mobiele douche

Een mobiele douche is ideaal bij een badkamerverbouwing

Huis & Tuin By mei 20, 2022 No Comments

Als de badkamer wordt verbouwd dan duurt dat meestal wel een aantal dagen. Zeker als het gaat om een grondige verbouwing inclusief betegelen en het (ver)leggen van leidingen. Dat houdt dus in dat de badkamer en tijd niet gebruikt kan worden. In Nederland zijn we gewend dat we iedere dag kunnen douchen, dus geen badkamer hebben betekent dat we ons heil elders moeten zoeken. Als douchen of toiletgebruik bij de buren geen optie is dan kun je een mobiele douche overwegen. Die wordt buiten geplaatst, bijvoorbeeld in de voor- of achtertuin en biedt je de mogelijkheid om je persoonlijke hygiëne toch gewoon te waarborgen. 

Waarom laat je een mobiele douche plaatsen?

Een mobiele douche biedt veel voordelen. Je kunt gewoon je dagelijkse routine in de badkamer volgen als jouw eigen badkamer tijdelijk niet beschikbaar is vanwege een grondige renovatie. Natuurlijk is het even behelpen, maar het feit dat je gewoon thuis kunt douchen is voor veel mensen van groot belang. Het is een stuk comfortabeler dan met een handdoek en je doucheschuim naar de buren te moeten lopen. De mobiele douche is compact en comfortabel en kan overal worden geplaatst. Uiteraard krijg je instructies over het gebruik van deze tijdelijke voorziening van de leverancier. 

Regel een mobiele douche op tijd

Een mobiele douche kun je huren of kopen. Als het om een badkamerverbouwing gaat in je eigen huis dan is huren natuurlijk de beste optie, je hebt de douche later hopelijk immers niet meer nodig. Maar als je woningen verhuurt die worden verbouwd, bijvoorbeeld als investeerder of corporatie, dan kan het handig zijn om één of meerdere mobiele douches te kopen. Ook een toiletunit kopen kan dan handig zijn. Deze kun je dan laten plaatsen bij de woning die op dat moment aan de beurt is voor een renovatie. Op die manier kun je de bewoners toch nog wat comfort bieden. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan de bewoners een week in een hotel of vakantiewoning onderbrengen. Ook een vervangende woning is vaak niet voorhanden voor dit doel. 

Plan je badkamer verbouwing goed

Een badkamer verbouwing laat je niet ieder jaar uitvoeren als het goed is. Het is belangrijk om dit goed voor te bereiden. Als je hiervoor vakmensen inhuurt, houd er dan rekening mee dat zij vaak al veel opdrachten hebben en dus niet op korte termijn beschikbaar zijn. Als je bepaalde dingen zelf doet, maak dan goede afspraken met bijvoorbeeld de tegelzetter of de elektricien. Ook het regelen van een mobiele douche of tijdelijk toilet moet op je to do lijst komen te staan. Als je goed bent voorbereid dan verloopt de realisatie van jouw nieuwe droombadkamer op rolletjes. 

Lees ook: 10 tips voor een groene badkamer

Wat kost jouw droombadkamer?

De kosten voor een badkamerrenovatie kunnen flink oplopen. Maak dus een goede begroting zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het kopen of huren van een mobiele douche of mobiel toilet moet je in de kosten meenemen, want dit is echt nodig als je tijdens de verbouwing niet elders kunt verblijven of elders van sanitair gebruik kunt of wilt maken. Voor het verbouwen van je badkamer kun je in veel gevallen je hypotheek aanpassen zodat je profiteert van lagere rente en een langere aflostermijn. Het aanpassen van de hypotheek inclusief bezoek aan de notaris kan enkele maanden in beslag nemen. Houd hier dus rekening mee.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.