kindvriendelijke tuin

Een kindvriendelijke tuin met kunstgras

Huis & Tuin By apr 04, 2022 No Comments

Kunstgras of echt gras is nogal een overweging. Echt gras is meestal milieu vriendelijker, en ziet er over het algemeen altijd goed uit. Wel is dit veel onderhoud en gaat het makkelijk kapot, door bijvoorbeeld voetballende kinderen. Kunstgras daarentegen kan ook duurzaam zijn en blijft altijd netjes. De onderhoud kosten zijn minimaal, en je kunstgrasveldje ziet er altijd op en top uit. Alleen is het kindvriendelijk? Het woord zelf zegt het al, het is kunstgras. Dat houd in dat het nagemaakt is en er bepaalde stoffen in verwerkt kunnen zijn die niet milieu vriendelijk of kind vriendelijk zijn. Kan mijn kind er dan nog wel in spelen en voetballen? Allemaal belangrijke vragen als je kunstgras overweegt met een gezin.

De veiligheid van kinderen

Het korte antwoord is simpel, kunstgras is volledig veilig voor kinderen. Of het nou gaat om voetballen of spelen op het kunstgras, in geen één situatie komen er schadelijke stoffen vrij. Daarnaast is de ondergrond van kunstgras redelijk zacht, vooral als je het vergelijkt met echt gras. Dit houd in dat vallen of spelen op het kunstgras veld minder pijn oplevert bij kinderen. Kunstgras is juist een goeie ondergrond voor onder bijvoorbeeld een klimrek of ander speel toestel. Naast het feit dat het weinig onderhoud kost, kinderen er niet vies van worden, is het dus ook een brekende ondergrond. Kinderen krijgen geen pijn als ze ergens vanaf vallen of als ze struikelen.

Een ander groot voordeel aan kunstgras is dat er geen allergieën bij komen kijken. Heeft u een kind dat veel last heeft van hooikoorts dan is dit de ideale oplossing! Het onderhoud is zo minimaal, het gras wordt dus ook niet gemaaid. Zo komen er geen pollen vrij en is hooikoorts niet aan de orde.

De conditie van het kunstgras

Ook kunstgras kan vergaan of kapot gaan. Je zou waarschijnlijk wel denken, is dat goed voor kunstgras altijd die spelende kinderen erop? Maar gelukkig is kunstgras makkelijk schoon te houden en gaat niet zomaar kapot. Je krijgt dus niet zomaar kale plekken of delen van het gras dat er niet uitziet. Kunstgras is gemaakt van dingen als latex, polyethyleen en polypropyleen. Dit zijn stoffen die een lange levensduur hebben en bijna onmogelijk kapot te maken zijn. Door deze stoffen wordt water er ook niet in opgeslagen. Na een flinke regenbui kunnen kinderen er dus al weer snel in spelen. Op ze tijd zou een regenbui juist goed zijn voor het kunstgras, zo wordt het schoon gespoeld, scheelt weer onderhoud. Eigenlijk kan je dus wel zeggen dat kunstgras een ideale oplossing is voor een duurzame oplossing in je tuin. Ook is het makkelijk te onderhouden en niet kapot te maken. Een top oplossing voor een gezin dus!

Een duurzame conclusie

Je kan dus eigenlijk wel zeggen dat het laten leggen van kunstgras een duurzame oplossing is. Met de lange levensduur van kunstgras heb je er ook lang plezier van. De uitstraling van kunstgras is vaak iets wat mensen toch tegen houd, maar ook daar zijn ondertussen goeie oplossingen voor. Kortom: het aanleggen van kunstgras is de beste oplossing voor een gezin met kinderen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.