nutteloze babyitems

Mijn meest nutteloze babyitems op een rij.

Zwangerschap & Baby By jan 24, 2018 14 Comments

Als je in verwachting bent gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Er is van alles en nog wat te koop voor je baby. Hele uitzetlijsten zijn er! En dan nog de dingen die jou leuk lijken.. Het is natuurlijk nogal wat, een kindje krijgen. En ja, shoppen voor je toekomstige kindje is gewoon heel erg leuk! Toch vind ik dat er echt nutteloze babyitems te verkrijgen zijn hoor. Dan denk ik, wat is hier het nut van? Lees verder voor de meest nutteloze babyitems lijst.

De nutteloze babyitems lijst van Maddy:

 • Sokjes met antislip. Waar is dit goed voor? Alsof een baby van 7 weken oud rondjes door de kamer rent. Hoezo nutteloze babyitems?
 • Kleding met capuchon. Staat zo leuk he? Weleens geprobeerd? Een baby werkt al zo lekker mee, en ze vinden aankleden al zo tof. Zie je het voor je?
 • Broekjes met sokjes. Nee niet handig, de sokjes zijn namelijk altijd, veel te groot, of te klein. Passen dat doen ze dan weer niet.
 • Een magnetronsterilisator. Nooit gebruikt, voor niets eigenlijk. Gooi dat geld maar over je schouder! Wat is er mis met uitkoken? Alles past namelijk wel in één keer in de pan.
 • Merkkleding. Ik beken, merkkleding kan echt heel leuk zijn. Zo ben ik fan van Z8, kocht ik een jurkje van bijna 40 euro, say what? Ja 40 euro.. baby was er zo uit en het stond alsof ze eruit zag als pipo de clown. Top toch?!
 • Een voorraad Sudocreme… Dat witte spul, die dikke zalf, waar je 5 jaar mee kan doen, en lekker onder je nagels gaat zitten. Nee bedankt. Beter ga je voor de tube van Drs Leenarts. Dermatologisch getest en gewoon super!
 • Veiligheidsspelden. Waar gebruik je die voor bij een baby? Nutteloze babyitems dus!
 • Neuspompje om de snot mee te kunnen verwijderen. Wat een gehannes, gedoe en een huilende baby. Geen succes hier. Ik weet wel wat andere manieren.
 • Flanellen luiers. Nooit gebruikt. Kast nog vol mee.
 • Hemeltje boven het bedje. Gewoon niet handig, ziet er leuk uit, maar gaat veel stof in zitten, staat in de weg en in het donker zit je hoofd er vast in. Nee gewoon niet handig en dus ook voor mij één van de meest nutteloze babyitems.
 • En wat dacht je van navelbandjes? Die glijden overal naartoe, blijven niet op de plek zitten of plakken vast aan het navelklemmetje.
 • 10 verschillende knuffels en doekjes. Ze willen toch alleen die ene. Emma heeft nu 1 knuffel en daar is ze dol op. De rest ligt opgeruimd op dr kamertje.
 • Babyschoentjes. Leuk van die baby Uggs of All Stars. Blijven niet zitten, zit niet lekker voor je baby, en in de winter hebben ze dikke sokken aan, een deken over in de kinderwagen of de voeten in een voetenzak.

Mijn nutteloze babyitems lijst.

Ik heb zoals je ziet genoeg, maar dan ook echt genoeg nutteloze babyitems op mijn lijst staan. En toch zullen er altijd nutteloze aankopen door mij en waarschijnlijk iedere moeder gedaan worden. Niet alleen voor de kinderen hoor, ook voor mezelf heb ik al wel eens miskopen gedaan.

Wat staat er op jouw nutteloze babyitems lijst?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

14 Comments

 1. Debbythechocoholic schreef:

  Uggs voor kinderen is echt lelijk + enorm slecht voor de voeten! Die schoenen lopen totaal niet goed en je voet heeft geen goede ondersteuning, geen aanrader voor kindjes dus. Merkkleding vind ik ook overdreven voor kinderen, dat kost veel te veel terwijl je (ongeveer) hetzelfde goedkoper vindt op een ander.

  1. Maddy schreef:

   Helemaal mee eens Debby! Daarom vond ik een lijstje wel op z’n plaats 😉

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ah, daar zijn de navelbandjes ook. Die vind ik ook nutteloos. Ik snap nog steeds niet waarvoor ze dienen.

  Sudocreme vind ik niet nutteloos trouwens.

 3. Enigma schreef:

  De beste vind ik die anti-slipsokjes. Hilarisch gewoon !

 4. Femke schreef:

  Mijn Noud leeft nu al op grote voet en dat kan ook niet anders met zo’n grote papa, maar inderdaad die broekjes met sokjes… Pffff, in ons geval aaaaltijd te klein ? Niet handig! Leuk artikel!

 5. Jamey schreef:

  haha ik zat er toevallig gister nog naar te kijken die sokjes met anti slip. volkomen nutteloos

  1. Maddy schreef:

   Haha ja toch?

 6. Melanie schreef:

  Grappig jij vind zo’n magnetronsterilisator nutteloos. Ik vond het ideaal. Schoentjes gaf ik mijn kinderen als baby echt wel aan lekker warm als ik met ze naar buiten ging. Uggs krijgen mijn kinderen daarin tegen nooit aan. Lelijk, slecht voor de voeten en dierenleed. Anti slip sokken snap ik bij pasgeboren baby’s ook niks van. Al was ik blij dat ze er wel waren. Mijn dochter liep al met 8 maanden. Sudocreme zweer ik bij. Zo zie je maar voor iedereen is het weer anders.

 7. Tania schreef:

  Merkkleding voor baby’s vind ik weg gesmeten geld. Ze zijn er direct uit gegroeid

 8. Carrièremamma schreef:

  Nou ik had wel babyuggs en ze zaten prima. Vond ze super leuk staan. En hij liep toch nog niet dus slecht voor de voetjes was het niet.
  Maar goed ieder zo zn ding

  1. Maddy schreef:

   Ieder zijn eigen ding ? wellicht heb jij dingen die ik juist handig vond. Is ook mijn eigen mening he… over slecht zijn heb ik niets vermeld toch? ?

 9. Eva schreef:

  Heb totaal nog geen kinderen ofzo, maar haha, wat heb ik moeten lachen om die sokken met antislip! Stel me nu even een baby voor die door de kamer zit te rennen 😀

 10. Jessie schreef:

  Ben geen mama, maar hoor wel verhalen van vriendinnen. Ik begin nu te snappen waarom een kind zo duur is 🙂 Ik vind het altijd zielig als ik een babymeisje met een maillot zie liggen. Dat kán toch niet lekker liggen? Net als baby’s in spijkerrokjes…

 11. Laura Martens schreef:

  Wat een super leuk artikel! Heel leuk om te lezen! Allemaal vaak wel duur, een kind ja!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.