Waarom ik mijn dochter een draak noem

Mama & Kinderen By jun 19, 2018 2 Comments

In tegenstelling tot onze zoon is onze dochter écht een hand vol. Van de week draaide ik mij even om in de voortuin en ze stond op straat. Ik schrok me helemaal kapot. Een man op de fiets zag mij zoeken en riep, hier staat ze! Daar staat ze dan, op straat met haar schattige jurk en pluim op haar hoofd, dat is mijn dochter. Nou wonen we niet aan een hele grote weg, maar er is wel veel verkeer.

Depp is zo anders

Depp, onze zoon, die is niet zo ondernemend, hij kijkt de kat uit de boom, denk veel na en is wat meer op zichzelf. Hij fietst nu, en weet precies waar hij wel en niet naartoe mag fietsen. En ik weet ook zeker dat hij zich daar aan houdt. Die kan ik vol vertrouwen laten gaan. Depp is lief en zorgzaam, leergierig en afwachtend. Hij is nu zindelijk en gaat naar school, maar onze dochter duwde hem gewoon van het potje af toen we nog aan het trainen waren. Arme jongen.

 

 

 

 

 

 

Mijn dochter probeert alles

Joey (1,5) is echt altijd iets aan het doen. Als ze niet op de tafel klimt dan zit ze bovenaan de trap. Ze is nergens bang voor en probeert alles uit. Ze klimt uit de Tripp Trapp, ik wist niet eens dat dat kon. Waar ik bij Depp nooit de kastjes heb hoeven beveiligen, kan ik nu niet anders. Ze zit overal aan en in. Ben je haar kwijt, dan zit ze in de keukenkastjes. Serieus. Foto links, Joey komt erachter dat de koekjes lade op slot zit. Op de koelkast zit een slot, anders komt ze de hele tijd aanlopen met wat ze ook maar kan vinden.

[bol_product_links block_id=”bol_5b1e2e9eb251e_selected-products” products=”9200000053827225,9200000090317611,9200000088501140″ name=”slot” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In de supermarkt gaf ik haar soms wat in haar handen zodat ze wat te spelen had, maar ook dat kan niet meer. Ze eet vrolijk door de verpakking heen. Niet iedere casesier is gediend van een doorweekt artikel om te scannen.

Een verstopping in de WC

Onze wc was onlangs verstopt omdat onze dochter de toiletverfrisser in de pot had gegooid. Ik ben er een uur mee bezig geweest om dat probleem om te lossen. De plastic hanger heb ik vervangen door discs die ik in de pot plak. Uiteindelijk kon ik de huisarts bellen omdat ze deze deels had op gegeten. Ik kan me niet voorstellen dat citrus en bleek smakelijk zijn voor een baby, maar zij had het zelfs in haar haren zitten. (Even een tip, je mag een kind dan dus niet laten braken. Uiteraard had ik dat wel gedaan. ze heeft er gelukkig ook niets aan over gehouden.) Als ik haar in bad zet met haar broer, klimt ze er uit als ze er klaar mee is. Ook kan ik geen flessen op de rand van het bad kan bewaren omdat zij ze gewoon leegspuit in bad. Super fijn met mijn Rituals collectie, die dus redelijk is geslonken. Ik ben me er van bewust dat ik nu klink als een vreselijk slechte moeder. Helaas heb ik twee kinderen en ben ik in de avond vaak alleen thuis omdat mijn man dan werkt. Aangezien ik ook maar een mens ben zijn er soms momenten dat ze even aan mijn aandacht ontglipt. En soms moet ik zelfs even plassen. Slecht he?!

Zelf doen!!!!!

Haar voeren kan niet. Ze  moet en zal alles zelf doen. Dus ook eten. Wat wij nu dus doen is mevrouw uitkleden en in haar luier aan de tafel zetten. Dan kan ze eten en knoeien wat ze wil, daarna direct het bad in en naar bed. Als ik haar niet snel genoeg uit bed haal in de ochtend gooit ze alles wat in bed ligt de hele kamer door. Aankleden wil ze ook al zelf doen, ze blijft proberen. Het lukt niet, maar de wil is er. Depp is 4 en die kan ik nog steeds aankleden omdat hij het zelf allemaal wel best vindt. Als hij niet oplet heeft ze zijn ontbijt op voordat hij een hap kan nemen. Wat een verschillen kunnen er toch zijn tussen twee kinderen. Komt het door het eerste of tweede kind zijn, of jongen en meisje? Ik weet het niet.

Op het moment dat ik dit schrijf is mevrouw mijn vetrollen aan het fijn knijpen . Ze moet per se achter de laptop, iets wat ik natuurlijk niet zo zie zitten. Maar ze geeft niet op totdat ze haar zin krijgt. Zo heeft ze ook al meerder keren mijn shirt naar beneden getrokken zodat ik in de supermarkt in mijn BH stond.

Nee deze dame heeft een eigen wil en een sterke persoonlijkheid. Ik houd daar wel van. Depp is rustiger en een denker. Daar houd ik ook van.

 

 

Heeft jouw kindje een sterke persoonlijkheid?

Author

2 Comments

  1. Fleur schreef:

    Zo grappig dat je beide kinderen zo verschillend zijn. Bij mij ook hoor, eentje is een dromer en de andere behoorlijk eigenwijs

  2. Marian B schreef:

    Hahaha heel herkenbaar! Hier precies dezelfde situatie.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.