fotoalbum

Een fotoalbum, hoe houd je dat bij?!

Mama & Kinderen By sep 11, 2018 No Comments

Nu we de zomervakantie weer hebben gehad is het tijd om de vakantiefoto’s te ordenen. Ik probeer hier een systeem in te krijgen zodat ik de kinderen mooie albums mee kan geven voor later. Zelf heb ik hele mooie albums die mijn moeder bijhield. En mijn man heeft van zijn moeder ook echt leuke albums meegekregen. Maar hoe ik een fotoalbum bijhoud en hoe ik dat probeer te doen zal ik jullie vertellen.

Camera en telefoon

Het grootste probleem voor mij is dat ik foto’s maak met mijn camera én mijn telefoon, ik denk dat dat herkenbaar is voor de meeste ouders, toch? Het eerste wat ik dus probeer te doen is met enige regelmaat de foto’s van mijn telefoon af te halen. Hoe vaker ik dat doe, hoe minder foto’s ik per keer moet doorworstelen om de leuke eruit te filteren. Op deze manier kan je de foto’s die per whats app zijn ontvangen ook meteen gebruiken. En de Instagram pareltjes natuurlijk! Ik probeer dit dus te doen, het streven was een keer per maand maar dat schiet er toch vaak bij in hoor. Misschien iets om op de agenda te zetten.

Een ouderwets fotoalbum

Bij Depp had ik in eerste instantie een ouderwets fotalbum. Ik liet foto’s afdrukken en plakte ze in met een verhaaltje erbij. Dit resulteerde er in dat ik veel meer afdrukte dan ik eigenlijk inplakte en dat de foto’s vaak op een grote hoop terecht kwamen. Het voordeel was wél dat ik veel foto’s van hem in huis had staan en hangen. De prijs van het afdrukken van losse foto’s viel me ook echt wel tegen. Ik was per keer snel 15 euro kwijt waarmee de kosten van een album erg hoog liggen hoor. Sinds de geboorte van Joey ben ik echter erg nalatig geweest. Depp krijgt straks een album van 2 tot 5 jaar. Erg he?

Via HEMA een fotoalbum maken

Op mijn bureaublad heb ik nu één mapje Joey en één mapje Depp. Voor Joey heb ik een album samengesteld van haar eerste jaar. Uit alle mapjes en bronnen, bijvoorbeeld ook de foto’s van mijn schoonvader, heb ik de leukste foto’s gehaald en die gedurende het jaar in dat mapje geplaatst. Door gebruik te maken van de software van de HEMA en een automatisch album samen te laten stellen worden alle foto’s van alle bronnen op chronologische volgorde in het album geplaatst! Hoe relaxt is dat? Daarna kan je het album handmatig aanpassen. Je kan er foto’s uithalen, verwisselen vergroten of verkleinen. Net wat je zelf mooier vindt. Voor mij is dat wel echt een uitkomst, misschien hebben andere bedrijven dat ook hoor, maar dit scheelt zo veel tijd! Dat maakt het ook weer leuker om te doen al zeg ik het zelf. Het nadeel is wel weer dat je geen foto’s kan toevoegen, Depp heeft nou bijvoorbeeld een schoolfoto en klassenfoto, die moet ik er dan even tussen plakken, misschien een idee om een lege pagina in te plannen voor het geval dat?

Per levensjaar een album

Ik vond het sowieso een uitdaging om te bepalen per wanneer ik een fotoalbum ging samenstellen. Uiteindelijk koos ik dus voor het afdrukken van hele albums en dan per levensjaar incl de verjaardag. Er is altijd wel wat om het uit te stellen maar dit lijkt mij het meest logische om te doen. Joey is bijvoorbeeld 7 december jarig, dus sinterklaas en haar verjaardag staan erin. En kerst is voor het jaar erop, je moet ergens een grens leggen anders blijf ik smoesjes verzinnen. Onze verjaardagen in Februari, die van Depp in April. De meivakantie, de zomer etc.

Hoe houden jullie de albums bij? En gaat de voorkeur uit naar het laten drukken van albums of met het inplakken van foto’s?

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.