Verliefd op papa, voor papa’s van kleine meisjes.

Mama & Kinderen, Man By jan 24, 2020 26 Comments

Papa’s en hun dochters, vaak zijn het 2 handen op 1 buik. Verliefd op papa en trouwen met papa dat zal waarschijnlijk in elk huishouden wel voorbij komen. Wij zijn gezegend met 2 lieve meiden en 1 stoere jongen.

Verliefd

Ik ben verliefd op allemaal. Ze zijn zo mooi, meestal erg lief maar ook kunnen ze ontzettend complex zijn. Onze dochter Merel kan niet vaak genoeg zeggen hoe lief wij wel niet zijn. Hoe kan je daar nou niet gek op zijn? Maar toch is ze net iets gekker en stapel verliefd op papa.

En begrijp het niet verkeerd, ik zou het niet anders willen. Ik snap haar natuurlijk ook wel, het is niet voor niets mijn man geworden!

Ik hou van jou papa!

Dit zinnetje hoor ik toch wel minimaal 5 á 6 keer per dag. Papa en houden van dat kan niet in aparte zinnen gebruikt worden. Haar liefde verklaard ze het liefst de hele dag aan papa.

Waarom je dochter verliefd op papa is:

 • Papa kan alles. Is er iets kapot? Ga maar naar papa. Wil je iets hebben? Ga maar naar papa. Helpen met bouwen? Ja ook hier is papa een held in.
 • Papa is de sterkste van de hele wereld. Bij papa op de schouders, bij papa op de rug, papa die uren lang stoeit en de kinderen tilt. Dat kan ik niet zo lang volhouden hoor. Jij wel mama?
 • Papa zijn schoot is het fijnste plekje. Bij mama zitten is erg gezellig, maar bij papa is het toch wel het fijnst. Lekker knuffelen, zijn hand vasthouden, een kus op zijn wang. Papa is een troetelbeer.
 • Mama is veel strenger. Papa werkt meer en is dus minder thuis. Mama is hier in huis dus een stuk strenger dan papa.
 • De manier waarop papa van haar houdt is de manier waarop ze zichzelf ziet. Een prinsesje dus.

verliefd op papa

Voor altijd verliefd op papa?

Je dochter zal niet altijd zo verliefd zijn op papa, maar papa is toch wel een van de meest speciale man(nen) in haar leven. Haar grote voorbeeld. Wat papa doet en zegt zal altijd een grote invloed hebben. Alles wat je wilt dat ze weet en leert daar zul jij invloed op hebben papa. Daden en woorden moet je niet onderschatten want jij papa, bent haar grote voorbeeld.

Heb jij ook zo’n dochter die verliefd op papa is/was?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

26 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Volgens mij viel het hier wel mee. Maar het lijkt me best fijn voor vaders, zo’n adorerende dochter!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Het is trouwens ook wel een grote verantwoordelijkheid als vader inderdaad! Goed om je daar bewust van te zijn.

 3. Jamey schreef:

  Haha wat een leuk stuk. We verwachten een dochtertje in december en word nu al jaloers haha

 4. Lodi schreef:

  Ik had vroeger ook altijd een hele goede band met mijn vader ( en nu nog trouwens) Hij was en is mijn alles 😉 Hier willen de jongens met mij trouwen, nu nog wel, haha dat gaat vast nog wel veranderen.

 5. Fleur schreef:

  Hier ook 2 meiden die verliefd zijn op hun papa. Niets is fijner als hij thuiskomt om even lekker met hem te knuffelen

 6. mieke | mieksmind schreef:

  wat leuk geschreven, ik ben zelf geen moeder/geen kinderen dus kan er niet over mee praten

 7. Dhini schreef:

  Cute! Ik heb geen dochter maar mijn zoon is gek op zijn papa

 8. Susan schreef:

  Grappig is dat hé, mijn kleine neefje van 3 is helemaal verzot op mijn man. Zijn oom dus. Z’n ouders zijn niet meer bij elkaar dus ziet hij zijn eigen vader heel weinig. Ben zo benieuwd naar hoe mijn eigen kindje straks naar z’n papa kijkt! Nog even geduld… Leuk geschreven, aandoenlijk is ’t!

 9. Manon schreef:

  Ik ben zo een dochter die dat echt was/is alleen helaas is mijn vader er niet meer. Ik hoop ooit dat als ik kindjes heb dat ze ook zo gek zijn op papa haha

 10. Tania schreef:

  Ik heb een zoontje en hij trekt ook meer naar mij. Dat komt natuurlijk dat ik ook meer met hem bezig ben dan mijn vriend

 11. Tikva schreef:

  Ja heel herkenbaar hier is papa ook net een tikkeltje belangrijker dan mama. Ik denk dat het ook is omdat ik net wat strenger ben. Tenminste dat vertel ik mijzelf dan maar.

 12. Caroline schreef:

  Hier zien we het verschil (nog) niet, ons zoontje is 13 maanden en trekt soms meer naar mij, soms meer naar mijn man. Toch zie ik al wel dat hij naar papa toegaat voor het stoeien en naar mij voor de kusjes en de knuffels.

 13. priscilla schreef:

  Oh wat heerlijk om te lezen! Ik kan me hier ook helemaal in vinden, want mijn dochtertje is ook stapelgek op haar papa.

 14. Ilona schreef:

  Ik heb geen kinderen maar vind dit wel fijn om te lezen. Mooi gezinnetje zijn jullie!

  Ilona

 15. Lien schreef:

  Hier geen dochters dus we kennen het niet. Eerder zoons die gaan trouwen met mama 😉

 16. Sanne schreef:

  hoe lief is dit. Dochters zijn hechter naar vaders toe. Ik was vroeger ook een echt papa’s kindje.

 17. Xenia schreef:

  Ik heb 3 jongens en ze willen met mij trouwen. Als ze weer iets liefs zeggen of extra knuffelen dan smelt mijn moederhart… Voor papa’s lijkt me een dochter ook wel lastig als ze groter zijn

 18. Linda schreef:

  Wat een heerlijk stel. Prachtige band tusssen vader en dochter.

 19. Rory schreef:

  Oh ja, heel herkenbaar. Ook dat stuk dat mama nu eenmaal strenger is (ja, want wij zijn een groter deel van de dag aanwezig in hun nabijheid). Aan de andere kant gaat het soms gelijk op. Als ik events heb voor mijn blog of weg ben met een vriendin, dan kleeft ze daarna enorm aan mij. Een leuk en dierbaar geschreven artikel. Mooi voor je dochtertje om later te lezen <3

 20. Amanda schreef:

  Heerlijk hoe die meiden zo dol zijn op hun vader. Dat was en ben ik nog op mijn vader! De band die een dochter en een vader kunnen hebben, is heel bijzonder. Hij lijkt zelfs nog sterker te worden naarmate je ouder wordt. Jep, ik ben een vaderskindje! 🙂

 21. Lotte schreef:

  Ik herken dit een beetje. Al heb ik een jongetje maar ik ben met hem alleen en hier is het dus verliefd op mama haha. Vind het altijd leuk om te zien hoe puur kinderen zijn en hoe ze hun liefde uiten!

 22. Charlotte schreef:

  Dochters en hun papa’s, zo mooi! Onze dochter is ook dol op papa. Heerlijk om te zien!

 23. Kimberley schreef:

  Schattig toch! Leuke blog.

 24. Natalie schreef:

  Je hoort dat wel vaker bij meisjes! Mijn nichtje is ook helemaal weg van haar opa en minder van oma 😀 Oma vindt dit niet zo leuk 😉

 25. Ellen schreef:

  Zo schattig! Helaas gaat de verliefdheid weg als ze ouder worden.

 26. Kris (de flopvader) schreef:

  Wow! Heb ik veel gemeen met je man… die piano… en we gaan naar dezelfde kapper! ? Alles wat je zegt klopt! Papa’s aan de top!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.