uiteten. Soms appt mama mij ook, heb je de bedden al verschoond? Dan ga ik dat doen. Erg he? Zo niet volwassen. Het werkt wel.

Het BuJo van deze hippe huismoeder

Met mijn BuJo houd ik bij wat ik per dag wil doen en of ik dat heb gedaan. Op die manier confronteer ik mijzelf met mijn wensen en wat ik ermee doe. Dat is echt een goede stok achter de deur. Per dag vink ik af wat ik heb gedaan, dat motiveert mij heel erg om het te doen. Ook vind ik een dagelijkse to do erg fijn. Ik schijf dan dus alles op wat ik die dag gedaan wil hebben en dan heb ik rust in mijn hoofd. Daarnaast schrijf ik in mijn BuJo alles op wat ik in mijn hoofd heb, alle lijsten staan erin. En dat geeft mij rust!

Er toe zetten om dingen te doen

Ik heb een hekel aan het uitruimen van de vaatwasser en dat slaat nergens op. Het uitruimen van de vaatwasser is namelijk 2 minuten werk. Om mijzelf ertoe te zetten om bepaalde klussen te doen bedenk  ik mij hoeveel tijd het kost. Want laten we eerlijk zijn, eigenlijk stelt het niet zoveel voor als je alles bijhoudt. En dat kan ik dus niet. Bij mij stapelt alles op en dan gebeurt er dus weer niets. Om die problemen op te lossen probeer ik nu om het per ruimte te bekijken. Dus kamer dochter, dan kamer zoon, alle was naar beneden. Onze kamer, badkamer poetsen, toiletten en keuken. En dan ben ik al een heel eind. Het speelgoed is makkelijk op te bergen in onze huiskamer door bijvoorbeeld deze DIY die deze hippe huismoeder maakte.

 

Is dit probleem herkenbaar voor jullie? Want indien wenselijk kunnen we samen gaan huishouden en organiseren. Dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken. In mijn ogen is het namelijk enorm frustrerend als je je huis niet onder controle kan houden, vooral met kinderen. Als je je kan houden aan een schema samen met ander moeders is het opeens een stuk makkelijker.

Author

2 Comments

  1. Nicole Orriëns schreef:

    De vaatwasser uitpakken vind ik ook een stom werkje. Maar ik doe het daarom altijd als ik aan het koken ben. Dan moet ik bijvoorbeeld toch wachten tot het water kookt, dus dan kan ik in die tijd mooi de vaatwasser uitpakken. Het is toch niet dat ik wat anders kan gaan doen. Dit helpt bij mij goed.

  2. Iris schreef:

    Ben je bekend met zone cleaning? Is oorspronkelijk van iets van flylady ofzo, maar op YouTube heeft ‘How Jen Does It’ er hele overzichtelijke filmpjes van.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.