De schoen zetten, hoe vaak mag dat?

Mama & Kinderen By nov 26, 2018 No Comments

Onze kinderen mogen eens per week de schoen zetten, daar krijgen ze dan een kleinigheidje in en wat pepernoten. Waarom? Dat vroeg ik me ook een beetje af toen ik hoorde wat een aantal andere kinderen wel niet gekregen hadden.. Nee zonder gekheid, dat vraag ik me niet af. Deze keuze hebben wij heel bewust gemaakt. Ik zal je ook vertellen waarom wij aan kleinigheidjes doen.

De schoen zetten

Sinterklaas is in het land aangekomen, pakjesavond komt er aan en alles wat daar tussen in zit is een mega spannende tijd voor alle kinderen die nog helemaal in het Sinterklaas verhaal zitten. Liedjes worden gezongen, tekeningen en verlanglijstjes worden gemaakt en natuurlijk wordt de schoen gezet.

Ja ook hier in huis zetten de kindjes de schoen. Wat ze daarin krijgen? Niets bijzonders… Een kleinigheidje en wat pepernoten. Toen ik Bram en Merel 19 november naar school bracht, galmde natuurlijk door de gangen wat de kinderen allemaal gekregen hadden. Bram en Merel hadden beide een schoencadeautje onder de 5 euro gekregen. Bram een slang, je weet wel een reptiel.. zo’n neppert… a 2 euro en Merel kreeg een doosje van L.O.L die ik bij de Action kocht voor ik geloof 2,99 met daarin een kettinkje en een haardingetje, want die wou ze zoooo graag! Natuurlijk ook wat pepernoten on the side!  Prima zou je denken..

Wat andere kinderen krijgen

Het zal me echt aan m’n reet roesten wat andere kinderen krijgen in hun schoen of voor pakjesavond. Ik weet namelijk dat onze kinderen echt niets te kort komen. Met enige regelmaat krijgen wij iets opgestuurd om te testen. Gaan we naar een event dan krijgen ze ook nog wel eens wat. Door de opa’s en oma’s worden ze nog wel eens verwend. Kortom, ze komen helemaal niets te kort. Toen ik hoorde wat een aantal andere kinderen gekregen hadden, krabte ik me toch wel even achter de oren. Sets van lego en ga zo maar verder… Was ik dan zo’n krent?

Het hele jaar speelgoed en dan ook nog de schoen zetten en pakjesavond?

Ja, wij testen wel eens dingen. Is heel erg leuk en daar genieten we van. Natuurlijk realiseer ik me dat niet iedereen dit heeft. Betekent niet dat ik het zomaar krijg. Dit is namelijk voor mij gewoon werken. Dat mijn kinderen dan af en toe wat meer speelgoed krijgen is voor hun natuurlijk erg leuk. Maar daar gaan dan ook wel weer heel wat uurtjes voor mij in zitten. Maar hé! Je hoort mij absoluut niet klagen hoor!

Wat ik doe met al die geteste dingen? Nou, dat zal ik je eens vertellen. Bram en Merel denken dat ze de hulpjes van Sint, Piet en de Kerstman zijn. Afgelopen week hebben we bijvoorbeeld een aantal spelletjes getest. Vonden ze heel erg leuk. Ik vertelde ze wel dat het weer naar Sinterklaas moest omdat wij het alleen testen om te kijken of dit leuk is voor alle kindjes om te vragen aan Sinterklaas. Als ze het leuk vinden krijgen ze het dan met pakjesavond of bijvoorbeeld onder de kerstboom. Zo niet, dan maken we er iemand anders blij mee, bijvoorbeeld andere kindjes die niet of nauwelijks cadeautjes krijgen.

Daarbij is Bram op 4 december jarig, ja lekkere datum he?! en Merel op 6 januari. Ook dan zullen ze nog genoeg krijgen. Natuurlijk krijgen ze een cadeau van ons, maar ook van de visite die komen zal. Dat is ook een reden dat ik familie vraag om met pakjesavond kleding oid te geven. Natuurlijk zullen ze ook echt wel wat om te spelen krijgen, maar het hoeft hier geen speelgoedwinkel in huis te worden.

Waarom ik kleinigheidjes belangrijk vind

Mijn kinderen mogen dus echt niet alles houden, plus dat ik vind dat ze ook niet altijd grote of duurdere dingen te hoeven krijgen of houden. Mijn kinderen hoeven niet altijd verwend te worden en ik wil ook zeker niet dat ze verwend zijn. Ik vind het heel belangrijk dat ze juist blij zijn met de kleine dingen. De kleine dingen weten te waarderen. Want als je niet van de kleine dingen kunt genieten is er geloof ik wel wat mis. Wat moeten we over een aantal jaar dan in de schoen doen als ze de schoen zetten?? Een playstation 4?

Hoe vaak mogen jouw kinderen de schoen zetten?

 

schoen zetten

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.