tuintafel

Een sfeervolle tuintafel creëren met deze tips

Huis & Tuin By jun 23, 2021 No Comments

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat we meer tijd buiten doorbrengen. Vanzelfsprekend kiezen veel mensen ervoor om de tuintafels weer uit de schuur te halen of misschien wel een nieuwe tuinset te kopen, als de huidige set aan vervanging toe is. Om jouw tuintafel om te toveren tot één sfeervol geheel met de rest van de tuin, zijn er een aantal dingen waar je altijd rekening mee kunt houden. Tip: Probeer er je eigen draai aan te geven, want wat de één sfeervol vindt, kan iemand anders niet mooi vinden. Het is dus persoonlijk. In dit artikel zet ik een aantal tips voor je op een rijtje. Lees snel verder!

Een tafelkleed doet wonderen

Alles begint natuurlijk met de basis, zo ook voor het creëren van een sfeervolle tafel. Het is daarom belangrijk om een tuintafel te kopen van stevige kwaliteit, zodat je er jarenlang en soms zelfs een levenlang plezier van kunt hebben. Zo moet de tafel stabiel staan en niet wiebelen. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Ben je al tevreden met het tafelblad? Dan kun je dit zo laten, maar anders kan een alternatief gevonden worden in een mooi tafelkleed. Je beschermt daarmee niet alleen de tafel tegen weersinvloeden van buitenaf en intensief gebruik, maar het voegt natuurlijk ook de nodige sfeer en warmte toe. Je kunt een tafelkleed eigenlijk vergelijken met een bank. Naast dat een bank praktisch en comfortabel moet zijn, zorgen wat decoratieve kussens net voor dat beetje extra sfeer!

Centerpiece

Wat wil je op tafel zetten? Kies je voor een tafel met veel spullen of wil je liever een rustigere look creëren met slechts één of twee subtiele accessoires? Wat je veel ziet terugkomen in magazines en op inspiratieplatform Pinterest is dat mensen kiezen voor een mooie eyecatcher in het midden van de tafel. Denk bijvoorbeeld aan een decoratief element in de vorm van een bloemstuk of ga voor hangende decoratie, zoals een hangende ‘kooi’ met lampjes. Dat laatste komt ook direct van pas, als het donker wordt buiten. Succes!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.