de zorgverzekering

De zorgverzekering 2018 | Bereid je goed voor!!

Besparen & Budget, Gezondheid By dec 07, 2017 22 Comments

De zorgverzekering is nou eenmaal niet goedkoop, en goedkoper gaat het helaas ook niet worden. Dit komt mede door de vergrijzing in Nederland maar ook omdat de medicijnen en behandelingen gewoon erg veel geld kosten. Leuk verhaal, lekker kort… Waar het op neer komt is dat het je gewoon veel geld kost en het goed is om je goed in te lezen en je goed voor te bereiden als je een zorgverzekering afsluit.

Als je alles wist..

Als ik vorig jaar rond deze tijd wist dat ik dit jaar een baby zou krijgen en wist wat ik nu weet dan had ik mijn zorgverzekering zeker aangepast. Waarom? Omdat bij de huidige verzekering die ik nu heb met 2 sterren toch nog heel wat niet vergoed werd tijdens de zwangerschap. De knikkers vliegen je portemonnee uit. Om over het eigen risico en eigen bijdrage nog maar niet te beginnen.

de zorgverzekering

Kan de zorgverzekering eigenlijk goedkoper?

Eerlijk is eerlijk, de zorgverzekering gaat echt niet meer naar de prijzen van 10 of 15 jaar geleden. Helaas.. De Eerste en Tweede kamer hebben gelukkig ingestemd om het eigen risico voor 2018 gelijk te houden op dat van 2017. Hiermee kom je dus uit op een eigen risico van 385 euro.

Het bevriezen van het eigen risico was een idee van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Ik ben jullie dankbaar, velen met mij denk ik.

Vrijwillig verhogen eigen risico.

Er zijn steeds meer Nederlanders die er voor kiezen om het vrijwillig eigen risico te verhogen. NZa heeft daar een marktanalyse over gehouden en daaruit kwam dat ongeveer 12 procent van alle Nederlanders een eigen risico heeft van 485 euro of nog hoger. Er is zelfs 8,5 procent van alle Nederlanders die het maximumbedrag aan eigen risico hebben.

Je vrijwillig eigen risico van je zorgverzekering verhogen  | aantrekkelijk & de keerzijde.

Vrijwillig je eigen risico verhogen kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn, ben je gezond en mankeer je verder niets dan zou je hier best over na kunnen denken. De verzekeringnemer ontvangt hierdoor een korting op de maandelijkse premie. Die korting kan zelfs oplopen tot meer dan 20 euro in de maand als je voor een maximale verhoging van het eigen risico kiest. De keerzijde is dat je een hoger risico hebt op hoge zorgkosten als je toch onverwacht iets gebeurd. Je kan bijvoorbeeld betrokken raken bij een ongeluk of ziek worden.

de zorgverzekering

Denk goed over de zorgverzekering na.

Eerlijk moet ik bekennen dat wij vorig jaar niet heel goed hebben opgelet bij het afsluiten van de zorgverzekering, dit heeft dus het gevolg gehad dat ik dit jaar meer zorgkosten heb moeten betalen voor de zwangerschap naast het eigen risico. Heb je een kinderwens of ben je al zwanger? Zorg dan dat je goed vergelijkt. Dat kan zeker lonen.

Wat gaan wij dit jaar doen?

In ieder geval niet zwanger raken! Maar natuurlijk gaan we de zorgverzekering nu wel even goed onder de loep nemen. We hebben nu 3 kindjes en natuurlijk worden ook wij ouder. Je gaat er niet van uit dat je iets gaat overkomen of mankeren, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan iedereen overkomen.

Ik ben blij dat wij in een land leven waar het zo goed geregeld is qua zorg. Natuurlijk is het duur en waar het goedkoper kan is het mooi, zo blijft er geld ‘over’ voor leuke dingen met het gezin.

de zorgverzekering

Ga jij je zorgverzekering nog eens extra checken? Waarom wel of waarom niet?

 

 

 

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

22 Comments

 1. Lodi schreef:

  Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben, maar heb onlangs nog wel even gebeld mbt orthodontist en vergoedingen.

  1. Maddy schreef:

   Fijn dat je het goed geregeld hebt. En extra checken is nooit verkeerd?

 2. querine schreef:

  ik ben toevallig net met wat mensen uit een groepje (die het zelfde hebben als ik|) aan het discuceren welke het beste is. maar wij zijn er nog niet uit

  1. Maddy schreef:

   Lastig is dat altijd he! Wij zijn ook nog aan het afwegen

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ben wel tevreden met de mijne, en neig op dit moment om hem gewoon te houden.

 4. Malou schreef:

  Ja ik wil het eigenlijk wel gaan doen, want ik vind het zonde om te veel te betalen!

 5. Amber schreef:

  Goed bericht! ik vind het altijd erg lastig, er is zooo veel keus en er gaat zo veel tijd in zitten om alles uit te zoeken waar je nu beter uit bent.

 6. MC Kleuver schreef:

  Eigenlijk heb ik al jaren hetzelfde. Tandarts is uit mijn pakket gehaald, omdat mijn gebit verder keurig is. Maar je hebt gelijk, een ongeluk zit in een klein hoekje.

 7. Tamara schreef:

  Het is echt een verschrikking de zorgverzekering en het eigen risico ik controleer elk jaar alles maar het blijft duur en moet alsnog een hoop bijbetalen

  1. Maddy schreef:

   Ja zeker weten! Verstandig om bonnen te bewaren. Kan je in sommige gevallen terug vragen bij je belastingaangifte

 8. Vera schreef:

  Hmm word bijna 18, hoop dat ik het allemaal goed geregelt krijg!

 9. MamaPlaneet schreef:

  Ik vraag mij regelmatig af waar wij in vredesnaam elke maand zoveel premie aan betalen. Als je zorg nodig hebt moet je toch je portemonnee opentrekken. Dit zonder dat dit van te voren duidelijk is verteld. Want nee, het is niet altijd duidelijk helaas.

 10. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn oudste dochter heeft haar eigen zorgverzekering en koos ook voor het hoogste eigen risico. Zelf heb ik de laagst mogelijke. Gewoon voor mijn gemoedsrust.

  1. Maddy schreef:

   Ja wij hebben inderdaad ook het laagst mogelijke. Je weet maar nooit.

 11. Judith schreef:

  ik wil wel overstappen, wij betalen zo veel bij deze verzekering, en krijgen zo weinig voor terug

  1. Maddy schreef:

   Dat hebben wij nu ook. Dus ik vind het ook wel verstandig om over te stappen. Zonde van het geld

 12. Mariëlle schreef:

  Het scheelt elk jaar weer een paar euro bij een andere zoegverzekeraar, maar eigenlijk worden we gewoon door allemaal bedonderd. We betalen veelste veel…

  1. Maddy schreef:

   Ja ik kan ook andere dingen verzinnen waar ik het aan uit zou willen geven. Maar neem wel liever het zekere voor het onzekere

 13. Debbythechocoholic schreef:

  Ik weet niet hoe het in België zit, maar het klinkt afschuwelijk duur.. Prijzen vergelijken is sowieso belangrijk.

  1. Maddy schreef:

   Ik heb ook geen idee hoe het in België zit. Maar hier in NL is het inderdaad best duur

 14. Anneke schreef:

  Ik kies altijd een polis met een aanvullend pakket voor natuurgeneeswijzen. De gezondste manier om gezond te blijven!

  1. Maddy schreef:

   Wij hebben inderdaad ook altijd aanvullend!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.