Buik-aaiers, ik was er geen fan van!

Zwangerschap & Baby By dec 05, 2017 6 Comments

Bij mijn laatste zwangerschap had ik al snel een buikje, dit is iets waar je toch wel trots op bent hoor. Natuurlijk is het spannend in de beginfase maar als het eenmaal bekend is dan mag je die buik showen hoor! Er zitten helaas ook wel weer ‘nadelen’ aan. Nu vertel ik je over de BUIK-AAIERS

Positiekleding.

Ik had echt positiekleding nodig en ook al vrij snel. Ik paste mijn normale broeken na 2 maand al niet meer en ook niet alle shirtjes, vesten en truitjes waren niet  lang genoeg. Iets met naveltruitjes geworden. En niet op een sexy manier. Dus had ik een aantal broeken en shirts aangeschaft. Mijn lange jurken van vorig jaar kon ik dan nog wel aan. Erg prettig met de warme dagen afgelopen zomer.

De buik groeide en groeide.

Mijn buik groeide goed en dat was helemaal niet erg. Ik bedoel mensen mogen best zien dat ik zwanger ben. Ik ben er trots op, ook al is dit niet mijn meest makkelijke zwangerschap. Ik probeerde te genieten van elk moment ook al is dat soms wat lastig.buik-aaiers

Waar ik ook erg trots op ben is dat mijn 2 lieve kindjes elke dag mijn buik knuffelden en een kusje kwamen geven. Voor de baby mama!!

Blijf van me af! Blijf van mijn buik!

In het stukje hierboven beschreef ik hoe trots ik ben dat mijn 2 lieve kindjes elke dag mijn buik knuffelden en kusten. En ja dat is leuk, ben ik trots op. Ze zagen er naar uit om een klein zusje te krijgen.

MAAR waar ik me zo ontzettend aan kan ergeren, de stoom uit mijn oren van kan komen is van ‘buik-aaiers’ ik heb er 1 woord voor: Verschrikkelijk!!

Buik-aaiers?

Een buik-aaier is iemand die ongewenst en ongevraagd aan je buik moet gaan voelen. Ik zelf zou nooit zomaar aan de buik van een zwangere vrouw zitten. Ik bedoel ik zit toch ook niet aan de buik van een niet zwangere vrouw? Waarom moet je er aan zitten? Mijn gedachten waren dan ook vaak:  Nee je voelt niets en ik vroeg ook niet of je er aan wou zitten. Blijf er dan potverdorie vanaf! Toen ik eens in de supermarkt was, vond een voor mij onbekende vond het nodig aan mijn buik te zitten. Ik schrok me dood. Ten eerste omdat mijn buik betast werd, ten tweede omdat het een vreemde was. Bleek een klant te zijn die weleens op mijn werk kwam. ( Hier komen dagelijks rond de 1000 mensen, ja dagelijks. ) Nee ik ben geen fan van buik-aaiers.

Mochten er dan wel mensen aan mijn buik zitten?

Wie mocht er dan wel aan mijn buik zitten. Ongevraagd: Mijn man en kinderen. Mijn ouders en schoonouders vond ik ook geen probleem. Maar ga me niet ‘besluipen’ ga me niet betasten. Vraag het en dan krijg je echt wel netjes een antwoord. Buik-aaiers die je besluipen zijn eng! Uiteindelijk was ik op de kop af 40 weken zwanger en heb wat buik-aaiers meegemaakt hoor. Mijn tip: Zeg dat je er niet van gediend bent mocht dit zo zijn. Wees duidelijk.

 

Wat vind jij van ‘buik-aaiers’?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

6 Comments

 1. ineke schreef:

  Ik kreeg het ervan! Mensen die het nodig vonden om zomaar mijn buik aan te raken. Soms zelfs wildvreemde mensen :o. Neen vreselijk gewoon!

  1. Maddy schreef:

   Ja inderdaad vreselijk! Ik kon er ook zo niet tegen

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind ook niet dat je zo maar aan iemand anders mag zitten. Maar tegelijkertijd roepen zwangerschap en baby’s nu eenmaal dit soort vertederde reacties op bij mensen. Het is toch heel bijzonder. Dus ik houd altijd wel in gedachten dat die mensen het goed bedoelen.

 3. lara schreef:

  Dat lijkt me dus ook helemaal verschrikkelijk. Alsof je omdat je zwanger bent geen recht meer hebt op je eigen personal bubbel?! Nog niet zwanger geweest, maar ik ben er zeker van dat dit een van de dingen zou zijn waar ik me mateloos aan zou ergeren..

  1. Maddy schreef:

   Nou ik bedoel maar!!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.