9 maanden op, 9 maanden af. Mijn baby 9 maand oud

Zwangerschap & Baby By jul 02, 2018 No Comments

Elke maand neem ik je mee in het eerste jaar van Emma, mijn nog net baby. Emma is nu 9 maanden oud. Eigenlijk al bijna 9,5 maand. Ik ben iets later deze keer ;). Is er veel veranderd nu onze baby 9 maand oud is? Daar kan ik een hele grote ‘Ja!’ op zeggen, ze gaat super snel! Nog even en ze is geen baby meer.

9 maanden op, 9 maanden af

Ik moet zeggen dat ik niet echt last heb gehad van de hormonen, geloof ik. Dat 9 maanden op en 9 maanden af is eigenlijk alleen te betrekken op de ontwikkeling van mijn haar. Dat heeft wel wat te lijden gehad tijdens de 9 maanden af. De heggenschaar moest er in en er is een flink stuk af. Ondertussen ben ik nu aan de slag met de capsules van Oenobiol.

9 maand oud

Emma is de 9 maand nu gepasseerd en soms wou ik dat ze dat kleine babytje nog was. Begrijp mij niet verkeerd, het is natuurlijk erg mooi om te ontwikkeling van je kind te zien, maar ik vond dr zo lief en klein en mooi. Ik ben gewoon zo gek op baby’s. Het baby gaat er nu echt af en ze is bezig om een klein mensje te worden.

Zelf doen

9 maand oud en nu wil ze alles al zelf doen. De meeste dingen lukken haar ook nog eens goed ook. De dingen die Emma nu al zelf kan zijn:

  • Kruipen
  • Optrekken aan de box, tafel, bank en andere dingen die daar niet voor zijn ;).
  • Gaan zitten
  • Eerste stapjes langs de bank zetten
  • Zelf de fles drinken
  • Zelf eten, op de hapjes na. Wil ze wel, mama niet. Dat smeert teveel haha!

Tandjes

Emma heeft ondertussen 3 tanden. Ziet er heel grappig uit. Het bijzondere is, dat ze 3 tanden onderin heeft. Bovenin heeft ze nog geen tandjes. Maar die zullen natuurlijk ook komen.

Zwemmen

Nu we een mooi groot zwembad in de tuin hebben staan geniet Emma als ze in haar band mag zitten en lekker door het water kan drijven. Natuurlijk blijven we er wel bij.

Fietsen

Emma gaat nu ook regelmatig mee op de fiets, ze kan nu goed en stevig zitten dus dan kun je je kindje ook meenemen op de fiets. Ze is er tot nu toe nog niet heel erg van onder de indruk. Waar Merel met haar armen zwaaide en we regelmatig een gilletje of kreetje van plezier hoorden bekijkt Emma alles rustig en valt nog net niet in slaap…

Snelle donder

Merel en Bram waren snel met bepaalde dingen, dat is Emma ook weer. Met 8,5 maand ging ze staan in de box en hobbelde ze al van de één naar de andere kant. Merel liep met 10 maanden zonder zich ergens aan vast te hoeven houden.. Stiekem hoop ik dat dit bij Emma nog wel wat langer gaat duren.

Lees je volgende maand weer mee?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.