babygym maken

Babygym maken DIY–> Zelf een babygym maken <–

Besparen & Budget, Zwangerschap & Baby By nov 21, 2017 14 Comments

Deze keer een DIY. Hoe kan je zelf een babygym maken? Het is eigenlijk ontzettend simpel en ook nog eens niet duur! Goedkoop zelfs.. Daar houden wij Nederlanders wel van toch?!

Wanneer een babygym?

Een babygym is leuk voor baby’s vanaf een maand of 3. Je baby gaat dan echt bewuster pakken en grijpen en tegen de babygym aanslaan. Dit is een vorm van spelen voor een baby vanaf 3 maand. Voor baby’s van 0-3 maand is spelen vooral knuffelen, kroelen, liedjes zingen, lachen, wiegen. Natuurlijk kan je een babygym wel eens boven een baby zetten van 2 maand. Maar om dit te lang te doen heeft weinig zin, de baby speelt nog niet echt en het kijken naar de babygym wekt prikkels op waardoor de baby uit zijn of haar slaap blijft. De baby blijft dan afgeleid. Maar om je baby er nou even onder te leggen kan geloof ik geen kwaad. Ik deed het met Emma en de babygym kreeg vele lachjes van haar.

 

Waarom zelf een babygym maken?

Ik besloot zelf een babygym te maken, dit omdat ik graag een babygym van hout wou. Een babygym met niet te veel kleurtjes en geluid. Maar toch een leuk speeltje voor als Emma er klaar voor is. Het is namelijk wel leuk maar ook goed speelgoed voor de ontwikkeling. Door het spelen oefent een baby zijn of haar denken, motoriek en geheugen.

babygym maken

Welke materialen heb je nodig als je een babygym wilt maken?

 • 3x een houten bezemstok.
 • een zaag.
 • touw.
 • spijkers en hamer om de spijkers te bevestigen.
 • wol.
 • een lichtsnoertje.
 • belletjes.
 • kralen.

Deze materialen heb ik allemaal bij de Action gekocht en ik was nog geen 10 euro kwijt.

babygym maken

Hoe zelf een babygym maken?

Stap 1 zelf een babygym maken.

Eigenlijk is het heel simpel. Je hebt 5 stukken van de houten bezemstelen nodig. Zorg dat je ze op de lengte zaagt die jij hebben wilt.

Stap 2 zelf een babygym maken.

Je maakt dan eerst de poten aan elkaar, dit kan door een spijker er in te slaan en vervolgens met touw er om heen te gaan. Zorg wel dat de poten langs elkaar gaan en je aan de bovenkant een V hebt. Ook kan je het zonder spijkers doen en alleen met touw. Dit heb ik eerst gedaan en dat wil ook prima, zo kan je de babygym nog in hoogte verstellen. Maar je kan natuurlijk ook vastzetten met spijkers en omwikkelen met touw.

Dit herhaal je om de andere kant van de poten ook aan elkaar te maken.

Stap 3 zelf een babygym maken.

Nu wil je het middenstuk bevestigen aan de poten. Als je het goed gedaan hebt dan kruizen de stokken van de poten elkaar en heb je dus aan de bovenkant een V-vorm. Hierin kan je het middenstuk leggen en ook weer omwikkelen met touw of eerst een spijker er in slaan en dan met touw omwikkelen. En zorg dat het stevig vast zit.

babygym maken

Ook leuk om te lezen: Twinning met je kind + WINACTIE

babygym maken

Stap 4 zelf een babygym maken.

Nu is het tijd om het lichtsnoer te bevestigen. Nou dit is heel simpel. Ik koos voor een ijzerdraadje met ini mini lampjes waar een batterijdoosje aan zit. Je wikkelt het ijzerdraadje er om heen en klaar is kees!

Stap 5 zelf een babygym maken.

Nu wil je natuurlijk de hangertjes/speeltjes er aan maken. Ik kocht kerstversiering bij de Action waar belletjes aan zaten. Je kan ook gewone belletjes halen maar ik heb ook 1 hanger van de kerstversiering gebruikt voor de babygym. Er zaten 2 hartjes hangers in de verpakking voor een euro geloof ik. 1 heb ik verlengt met wol en kralen, de ander heb ik het belletje afgeknipt en aan een dubbele draad wol gemaakt met kralen. Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een knuffeltje of iets anders hoor, maar hier koos ik voor. Het voordeel vind ik is dat ik bij wijze van morgen er wat anders aan kan maken.

Stap 6. zelf een babygym maken.

Zet de babygym in de box, of op een speelkleed doe de lampjes aan en laat je baby genieten.

De lampjes kan je ook alleen in de avond aan doen natuurlijk!

babygym maken

Hoe lang ben je bezig om een babygym te maken?

Ik ben ongeveer een uur  bezig geweest met alles. Valt toch best mee he?! En ik was minder dan een tientje kwijt! Ik ben er blij mee!

 

Maak dit als gepersonaliseerd kraamcadeau!

Ik vind het zelf ook een erg leuk idee om een babygym zoals deze als gepersonaliseerd kraamcadeau te geven. Hoe leuk is het om een kraamcadeau te krijgen wat gemaakt is door iemand die je lief is?

 

Zou jij zelf een babygym willen maken?

 

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

14 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind ‘m briljant! Wat heb je dat leuk gemaakt, en dat voor zo’n fijne prijs. Ik vind het ook leuk dat je de constructie met touw hebt vasgemaakt. Dat staat lekker rustiek.

  1. Maddy schreef:

   Dank je Nicole! Ik vind het touw zelf ook erg mooi. Ik houd van rustiek ?

 2. Malou schreef:

  Wauw wat gaaf! Echt heel leuk gedaan zeg 😀

 3. julia-juulsblogt schreef:

  leuk gedaan. wel goed om denken dat ze.niet de onderdelen kunnen los frunniken maar zal goed komen zolang ze niet kunnen zitten

  1. Maddy schreef:

   Zit stevig vast ?

 4. Mirjam schreef:

  Wat leuk gedaan zeg! Ik had er eentje gekocht, maar dit is ook een heel leuk idee!

  1. Maddy schreef:

   Dank je! ?

 5. Melissa krijns schreef:

  Wat een super leuke diy! Als ik een baby had ik het zeker gemaakt. Ben namelijk dol op diy

 6. Lisanne schreef:

  Super gaaf! En inderdaad super handig omdat je er elke keer weer wat anders aan kan hangen. De lampjes zijn ook erg leuk! Hier was onze zoon ook dol op zijn baby gym, maar hij is er met zijn 2,5 jaar nu echt te oud voor haha.

 7. Patricia schreef:

  Dit is zoveel leuker dan zo’n saai plastic ding kopen en daarnaast ook nog eens extra leuk met die lampjes voor de kerst 🙂

 8. Amylia schreef:

  Leuk gemaakt! Hopelijk gaat je baby er veel plezier aan beleven!

 9. Eline schreef:

  Wat een goed idee! Wij hebben een plastieken speelboog liggen, maar ik vind een zelfgemaakte uit hout echt wel mooi. De lichtjes er in lijken me gezellig!

 10. Grace schreef:

  Dat heb je leuk in elkaar gezet! En zo snel ook. Mijn complimenten

  1. Maddy schreef:

   Dank je wel Grace!! ?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.