goede nachtrust

Goede nachtrust begint met het juiste beddengoed

Huis & Tuin By apr 13, 2021 No Comments

Slapen, wie is er niet gek op? Ik in ieder geval wel. Wanneer je kinderen krijgt zul je er achter komen hoe fijn het is wanneer je goed kunt slapen. De eerste stap voor een fijne nachtrust is het juiste beddengoed. Om goed te kunnen slapen heb je een geschikt hoofdkussen nodig, maar ook het dekbed en dekbedovertrek zijn belangrijk. Daarom begint een goede nachtrust met het juiste beddengoed. In dit artikel lees je er alles over:

Het hoofdkussen

Word je wel eens wakker met nek-of hoofdpijn? De oorzaak hiervan kan zijn dat je niet het juiste hoofdkussen hebt dat op jouw slaaphouding aansluit. Het juiste hoofdkussen bij jouw slaaphouding kan nekklachten voorkomen. Het kan best lastig zijn om een fijn en goed hoofdkussen te kiezen, maar als je deze hebt gevonden zul je er zeker profijt van hebben.

Buikslaper:

Wanneer je op je buik slaapt volstaat een dun kussen, misschien heb je er zelfs helemaal geen nodig. Het is net wat jij het prettigst vindt.

Zijslaper:

Wanneer je op je zij slaapt is het erg belangrijk dat je een kussen hebt wat jouw houding voldoende ondersteuning biedt. Doordat er extra druk op je schouders ligt is een hoog en dik hoofdkussen een echte must. Omdat wij beiden zijslapers zijn zocht ik bij Bedsupply hoofdkussens uit met traagschuim voor een optimale ondersteuning.

Rugslaper:

Wanneer je een rugslaper bent heb je een kussen nodig wat wel wat hoger is, maar tegelijkertijd ook dun.

Materialen hoofdkussens:

  • Dons –> dons is redelijk zacht en kan fijn naar wens gekneed worden.  \
  • Traagschuim –> een stevige vulling die jouw hoofd en nek een optimale ondersteuning biedt.
  • Latex –> ook een stevige vulling voor een prettige ondersteuning
  • Wol –> stevig en ook zeer geschikt wanneer je last hebt van allergieën

 

Dekbed

Wanneer je een dekbed aanschaft is de warmteklassen erg belangrijk om op te letten. De warmteklasse geeft aan welke warmte-isolatie een dekbed biedt en voor welk seizoen het dekbed het meest geschikt is. Dekbedden zijn in 4 verschillende warmteklassen te verkrijgen. Klasse 1 is goed geschikt voor de winter en heerlijk warm, een klasse 4 is geschikt voor de warme zomernachten en de 2 en 3 zijn tussenklassen. Daarnaast is er ook een 4-seizoenen dekbed verkrijgbaar wat uit twee verschillende delen bestaat. Een deel voor het voorjaar en een deel voor het najaar. Samen vormen ze een winterdekbed. Daarnaast zijn dekbedden met verschillende vullingen te verkrijgen. Een vulling bepaald vaak toch wel het slaapcomfort. Wanneer je last hebt van allergie voor bijvoorbeeld huisstofmeid is een vulling met microvezel erg geschikt. Ben je op zoek naar een dekbed dat veel warmte biedt dan is dons een goede keuze.

Dekbedovertrek: goede nachtrust en beddengoed

Natuurlijk kun je niet prettig slapen zonder fijn dekbedovertrek. Dekbedovertrekken zijn in veel verschillende materialen te verkrijgen. Zelf slaap ik het fijnst onder een dekbedovertrek van katoen satijn omdat dit erg prettig is voor haar en huid, maar ik zal de meest gangbare materialen hieronder nog even uitlichten:

Katoen-satijn

Dekbedovertrekken van katoen-satijn zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Bij dekbedovertrekken van katoen-satijn zijn de garens erg dicht op elkaar geweven. Op deze manier zitten er meer draden in de stof. Door deze speciale manier van binding voelt het katoen verkoelend, glad, soepel en bijzonder zacht aan. Ook fijn: strijken is in een mum van tijd gedaan, het is namelijk zo goed als strijkvrij. Je strijkt het met de hand zelfs gemakkelijk glad. De stof is daarnaast erg vriendelijk voor je haar en huid. Er ontstaan minder klitten in je haar en ook de huid van je gezicht heeft er profijt van omdat de stof zo lekker soepel en glad is. Daarnaast heeft katoen-satijn een chique uitstraling en een fijne glans. Het is alsof je in een hotel overnacht!

Zelf zocht ik een dekbedovertrek van ‘De Witte Lietaer’ bij bedsupply. Producten van De Witte Lietaer zijn van hoogwaardige kwaliteit doordat het bedrijf zich als sinds 1898 bezig houdt met het ontwerpen en maken van producten. Ze leveren onder andere aan het Amsterdamse Amstel hotel, maar ook andere internationale hotels maken gebruik van producten van De Witte Lietaer. Ik kan je verzekeren, het slaapt heerlijk! Ook erg fijn is dat het dekbedovertrek een extra wijde opening heeft zodat je het dekbed er eenvoudig in kunt stoppen.

Katoen

De meest verkochte dekbedovertrekken zijn van katoen. Het is een natuurproduct en daardoor van nature vochtabsorberend en ademend. Je kunt er in principe het hele jaar fris onder slapen. In de winter zorgt het voor warmte en in de zomer voor verkoeling. Het is daarbij ook een erg duurzaam materiaal. Normaal katoen is ten opzichte van de andere katoensoorten ook vaak relatief goedkoop geprijsd.

Percale katoen

Percale katoen  is katoen dat van bijzondere kwaliteit is. Dit komt doordat het een hogere draaddichtheid heeft dan normaal katoen. Het zorgt er eigenlijk voor dat de eigenschappen van katoen verstrekt worden. Het percale katoen kenmerkt zicht door het zachte en soepele gevoel. Ook fijn: het heeft een verkoelende werking dus erg prettig in de zomer. Doordat de stof sterker is dan normaal katoen gaat het ook langer mee.

Flanel-katoen

Flanel. Je houd er van of je haat het. Het is een stof die heerlijk fluffy aanvoelt (vind ik). Het is heerlijk om met de koude dagen onder te kruipen. Het katoen is geruwd en heeft hierdoor een donsachtig laagje gekregen. Doordat de stof dikker en zachter is neemt het snel je lichaamswarmte op. Ben je een koukleum? Dan ga je hier zeker van houden!

Linnen

Linnen is geen variant op katoen. Het is namelijk gewonnen uit vlas. Het is erg stevig en duurzaam. Wel kan het wat stuf aanvoelen. Linnen is goed ventilerend en vochtabsorberend, maar ook warmteregulerend en daardoor geschikt voor alle seizoenen van het jaar.

Heb jij een goede nachtrust door geschikt beddengoed?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.