pretparken in Nederland

De leukste pretparken in Nederland voor kleine kinderen

Mama & Kinderen By mrt 22, 2022 No Comments

Een dagje weg naar een pretpark is een droom voor kinderen en zelf vind je het vast ook nog steeds leuk. De pretparken in Nederland bieden veel variatie voor veel verschillende leeftijden. De Efteling is bijvoorbeeld erg magisch waardoor jonge kinderen het leuk vinden, maar als je wat ouder wordt vind je het nog steeds leuk en voelt het vertrouwd. Het is altijd goed om je op zulk soort momenten weer kinds te voelen en het is al helemaal leuk als je je kinderen er dolblij mee kan maken. Een dag naar een pretpark is altijd een dag voor in de boeken. 

Een lijstje van de leukste pretparken

Ten eerste hadden we het al over de Efteling. Dit pretpark is magisch en heeft veel kindvriendelijke attracties. Wat leuk is voor kinderen is dat er veel herkenbare dingen te zien zijn zoals het sprookjesbos en de bekende prullenbak van “papier hier”. Deze beleving is onvergetelijk en zorgt gegarandeerd voor een speciale dag.

Een tweede populair pretpark is Avonturenpark Hellendoorn. De naam zegt het al, veel avontuur. Hier zijn veel verschillende attracties te vinden en je kan ook genieten van grote speeltuinen. Het pretpark heeft zich ook uitgebreid met een groot zwempark. Hier zijn mega coole waterglijbanen voor echte durfallen. Als je liever gaat pootje baden en wil kijken naar de vermakelijke glijbanen waar mensen vanaf gaan kan dit natuurlijk ook. Heerlijk als het warm weer is.

Welke bekende pretpark nog meer beschikt over toffe wateractiviteiten is Duinrell. Dit pretpark heeft verschillende attracties speciaal voor kinderen en heeft een zwembad met 21 glijbanen. Hier vermaak je je prima dus. Zeker met kinderen die dol zijn op zwemmen is Duinrell een absolute aanrader. Ook voor kleine kinderen is er een leuk kinderbadje met verschillende speeltoestellen te vinden. Dit wordt ook wel de Playa genoemd. Dit is een groot overdekt waterpark voor kinderen. In dit gedeelte vind je glijbanen die speciaal geschikt zijn voor kinderen onder de 120 centimeter. Zelfs zonder zwemdiploma kunnen de kids hier veilig “zwemmen” en glijden. Nergens in Playa is het water dieper dan 15 cm.

Speciaal voor de kleinere kleintjes

Wat ook speciaal voor kleine kinderen is, is Dinopark. Dit staat in het teken van dino’s en het hele pretpark bevat dit thema. Is jouw kind helemaal gek op dino’s? Dan is Dinoland écht een aanrader. Julianatoren is ook een leuk pretpark waar de attracties wat rustiger zijn, maar wel erg verrijkend. Toverland is ook zeker benoemingswaardig. Hier kan je binnen en buiten genieten en kleine kinderen vinden dit erg leuk. Als laatste blijft Slagharen een bekend pretpark. Hier kan je zelfs op pony’s rijden als je kind dit leuk vindt.

Er zijn dus veel pretparken in Nederland die erg leuk zijn voor kleine kinderen. De Efteling blijft de bekendste en de meest magische. De andere pretparken hebben ook hun speciale kenmerken en het is maar net waar jij en je kinderen voorkeur voor hebben.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.