keuken gas

De beste opties om in je keuken weg te stappen van gas

Huis & Tuin By jun 12, 2022 No Comments

Een duurzame keuken is een manier om meer duurzaamheid in je leven te brengen. Veel onderdelen van je leven kunnen duurzamer en milieuvriendelijk worden gemaakt, zoals je doucheproducten, cosmetica, kleding, eten en nog veel meer. Met onze twee tips maak je makkelijk je keuken en zo je huis een stuk duurzamer. Namelijk door weg te stappen van gas en over te stappen naar andere, gasvrije en duurzamere, opties.  Lees hieronder onze twee tips voor het gasvrijer en duurzamer maken van je keuken en huis.

Het laten monteren van een Quooker kraan

Onze eerste tip en de eerste optie om je keuken gasvrijer te maken is het installeren van een Quooker. Een Quooker is een kraan die je kan laten installeren in je keuken of andere plekken in je huis die niet alleen voordelig is voor jezelf, maar ook voor het milieu. Een Quooker kan namelijk niet alleen gefilterd water uit zijn kraan laten komen, maar ook kokend water. Je hoeft dus nooit meer te wachten tot het water kookt. De Quooker is een gasvrijere optie omdat het water wordt gekookt via stroom en niet via het gas. Let wel op dat je een quooker inclusief montage koopt bij een bedrijf die ook meteen de installatie regelt.

Koken op inductie (versus koken op gas)

Onze tweede tip is om te gaan koken op inductie. Koken op gas of inductie is een vraag die in menig keuken voorkomt, maar toch is inductie volgens ons de betere optie. Daarnaast is het ook duurzamer. Een inductiekookplaat is makkelijker te bedienen, veiliger, zuiniger op het vlak van energie en makkelijk schoon te maken en houden. Daarnaast is het natuurlijk een gasvrije optie en hierdoor ook beter voor het milieu. De beste twee opties voor een vrijwel gasvrije keuken is dus een inductiekookplaat en Quooker.

De pluspunten van inductie

Als we kijken naar de pluspunten van inductie, dan hebben we je veel te vertellen. Inductie is namelijk niet voor niks zo populair en komt in vrijwel alle nieuwbouw terug. Dat komt omdat inductie de duurzamere optie van de twee is. Daarnaast is inductie makkelijk te bedienen en ook makkelijker schoon te houden dan een gasstel. Ook is inductie veiliger en vaak nog zuiniger dan gas ook.

Lees ook: hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken

Deze optie is voordeliger voor jezelf en het milieu

Misschien dat je het zelf al gelezen hebt, maar als we jou de beste optie moeten geven, dan is dat toch echt inductie. Inductie is zowel voordelig voor jezelf omdat het zo makkelijk te bedienen en schoonhouden is, maar ook voordeliger voor het milieu omdat het een duurzamere en veiligere optie is. Twijfel je dus nog tussen gas en inductie in de keuken, dan raden we aan zeker voor inductie te gaan.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.