fotoboeken maken

Fotoboeken maken? Iets wat je moet blijven doen!

Vrouw By aug 23, 2023 No Comments

Wie in de jaren ’80 en ’90 is opgegroeid heeft ze ongetwijfeld van de eigen jeugd; fotoboeken. De fanatieke moeders maakten bij ieder levensjaar één fotoboek per kind, de ander vatte de hele jeugd samen in een paar bladzijdes. Welke variant jij ook hebt, erin (terug)kijken is altijd leuk. Maar hoe vaak doe je dat nu werkelijk? Vroeger wellicht meer dan vandaag de dag. Een reden hiervoor is ook dat de technologie zo’n vlucht heeft genomen dat we de hele dag al overspoeld worden met foto’s en video’s. Van een selfie op Instagram tot een kiekje via Whatsapp, nadat we onze filmrol hebben opgeschoond is de telefoon toch snel weer vol. Daarom ontstaat ook bij veel moeder het dilemma; wel of geen fotoboeken meer maken? Dit moet je wel (blijven) doen, in dit blog lees je waarom.

Het fotoboek

Een fotoboek heeft iets nostalgisch en bijzonders. Eigenlijk hetzelfde als fysieke boeken. Een aantal jaren geleden gingen er stemmen op die zeiden dat fysieke boeken heel snel zouden gaan verdwijnen. Maar inmiddels kunnen we wel concluderen dat niets minder waar is. De e-reader is een leuke bijkomstigheid, maar fysieke boeken en de gedrukte kranten blijven er voorlopig nog wel even. Dit geldt ook voor fotoboeken, deze worden ook nog steeds op grote schaal gemaakt. Het gaat echter wel op een andere én effectievere manier, dus dit maakt het alleen maar gemakkelijker om het wel te doen. En je weet zeker dat je kinderen hier later nog in terug gaan kijken, en niet in jouw oude telefoon!

Perfecte foto

Wanneer je toch een fotoboek maakt (leuk!), wil je natuurlijk ook wel dat die van de hoogste kwaliteit is. Daarom is investeren in een telefoon met een waanzinnige camera aan te raden wanneer je dit van plan bent. Een iPhone 14 Pro Max kopen is dan ook echt een cadeautje aan jezelf. Probeer alle foto’s van één boek met dezelfde camera te maken en je zult een mooi harmonieus geheel krijgen. Deze nieuwste iPhone beschikt over een groter scherm dan andere iPhones waarmee het niet alleen een perfecte keuze is om de foto’s ermee te maken, maar ook zelfs om het boek mee samen te stellen. Het grote scherm en de extra sterke batterij -die lang meegaat!- maken het mogelijk om het fotoboek gewoon vanaf je telefoon via een app samen te stellen. Ook foto’s bewerken op een natuurlijke manier is gewoon mogelijk. Er zijn online al vele verschillende aanbieders die ervoor zorgen dat het vullen van het fotoboek al grotendeels vanzelf gaat.

Kortom, je hebt zelf ongetwijfeld veel plezier gehad van de fotoboeken uit je jeugd. Ondanks alle technologische ontwikkelingen blijft een fysiek fotoboek een waardevolle herinnering. Leg jezelf niet de druk op dat dit ieder jaar voor ieder kind nodig is, je kunt het ook clusteren per bijzondere gebeurtenis zoals een huwelijk of vakantie. Maar ondanks alle foto’s en video’s levert het uitzoeken van de mooiste varianten en die fysiek vastleggen een ontzettend leuk en waardevol document op. Iets waar men nog vaak in gaat kijken en de mooie momenten van het leven daadwerkelijk tastbaar maakt!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.