moederschap

Dit doet iedere moeder! Of ze het toegeeft is een tweede…

Mama & Kinderen By mei 17, 2019 No Comments

Als vanzelfsprekend doen moeders alles graag volgens de regels. Daarbij staan de 3 r’s voorop. Je weet wel: Rust, Reinheid & Regelmaat. En natuurlijk alle andere dingen die jij belangrijk vindt. Haalbaar? Nee! Zeker niet altijd. Maar met een beetje improvisatie komen we een heel eind. Een groot deel van onderstaande dingen doet iedere moeder. Of we het allemaal zullen toegeven, dat is een tweede..

Liegen over de bedtijd

Soms zijn de dagen gewoon te lang en de kinderen te vervelend. Je hebt geen puf meer of wilt gewoon in alle rust die serie kijken wat het enige momentje voor jezelf in de week is. ‘Ja hoor, het is allang half acht geweest! Jullie moeten nu snel naar bed want morgen moeten jullie er weer vroeg uit!’ Dat het ondertussen nog niet eens 19.00 uur is weten ze niet zolang ze niet kunnen klokkijken.

Graven in de toilet

Dit gaat iedere moeder vroeg of laat gebeuren. En niet omdat je je telefoon in je kontzak hebt laten zitten en die een duik nam. Kan natuurlijk ook gebeuren, gebeurt de beste. Maar dat was niet mijn punt. Ik doelde meer op een speelgoedauto die een duik nam of een Barbie die toch niet op de wc-bril kon zitten.

Kots opvangen met je handen

Voor je kinderen krijgt kun je je dit niet voorstellen. Is natuurlijk ook hartstikke smerig. Maar als je kind eenmaal goed aan de buikgriep is, niets kan binnenhouden en het emmertje niet dicht genoeg bij je staat vang je het liever op dan dat je prachtige bank onder de kots zit hoor, geloof me maar.

Iedere moeder kruipt wel eens terug in bed nadat ze haar kind heeft weggebracht

Soms heb je een powernapje nodig, of een hele ochtend om bij te tanken. Je lieveling heb je naar school, de opvang of peuterspeelzaal gebracht en na een nacht waarbij je je ogen meer open dan dicht hebt gehad kruip je er graag nog eens in. Kan natuurlijk ook als je kindje zelf ook nog dutjes doet.

iedere moeder

Lees ook: Deze dingen heb ik dus NIET over voor mijn kinderen.

Snot, snotter, de snot

Kinderen zijn nogal eens verkouden. Niets verschrikkelijker dan een kind die zijn neus afveegt aan jouw mooie witte broek. Heel veel respect trouwens voor de mama die haar witte broek wit kan houden, maar dat terzijde.. Iedere moeder veegt de snotneus van haar snotneusje wel eens af aan haar kleding. Niet dat dit helemaal de bedoeling is, maar er komt ooit een moment dat je kind een dikke snottebel heeft en jij zonder zakdoek of doekjes zit.

Iedere moeder heeft wel eens net iets te hard tegen haar kind geschreeuwd

Is niet je bedoeling, maar het was zover voordat je er erg in had. Na de tijd voel je je ontzettend vervelend en je kind is het waarschijnlijk al vergeten. Ook wij moeders zijn niet perfect. Het kan een keer gebeuren.

iedere moeder

Zwitsal

Zwitsal zou eigenlijk alleen voor de kinderen zijn.. Geloof me, iedere moeder gebruikt het wel eens of heeft het wel eens gebruikt. Onder de douche om je benen te scheren omdat de scheergel buiten handbereik is.. Je haar wassen met Zwitsal shampoo of mijn favoriet: Zwitsal op het wangetje, want ook onze wangetjes worden in de winter wel wat droger.

Iedere moeder gooit stiekem speelgoed weg

En zeg me niet dat dit niet waar is! Je kind kijkt er nooit naar om, het is niet meer compleet, het staat ronduit in de weg en je bent er helemaal klaar mee. Natuurlijk besluit je om dit weg te gooien. Je raadt het al; je kind zal er natuurlijk om vragen..

Wildplassen

Vooral in de ‘mijn kind is bezig zindelijk te worden’ fase zal je dit echt een keer gebeuren. Bij een lange boswandeling misschien ook wel 😉 . Ach, liever een plasje in de natuur dan een stinkende auto of een natte broek.. want dat is echt heel erg zeur!

Ruiken aan ondergoed

De grote geurtest, is deze onderbroek nu schoon of vies? Echt niet fris, maar we doen het allemaal.. ooit!

Stiekem eten

Kinderen zijn altijd doof als je ze vraagt om bijvoorbeeld op te ruimen, maar wanneer jij de kast open trekt om een koekje te pakken dan zijn ze er als de kippen bij. Stiekem in de kelderkast snaaien is dan ook niets om je voor te schamen mama!

Wedstrijdje doen?

Kinderen zijn gek op wedstrijdjes.. Dat moet je uitbuiten! Kan je het geschreeuw, gegiegel of geklets niet meer aan? Jij hebt zeker weten al eens gezegd: ‘We gaan een wedstrijdje doen wie het langst stil kan blijven!’ Zo niet, dit komt echt nog wel

De TV, Tablet, Laptop

Het huishouden doen, koken en een kind vermaken tegelijkertijd kan best een uitdaging zijn. Gelukkig hebben we allemaal wel een TV, Tablet of laptop…

Hopen dat het toch niet jouw kind was

Je bent in bijvoorbeeld de Action.. Jij neust lekker door de winkel op zoek naar de leukste nieuwe koopjes. Je kind is bij het speelgoed kijken terwijl jij bij binnenkomst al hebt gezegd: ‘je krijgt geen speelgoed dus je hoeft er ook niet om te zeuren’, iets wat natuurlijk wel gaat gebeuren. Anyway, je hoort kleine kindervoetjes door de gangpaden rennen, kinderen tegen elkaar roepen, mensen zeggen: ‘kijk je een beetje uit?’ Je hoopt zo intens dat het ‘vervelende’ kind niet jouw kind is, maar helaas. Niets blijkt minder waar 😉 .

 

Nog leuke aanvullingen? Deel ze in de reacties?.

Iedere moeder

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.