voordelen houtkachel

De grootste voordelen van een houtkachel

Huis & Tuin By jul 12, 2022 No Comments

Ben jij er over aan het nadenken om een houtkachel in huis te halen?Dan wil je uiteraard eerst weten wat de voordelen van deze kachel zijn. Daarom hebben we in dit artikel een aantal voordelen op een rijtje gezet waar jij van gaat genieten wanneer jij de houtkachel in jouw woonkamer hebt staan. Uiteraard kan een houtkachel ook geplaatsts worden in andere ruimtes van jouw huis.

Een knusse omgeving

Een van de belangrijkste punten van een houtkachel, is dat ze er mooi uit zien. Ze zijn mooi, ze geven uiteraard warmte en ze brengen een knus gevoel in de kamer. Door de kachel verblijf je nog liever in de winter een avondje op de bank met een lekker hapje en drankje. De kachel plaatst je het liefste in de buurt van de bank, zodat je de warmte het beste voelt. 

Goedkoop om te gebruiken

Vergeet kachels die gas of elektriciteit gebruiken. De houtkachel zal jouw portemonnee het minste kosten. Dit komt omdat hout een goedkoop materiaal is. In de houtkachel kan je daarnaast ook oud papier en oud karton ingooien. Zo worden oude dozen die gebruikt zijn om pakketjes mee te verzenden toch nog gebruikt. 

Geniet van een hoger rendement

We zijn altijd op zoek naar manieren om onze maandelijkse lasten te verlagen. Gas wordt steeds duurder, de elektriciteitsprijzen gaan steeds meer omhoog en we hebben niet allemaal het budget beschikbaar om over te stappen naar duurzame alternatieven, zoals zonnepanelen. Daarom is het aanschaffen van een houtkachel een goede stap. De houtkachel heeft bijvoorbeeld een erg hoog rendement. Er gaat minimale warmte naar buiten door de schoorsteen, het hout is goedkoop aan te schaffen, het hout kan je zelfs zelf uit de natuur halen en het kost je geen energie om het te gebruiken.

Kost niet veel om aan te schaffen

Naast dat de houtkachel weinig geld kost om te onderhouden en te gebruiken, kost het ook niet veel om hem aan te schaffen. Vooral wanneer je de prijzen vergelijkt met gashaarden.

Ideale manier om eten op te warmen

Naast dat de kachel zorgt dat de kamer warm blijft, heeft het ook nog andere functies. De kachel is namelijk ook een geweldige manier om eten op op te warmen. Heb jij een grote pan soep die warm moet worden gemaakt? Zet hem bovenop de houtkachel. Mocht je van plan zijn om veel gebruik te maken van deze functie, dan zijn er ook kachels beschikbaar die een bakoven hebben. 

De eigenschappen van een hedendaagse houtkachel

De moderne houtkachel ziet er mooi uit. Hij is verkrijgbaar in een ontwerp met een klassieke look of juist in een ontwerp met zo min mogelijk details. Zo is er altijd een mooie kachel te vinden die past bij jouw stijl. Ben jij benieuwd naar alle mogelijke ontwerpen en prijzen? Neem dan een kijkje in de webshop van Woodburner.

Ook is het van belang om te informeren of jouw woning geschikt is voor het plaatsen van een houtkachel. Een houtkachel specialist kan je advies geven over het installeren van de juiste houtkachel. Is het rookkanaal in orde? Dan kun je een houtkachel uitzoeken en installeren. De installatie kun je uiteraard zelf doen, maar vaak is het verstandiger om een specialist in te schakelen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.