De Wiezoloop, Rabokidsrun voor kinderen

Mama & Kinderen By jun 18, 2018 3 Comments

Afgelopen was het zover, Merel deed mee aan de Rabokidsrun voor kinderen tijdens de Wiezoloop. Een hardloopwedstrijd in wierden waar heel wat mensen aan mee doen. 800 meter moest ze hardlopen, ze oefende er wat af en had er veel zin in. Waar ze eerder al meedeed aan de avondvierdaagse had ze dus nog niet genoeg gelopen, de Wiezoloop moest ze hoe dan ook afvinken want ze wil graag overal aan meedoen.

Zenuwachtig

Vlak voordat ze zou moeten gaan lopen werd Merel wel wat zenuwachtig. Ze stond al klaar in haar sportoutfit en had het er al weken over. Ze moest en zou meedoen aan de Wiezoloop voor kids. Toch werd ze een halfuurtje voor de tijd toch wel zenuwachtig, ze werd erg stil en en had kriebels in haar buik.

In de startblokken

Eenmaal aangekomen werden alle kindjes tussen van 4 tm 6 jaar in de startblokken ‘gezet’. Gezellig met muziek van kinderen voor kinderen zodat ze de zenuwen er even konden uit dansen en opwarm oefeningen konden doen. Merel is helemaal gek van de liedjes van kinderen voor kinderen dus dat kwam goed uit. Oma liep met haar mee en wij gingen bij de zijlijn staan om haar aan te moedigen.

Ze liep alleen

Je kunt als ouder, of opa of oma met het kind meelopen bij de Wiezoloop. Merel zo wijs als ze is, wou alleen lopen want ze kende de route wel en ze kon het allemaal wel. We zouden zien. En, meedoen is belangrijker dan winnen. Een hele stoet kinderen kwam voorbij rennen met ouders, een kind viel en de ouder sleepte het kind mee, want die had het niet door denk ik. Het was super druk en er vielen er nog best wat in het begin. Als dat maar goed zou gaan. Ergens was ik wel blij dat Merel alleen liep, persoonlijk vind ik het best gevaarlijk al die rennende ouders tussen de kinderen die ze meesleuren omdat ze niet doorhebben dat hun kind valt.

Daar kwam ze aan

Merel stond ergens achteraan in de startblokken bij de Wiezoloop en kwam dus als één van de laatsten voor de eerste keer langs ons heen. Eigenlijk vond ik het ergens wat zielig, straks komt ze als laatste binnen en leg dan een kind maar is uit dat het niet perse verloren heeft maar dat het om de tijd gaat.wiezoloop

Bij de finish

Daar kwam ze aangerend, toen ze ons zag staan vlak voor de finish was ze erg trots, zette een tandje bij en rende met een extra sprintje naar de finish waar ze haar medaille mocht ontvangen. Ze was niet als eerste, maar zeker niet als laatste, ze haalde nog best wat kindjes in en ze heeft het erg goed gedaan voor een eerste keer. 800 meter hardlopen is niet niets voor een kindje van 5. En trots dat ze was dat ze de Wiezoloop helemaal had uitgelopen!

 

Is jouw kindje sportief?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

 1. peter schreef:

  super gedaan

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, die van mij zijn helaas niet sportief terwijl ik toch dagelijks het goede voorbeeld geef door te gaan hardlopen… Zucht.

  1. Maddy schreef:

   Daar ligt het dus niet aan! 😉

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.