technologische trends

Deze technologische trends mogen jou niet ontgaan

Man, Vrouw, Zakelijk By mrt 28, 2022 No Comments

Waar het coronavirus ons allemaal in de greep hield, zijn technologische ontwikkelingen gewoon doorgegaan. Veel technologische ontwikkelingen zijn in een grote stroomvaart gegaan, vooral in de IT-sector. Om te zorgen dat jij helemaal up-to-date bent qua technologische trends bespreken wij de meest impact hebbende ontwikkelingen die jij moet weten!

Online shoppen

Technologische trends: Terug in de tijd… In 2002 leidde de SARS-uitbraak tot een enorme groei van zowel B2B als B2C online marktplaatsplatforms in China. Dat effect heeft zich de laatste jaren ontzettend snel ontwikkeld over de gehele wereld door het corona virus. Doordat persoonlijk contact niet toegestaan was, moest er logistiek gezien veel veranderd worden. Veranderingen die in de toekomst hoogstwaarschijnlijk sowieso nodig waren, maar dat proces moest naar voren werden gehaald. Over de hele wereld zaken we extreme ingrepen in logistieke processen.

Het gaat zelfs zover dat Chinese e-commerce-giganten dat proces nog een keer versnellen d.m.v. robotleveringen. We zien dat zij in grote lijnen robots toepassen om de logistiek te verbeteren. Echter zal dat nog wel even duren, omdat de kwaliteit van leveren daar niet ten onder van mag gaan.

Technologische trends: 3D presenteren

Ondanks dat 3D al enige tijd in de wereld is, zien we wel dat 3D stijgt in populariteit. 3D kan heel breed worden toegepast, namelijk in de zin va 3D printen of 3D product presentatie. Op dat laatste willen wij graag voortborduren. Metachef is namelijk de specialist in het online 3D presenteren van producten in foodsector. Een specifiek product voor een brede markt, waar dit soort probleem stellingen een groot probleem zijn. Nu gaan we weer terug naar China… In China zijn ze druk bezig om lokale supermarkten daar multi- of omnichannel in te richten. Met als doel dat de lokale ondernemingen blijven bestaan en dat de economie blijft groeien. Wat heeft dat met 3D te maken? Zij passen daarin 3D toe.

Thuis- of op afstand werken

Mede door het corona virus moesten velen van ons noodgedwongen thuiswerken. Dit bracht met zich mee dat gevoelige gegevens meer risico liepen, omdat deze gemakkelijker te hacken waren. Gelukkig zijn er technologieën zoals virtuele particuliere netwerken (VPN’s), cloudtechnologie en vergadertools om de veiligheid en privacy te waarborgen. Hierdoor werden risico’s beperkt en was het mogelijk om gemakkelijk, zonder problemen, vanuit huis te kunnen werken. Wij achten dat VPN’s voor altijd zullen blijven bestaan, doordat het internet steeds groter wordt, steeds meer deel van ons leven uitmaakt en er steeds vaker criminelen op het internet duiken. Daarnaast is voorkomen beter dan genezen, dus gaan wij als mens zijnde steeds beter het belang van o.a. een VPN inzien.

De bovenstaande 3 technologische trends zijn de afgelopen jaren en zullen de aankomende jaren steeds meer terrein gaan winnen in ons huidige digitale tijdperk. Dit komt, zoals we aangaven, omdat digitale middelen steeds een groter deel van en in ons leven gaan spelen, waardoor we afhankelijk worden van dit soort technologieën.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.