de kerstboom

De kerstboom, een echte of een echte neppe?

Huis & Tuin By dec 11, 2018 2 Comments

De kerstboom staat hier alweer opgetogen en wel. December is een maand waarin ik het graag extra gezellig maak in huis en dan kan de kerstboom natuurlijk niet missen.

december drukte

Wij hebben elk jaar weer een nieuwe kerstboom, wij kopen namelijk een echte boom. Ik heb er over zitten twijfelen om aan een neppe kerstboom te beginnen, maar toch blijven we elk jaar weer voor een echte gaan.

Waarom een echte boom

De kerstboom die echt is ruikt gewoon heerlijk! Oke, je hebt er iets meer werk mee, want de naalden zullen na een tijdje toch wel iets gaan uitvallen. Al valt dat bij ons reuze mee, de Nordmann boom hebben wij elk jaar en ik heb nog nooit veel naalden onder de boom gehad. Pluspuntje voor de Nordmann.

Wij kopen deze bij de Intratuin, hier kun je een standaard halen die je elk jaar weer kunt gebruiken. Ze boren een gat onderin de stam en je zet hem er zo op, alsof je de piek op de boom plaatst. Ideaal wat mij betreft!

de kerstboom

Waarom geen neppe boom?

Begrijp me niet verkeerd. Mooie neppe bomen zijn ook echt prachtig. Zo hadden mijn ouders ook een neppe boom die echt heel mooi was. Die is nu overigens verhuisd naar mijn broertje. Waarom wij elk jaar een echte boom hebben? Ik vind het heerlijk ruiken, plus dat het me de rest van het jaar heel wat opbergruimte scheelt.

Ook vind ik neppe bomen behoorlijk prijzig. De boom die wij nu hebben kostte ons 15 euro en is van prima formaat. Voor het geld dat ik zou uitgeven aan een neppe kan ik heel wat jaar vooruit met deze echte bomen van 15 euro.

Samen tuigen we met de kindjes de boom op en ook knutselen we leuke patronen van strijkkralen voor in de boom. Check ze even, misschien zijn ze ook leuk voor jou. Klik daarvoor HIER

december drukte

Heb jij een echte of een neppe kerstboom?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Onze is hartstikke nep, en dat kun je ook zien… Maar hij is wel lekker makkeljk en praktisch. En bovendien huisdier en kindvriendelijk.

 2. Oma Will schreef:

  Toen de kinderen nog heel klein waren, hadden wij altijd een echte Kerstboom.
  Maar na een aantal jaren was ik het zat met al die dennennaalden in de vloerbedekking.
  Na een jaar vond je ze nog.
  Hebben toen een hele dure en mooie, niet van echt te onderscheiden, nep Kerstboom aangeschaft.
  Die hebben wij nu al weer meer dan 25 jaar en ik ben er nog steeds heel blij mee.
  Zet hem de dag na Sinterklaas op en in de eerste week van januari gaat hij de doos weer in, tot de volgende Kerst.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.