de zorgverzekering
Besparen & Budget,  Gezondheid

De zorgverzekering 2018 | Bereid je goed voor!!

De zorgverzekering is nou eenmaal niet goedkoop, en goedkoper gaat het helaas ook niet worden. Dit komt mede door de vergrijzing in Nederland maar ook omdat de medicijnen en behandelingen gewoon erg veel geld kosten. Leuk verhaal, lekker kort… Waar het op neer komt is dat het je gewoon veel geld kost en het goed is om je goed in te lezen en je goed voor te bereiden als je een zorgverzekering afsluit.

Als je alles wist..

Als ik vorig jaar rond deze tijd wist dat ik dit jaar een baby zou krijgen en wist wat ik nu weet dan had ik mijn zorgverzekering zeker aangepast. Waarom? Omdat bij de huidige verzekering die ik nu heb met 2 sterren toch nog heel wat niet vergoed werd tijdens de zwangerschap. De knikkers vliegen je portemonnee uit. Om over het eigen risico en eigen bijdrage nog maar niet te beginnen.

de zorgverzekering

Kan de zorgverzekering eigenlijk goedkoper?

Eerlijk is eerlijk, de zorgverzekering gaat echt niet meer naar de prijzen van 10 of 15 jaar geleden. Helaas.. De Eerste en Tweede kamer hebben gelukkig ingestemd om het eigen risico voor 2018 gelijk te houden op dat van 2017. Hiermee kom je dus uit op een eigen risico van 385 euro.

Het bevriezen van het eigen risico was een idee van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Ik ben jullie dankbaar, velen met mij denk ik.

Vrijwillig verhogen eigen risico.

Er zijn steeds meer Nederlanders die er voor kiezen om het vrijwillig eigen risico te verhogen. NZa heeft daar een marktanalyse over gehouden en daaruit kwam dat ongeveer 12 procent van alle Nederlanders een eigen risico heeft van 485 euro of nog hoger. Er is zelfs 8,5 procent van alle Nederlanders die het maximumbedrag aan eigen risico hebben.

Je vrijwillig eigen risico van je zorgverzekering verhogen  | aantrekkelijk & de keerzijde.

Vrijwillig je eigen risico verhogen kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn, ben je gezond en mankeer je verder niets dan zou je hier best over na kunnen denken. De verzekeringnemer ontvangt hierdoor een korting op de maandelijkse premie. Die korting kan zelfs oplopen tot meer dan 20 euro in de maand als je voor een maximale verhoging van het eigen risico kiest. De keerzijde is dat je een hoger risico hebt op hoge zorgkosten als je toch onverwacht iets gebeurd. Je kan bijvoorbeeld betrokken raken bij een ongeluk of ziek worden.

de zorgverzekering

Denk goed over de zorgverzekering na.

Eerlijk moet ik bekennen dat wij vorig jaar niet heel goed hebben opgelet bij het afsluiten van de zorgverzekering, dit heeft dus het gevolg gehad dat ik dit jaar meer zorgkosten heb moeten betalen voor de zwangerschap naast het eigen risico. Heb je een kinderwens of ben je al zwanger? Zorg dan dat je goed vergelijkt. Dat kan zeker lonen.

Wat gaan wij dit jaar doen?

In ieder geval niet zwanger raken! Maar natuurlijk gaan we de zorgverzekering nu wel even goed onder de loep nemen. We hebben nu 3 kindjes en natuurlijk worden ook wij ouder. Je gaat er niet van uit dat je iets gaat overkomen of mankeren, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan iedereen overkomen.

Ik ben blij dat wij in een land leven waar het zo goed geregeld is qua zorg. Natuurlijk is het duur en waar het goedkoper kan is het mooi, zo blijft er geld ‘over’ voor leuke dingen met het gezin.

de zorgverzekering

Ga jij je zorgverzekering nog eens extra checken? Waarom wel of waarom niet?

 

 

 

 

 

 

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

22 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.