klusjes huis

De klusjes in huis waar je nu eindelijk tijd voor hebt

Huis & Tuin By jun 10, 2020 No Comments

Zit je ondertussen ook al maanden thuis en komen de muren inmiddels op je af? Heb je je grote ideeën in huis ten uitvoer gebracht en weet je nu niet meer wat je met je tijd aan moet? Of zit je nu tegen het gat aan te gapen wat ontstaat omdat jij thuis zit en de kinderen inmiddels toch weer op school? Denk dan eens aan al die kleine klusjes die altijd zijn blijven liggen. Juist die klusjes in huis zijn mooi om nu aan te pakken. Ben je ze opeens spontaan vergeten? Geen paniek!

Klusjes in huis:

Hierbij een lijstje met de leukste klusjes die bijna overal liggen te wachten op betere tijden… En nee, gereedschap kopen is het probleem (dus het excuus) niet, dat kan gewoon online. Of het nu om een accu slijper, een boormachine of een eenvoudige schroevendraaier gaat: lang leve het internet!

Snoeren wegwerken

Echt zo’n vreselijk klusje waar je echt geen zin in hebt. Dat komt wel een keer, denk je. Maar je bent inmiddels weken, maanden, misschien zelfs jaren verder en die snoeren hangen nog steeds spuuglelijk zichtbaar te hangen. Je ergert er je groen en geel aan, uiteindelijk zie je het niet meer… maar je visite wel! Wegwerken die snoeren dus!

Opruimen

De zolder of de garage, het schuurtje of gewoon de kelderkast: er zijn van die plekken waar je altijd snel de deur weer van dicht doet om het gewoon maar niet te zien. Al die rommel die je in de loop van de tijd verzameld hebt en eigenlijk nooit meer naar gekeken wordt. Geen puf voor? Hak de ellende gewoon in stukjes. Iedere dag een plank bijvoorbeeld. Zo kan het even snel tussendoor, kost het je weinig energie en uiteindelijk is het toch echt allemaal gedaan! Alleen even volhouden dus.

Plintjes vastmaken

De muren opnieuw geschilderd of een nieuwe vloer gelegd: de afwerking van de plintjes wil nog weleens vergeten worden. Nu heb je geen excuus meer, want je hebt gewoon tijd!

Schilderijtje of foto’s ophangen

Iets ophangen is simpel maar je moet het wel even doen. En ja, daar wringt meestal de schoen. Pak het nu op!

Onkruid wieden en klusjes om het huis

Oké, onkruid is iets wat blijft komen. Maar ga eens een keer grondig door je tuin heen. Kan de tuin mooi gedecoreerd worden met mooie planten? De ideale tuinplant is de hortensia, hier lees je alles over de hortensia. En misschien ontdek je nog wel meer klusjes in en om huis die je eigenlijk zou moeten doen. De tafel buiten een keer opnieuw lakken, bijvoorbeeld, of het schuurtje…

Naar de kringloop

O, opruimen is het probleem misschien niet eens. Maar vervolgens de hele mikmak naar de kringloop (of de vuilstort) brengen kan ook een helse onderneming voor je zijn. Maar bedenk eens dat je daarna opeens weer meer ruimte in je schuur hebt! Kan je tenminste weer nieuwe spulletjes gaan verzamelen….

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.