5 tips om een blije mama te zijn.

Mama & Kinderen By feb 02, 2018 3 Comments

“Para- para- paradise, ohohohohohooho.” Ongegeneerd zing ik keihard mee met mijn favoriete band Coldplay , terwijl ik de vloer aan het dweilen ben. Dan komt mijn oudste zoon binnen. “Mam, stop maar weer, hoezo vals?” Hij kijkt me aan alsof ik niet helemaal goed bij mijn hoofd ben. Direct sta ik weer met beide benen op de grond. Ik kan inderdaad niet zingen, maar wat maakt het uit, ik word er ontzettend blij van! Mensen vragen mij vaak hoe het komt dat ik altijd zo vrolijk en positief ben. Mijn geheim is simpel: gewoon een blije mama zijn! Graag geef ik je hierbij 5 tips die mij helpen om een blije mama te zijn.

1. Doe ook dingen zonder je kinderen

Als moeder ben je druk met 1001 dingen die met je kind(eren) en je gezin te maken hebben. Maar er is ook nog een persoon achter de moeder: jijzelf! Zorg dat je niet alleen maar bezig bent met het draaiende houden van je gezin, maar doe ook dingen voor jezelf. Ga winkelen met vriendinnen, ga met je man uit eten, reis naar de mooiste plekjes  van de wereld en ga uit je dak bij een concert. Geniet ook van het leven zonder dat je kinderen er altijd bij zijn

2. Sport en voel je fit

Sporten kost energie, maar het levert ook energie op. Als je sport voel je je fit en ben je trots op jezelf. En zeg nou zelf, extra energie kun je af en toe best gebruiken als moeder. Een leuke bijkomstigheid van regelmatig sporten is ook dat je strakker in je vel zit.

Ik ben zelf het prototype van een sportieve moeder, misschien af en toe op het dwangmatige af. Soms word ik ook moe van mezelf als ik weer voor dag en dauw naar de sportschool fiets of op zondagmorgen de wekker vroeg zet om een rondje hard te lopen. Maar ja, beter zo dan andersom en ik voel me er heerlijk fit bij.

3. Zorg goed voor jezelf

Dat je mama bent hoeft niet te betekenen dat je niet voor jezelf hoeft te zorgen. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen er verzorgd uitzien. De jongens lopen echt niet in de duurste kleren, maar dragen wel af en toe wat nieuws en hun haren zitten (meestal :-)) in model. Natuurlijk geldt dit ook voor mijzelf. Van nieuwe kleding krijg ik kriebels in mijn buik en na een bezoekje aan de kapper voel ik mij als herboren. Zorg dat je blij bent als je in de spiegel kijkt. Als jij blij bent met jezelf straal je dat ook uit naar je kinderen.

4. Zing, dans, lach en voel je kind

De meeste kinderen leven zonder na te denken over alles. Ze zingen keihard als ze daar zin in hebben en denken niet aan wat anderen daar van vinden. Probeer dat af en toe ook te doen. Zing samen met je kinderen liedjes als je op de fiets zit. Dans mee met een filmpje op tv en voel je als in de Chocomel reclame uit de jaren “80  (wie kent deze nog?). En het allerbelangrijkste: lach elke dag minimaal één keer. Zelfs om de flauwste grappen van je kinderen kun je samen een hoop lol hebben.

5. Het is een voorrecht om mama te mogen zijn

Je bent mama, dat is een voorrecht en niet voor iedereen weggelegd. Die lieve monstertjes zijn echt van jou en dat is het mooiste dat je ooit is overkomen. Natuurlijk kan ik mijn mannen af en toe ook weleens achter het behang plakken, maar ze maken mij ook wie ik ben: een trotse vrouw en blije mama!

Wat doe jij om een blije mama te zijn?

Author

3 Comments

  1. Marieke schreef:

    Helemaal mee eens!

  2. Nicole Orriëns schreef:

    Ik ga elke dag even hardlopen. Dat helpt enorm om even tot mezelf te komen en mijn zegeningen te tellen.

  3. Dani schreef:

    Eens! Je niet zo druk maken en genieten van de kinderen zolang ze onder ons dak wonen, hielp me om te nuanceren en relativeren.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.