tuin kas

Wil je een tuinkas kopen? Hier let je op

Huis & Tuin By jan 16, 2023 No Comments

Tuinkassen lijken populairder dan ooit. Logisch, je kunt ze makkelijk kwijt in de achtertuin, ze zijn tegen de pui van je woning te plaatsen wanneer je kiest voor een ‘gehalveerde’ tuinkas (we spreken dan over een muurkas, doordat hij één platte zijde kent) en je kunt er allemaal leuke dingen mee doen! Zoals zelf je eigen kruiden kweken en groenten laten ontkiemen, tot ‘m inrichten als zijnde extra tuinkamer. Ook kinderen vinden de tuinkas geweldig: ze maken bewust mee hoe dat nu in zijn werk gaat; het kweken van planten. Niet voor niets waren de tuintjes van AH natuurlijk immens populair. Wil jij ook een mooie tuinkas kopen voor in jullie achtertuin? Neem de volgende aandachtspunten mee en je koopt de ideale kas!

Tuinkassen kennen verschillende functies

Tuinkassen zijn er in vele soorten en maten. Zoals gezegd zijn er als het ware gehalveerde tuinkassen verkrijgbaar die tegen de muur van de woning te plaatsen zijn en daarnaast natuurlijk de vrijstaande tuinkas. Deze kennen meestal een aluminium of rvs behuizing, maar ook kunnen zij uit hout bestaan. In verreweg de meeste gevallen wordt de tuinkas gebruikt voor het kweken van planten, maar in soms wil hij ook nog wel eens als kleine serre tegen de woning aan geplaatst worden. Een volledig overzicht van de mogelijkheden vind je op de website Buiten-goed, leverancier van serres, tuinkassen en overkappingen.

tuin kas

Met je kinderen de kas in

Wil je jouw kind(eren) laten kennismaken met het groeiproces van planten, groenten en kruiden? Een ideale omgeving hiervoor is de tuinkas. Al aan het einde van de winter of in het vroege voorjaar kun je er stekjes poten die natuurlijk regelmatig water nodig hebben. Laat je kind(eren) zelf een eigen plant verzorgen, of betrek ze bij het leerzame proces van het zaadje wat in de grond gaat, tot het uitgroeien van een heuse pompoen bijvoorbeeld. Kinderen vinden het heerlijk om lekker in de aarde bezig te zijn of dagelijks de ontwikkeling van ontkiemende zaadjes te volgen.
Tuinkassen zijn niet alleen geschikt voor het laten ontkiemen van jonge groenten/kruiden, maar ook exotische planten doen het goed in de tuinkas; van cactussen tot prachtige tropische kamerplanten. Iedere tuinkas beschikt daarbij over dakraampjes, zodat je de zomers de hitte kunt laten ontsnappen. Tip: plant enkele trostomaten planten. Ze doen het bij uitstek voortreffelijk in een kas en je kunt ook nog eens genieten van de heerlijk kruidachtige geur.

Genieten van je tuinkamer

Natuurlijk kent de tuinkas beperkte afmetingen, maar het leuke is dat de tuinkas slechts een kleine investering vergt (in tegenstelling tot een echte uitbouw), waardoor je toch met het gezin kunt genieten van een stukje buitenbeleving tijdens de winter bijvoorbeeld. Je kunt er een knutsel- of bouwhoekje van maken, of juist een gezellige zithoekje creëren. Schijnt de zon lekker, maar is het buiten fris, dan zitten jullie heerlijk knus in de tuinkas. De tuinkas is hiermee een stukje verlenging van je woning, wat voor een rustgevend gevoel zorgt en waar jullie het hele jaar door als gezin van kunnen genieten!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: