Leuke mondkapjes

Leuke mondkapjes voor ouders en kinderen

Gezondheid By jun 11, 2020 No Comments

De kans is groot dat je ze al regelmatig voorbij ziet komen: de mondkapjes. Vanaf 1 juni 2020 is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht. Maar ook op straat, in winkels of andere openbare ruimtes zie je steeds vaker mensen met bescherming voor neus en mond. Wat zijn nu precies de regels, wat voor maskers zijn er, en welke merken verkopen toffe, hippe en leuke mondkapjes voor gezinnen? In deze blog lees je er alles over!

Een mondkapje verplicht, hoe zit dat?

Vanaf 1 juni zijn mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht. Dat komt omdat het normale leven langzaam weer begint. Treinen en bussen worden steeds voller en 1,5 meter afstand houden is dan niet mogelijk. Daarom heeft het de overheid besloten dat mensen verplicht een niet-medisch mondmasker in het OV moeten dragen. Op straat, bij de kapper of in de winkel is dit niet nodig. Ga je op vakantie met het vliegtuig, dan stellen veel vliegmaatschappijen ook mondkapjes verplicht. Goed om te checken dus!

Wat is een niet-medisch mondkapje?

Voor gebruik in de trein adviseert de overheid niet-medische mondkapjes. Dit zijn mondmaskers die niet hoeven te voldoen aan allerlei strenge richtlijnen. Deze maskers worden dan ook niet in de zorg gebruikt. Niet-medische mondkapjes beschermen jou als drager niet tegen virussen zoals COVID-19, maar verkleinen wel de kans dat je iemand anders besmet. Je draagt een niet-medisch masker dus voornamelijk voor de gezondheid van anderen.

Wat voor mondkapjes zijn er allemaal?

Voor in de trein, bus, tram of metro heb je dus een niet-medisch mondkapje nodig. Binnen deze categorie heb je eigenlijk 2 opties: wegwerpmaskers die je eenmalig kunt gebruiken en herbruikbare katoenen maskers die je uit kunt wassen en vaker kunt dragen. Beide opties hebben voor- en nadelen. Hieronder bespreken we dit in het kort.

Wegwerp mondkapjes

De eenvoudige oplossing is het wegwerp mondkapje. Dit zijn de bekende blauwe mondkapjes die bestaan uit 3 lagen. Ze zijn goedkoop (ong. €0,40 cent per stuk), je kunt ze vrijwel overal kopen en ze zijn eenvoudig in gebruik. Nadeel is dat het niet echt duurzaam is. Na elk gebruik dien je ze weg te gooien. Voor mensen die vaak een mondkapje dragen is het op de lange termijn helemaal niet zo voordelig. In dat geval kan je misschien beter kiezen voor een herbruikbaar mondkapje.

Herbruikbare mondkapjes

Herbruikbare mondkapjes kan je gemakkelijk uitwassen op 60 of 90 graden en dus vaker dan 1 keer dragen. Het leuke aan deze herbruikbare maskers is dat je ze kunt kopen in de meest uiteenlopende kleuren en met allerlei toffe prints. Ze zijn gewoon net wat vrolijker dan de standaard wegwerpmaskers. Daarnaast is het een duurzame keuze. Je hoeft ze niet weg te gooien, maar je kunt ze wel 60 of 80 keer wassen en opnieuw dragen.

Leuke mondkapjes

Bron: screenshot van de webshop van https://mondkapmonkeys.nl/maskers-voor-kinderen/

Shops als mondkapmonkeys verkopen hippe maskers voor kinderen

Hippe mondkapjes voor het hele gezin

Zoek jij leuke maskers voor jezelf of leuke mondkapjes voor kinderen? Er zijn inmiddels een aantal aanbieders waar je heel leuke en betaalbare herbruikbare mondkapjes kunt kopen. Hieronder lichten we deze in het kort uit:

 

  • De webwinkel Mondkaymonkeys.nl verkoopt heel leuke maskers voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen kan je kiezen uit leuke prints zoals een Unicorn, Spiderman of leuke dieren. Je kunt er ook losse filters bij kopen. Deze zijn uitneembaar, en kan je in het mondkapje schuiven.
  • Mode-Masker.nl maakt en verkoopt toffe mondkapjes voor de hele familie. Bij deze aanbieder draait het vooral om een goed product met een hoog draagcomfort die er ook nog eens vrolijk uitzien. Je kunt kiezen uit mondkapjes voor mannen, vrouwen en kinderen 3-6 jaar of 7 – 12 jaar en tieners.
  • In een keer mondkapjes in huis voor het hele gezin? Kijk dan eens bij Naturebabies.nl. Zij verkopen familiepaks met vrolijke herbruikbare mondkapjes. Eventueel ook als zelfmaakpakketje verkrijgbaar.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.