spelletjes

De leukste spelletjes voor het hele gezin

Mama & Kinderen By jul 12, 2022 No Comments

Wil jij graag een leuke spelletjes avond inplannen voor het hele gezin? Dan is het tijd om leuke spellen in huis te halen. Allereerst is het belangrijk om in de gaten te houden met de leeftijd van alle spelers. Gelukkig zijn er genoeg spellen te vinden die geschikt zijn voor jong en oud. In dit artikel hebben we daarom een aantal goede opties op een rijtje gezet waarmee jullie gegarandeerd een onvergetelijke speelavond zullen hebben. Uiteraard staat de grote favoriet 30 Seconds ook in deze lijst.

Catan Junior

Als je van het spel Catan houdt, maar denkt dat het nog iets te uitdagend is voor de jongeren van het gezin, dan is Catan Junior de oplossing. Dit spel is daarnaast ook een goede manier om jongeren kennis te laten maken met bordspellen. Het spel speelt zich af op een groep tropische eilanden, waar elke speler een paar piratenholen heeft. Iedere speler moet schepen bouwen om naar alle verschillende eilanden te reizen en om hun land te laten groeien. De regels zijn makkelijk te begrijpen en snel om te leren. Het Junior spel is wat korter dan de klassieke Catan, maar zorgt alsnog voor genoeg uitdaging. 

30 Seconds

30 Seconds is het snel denkende, snel pratende beschrijving spel dat perfect is voor een groot of klein gezin. Je kan het namelijk spelen met twee groepen of met meer. Het is eenvoudig te snappen en is geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Echter, omdat er wel enkele basiskennis wordt vereist is dit spel het beste om te spelen met kinderen vanaf 12 jaar. Het doel van het spel is om te beschrijven wat je op jouw kaartje hebt staan, zonder het woord te zeggen. Je moet aan jouw teamspelers hints geven binnen 30 seconden. Op de kaart staan vijf verschillende woorden. Door er zoveel mogelijk in een beurt te raden, ga je zoveel mogelijk stappen vooruit. Sommige woorden zijn moeilijker dan andere, maar de meeste zullen bekend zijn. Er zijn ook verschillende uitbreidingspakketten te vinden met nieuwe kaarten voor wanneer jullie het al zoveel hebben gespeeld.

Exploding Kittens (Party Pack)

Niet alle spellen zijn geschikt voor een grote groep, maar het Exploding Kittens Party Pack is er juist geschikt voor. Dit spel is uitstekend om in huis te halen wanneer je met de familie bent. Het bevat kaarten van het originele Exploding Kittens-deck, het Exploding Kittens uitbreiding deck en 10 nieuwe kaarten. De regels zijn eenvoudig en kunnen binnen enkele minuten worden opgepakt. Een speler verliest zodra hij/zij de exploding kitten kaart raapt. De speler die deze niet raapt, wint. Het spel is ook geschikt om te spelen met een kleinere groep. Het biedt dus allerlei mogelijkheden. Het spel is vrij snel. Een ronde is al gespeeld in 10 minuten. Ben jij op zoek naar meer van deze leuke spellen, waaronder dobbelsteen spellen, bordspellen of kaartspellen? Dan moet je bij Koning Bordspel zijn. Zodra jij een spel in huis hebt gehaald, zal het spel voor altijd bij jou in de kast liggen. Zelfs na jaren blijven deze spellen klassiekers om te spelen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.