5 tips voor een budgetproof krokusvakantie met je zoon.

Besparen & Budget, Mama & Kinderen By feb 26, 2018 1 Comment
In de vakantie iets leuks doen met je zoon? Er zijn genoeg activiteiten, nog budgetproof ook! In Nederland is het op de meeste plekken nu krokusvakantie. In een vakantie is het zeker leuk en de moeite waard om wat te doen met je kinderen. Eerder gaven we tips voor een budgetproof krokusvakantie met je dochter, nu is het tijd voor een budgetproof krokusvakantie met je zoon!

Een budgetproof krokusvakantie?

Leuke dingen doen hoeft echt niet altijd veel geld te kosten, kosteloos is zelfs ook mogelijk. En wat is er nu leuker dan even qualitytime met je lieve zoontje door te brengen? Dat dat dan budgetproof kan zijn is helemaal mooi meegenomen.

Lees ook: 

5 tips voor een budgetproof krokusvakantie met je dochter.

Tip 1

Het is er aankomende week echt het weer voor, het vriest, het is koud. De schaatsen kunnen uit het vet.  Google even en je vindt vast een schaatsbaan die ergens bij jou in de buurt is. Mocht dit niet zo zijn, wat ik me bijna niet kan voorstellen, dan is er vaak ook een binnenschaatsbaan in de buurt. Met je zoon schaatsen kan dus ook als het wat warmer is dan dat de verwachtingen zijn.

Tip 2

Normaal gesproken zou ik zeggen, ga lekker een paar uur het bos in en ga hutten maken. In de week van de krokusvakantie is het helaas erg koud. Waarschijnlijk vriest het overdag ook de hele dag, als we pietje mogen geloven dan… MAAR.. Binnen kunnen jullie ook een hut of tent bouwen. Gebruik lakens, dekbedden, maak het zo gek mogelijk en tover zijn kamer om tot een waar hutten/tenten kamp.

Tip 3

Pak de lego, duplo of houten blokken er bij. De meeste jongens zijn gek op bouwen. Bouw een groot kasteel, een fort of iets anders wat je zoon(tje) graag wil. Samen een zo groot en mooi mogelijk object bouwen is super gaaf!

Tip 4

Ga knutselen, knutselen is echt niet alleen voor meiden!! Veel jongens zijn er ook gek op. Hoe stoer is het om je eigen monster te maken? Met een aantal lege toiletrollen kom je een heel eind!

Tip 5

Hoewel het deze krokusvakantie dus wat frisjes is vinden de meeste kinderen dat helemaal niet erg. Vaak zijn wij het als ouders die denken, hmm is het niet te koud? Ga een potje voetballen met je zoon, fiets of maak een wandeltocht(je) door het bos, ga lammetjes kijken bij de kinderboerderij. Want hoewel het erg frisjes zijn kan doet warm inpakken al heel wat. De frisse lucht is gezond en zolang je goed in beweging blijft zul je er weinig tot geen last van hebben.

 

Dit waren de tips van Meer met Mama voor een budgetproof krokusvakantie met je zoon(s). Voor elke leeftijd zit er wel wat leuks tussen. Hoewel deze post geschreven is voor een budgetproof krokusvakantie met je zoon kunnen deze activiteiten ook leuk zijn voor je dochter. Zo niet hebben we ook een leuk artikel voor een budgetproof krokusvakantie met je dochter.

 

Ga jij nog iets leuks doen in de krokusvakantie met je dochter(s)? En is dat (zo goed als) gratis of niet?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Patricia (Mommy Stories) schreef:

    Leuke tips! Het knutselen gaan wij toevallig vanmiddag doen. En schaatsen staat ook nog op de planning?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.