besparen op uitjes

Besparen op vakantie – deel 3 Besparen op uitjes.

Besparen & Budget By jun 28, 2018 1 Comment

Op vakantie gaan kost geld, in sommige gevallen heel erg veel geld. De reis kost geld, het verblijf, het eten en drinken en dan wil je natuurlijk ook nog leuke dingen gaan doen! Hoeveel geld het precies kost, hangt natuurlijk af van heel veel verschillende factoren.  Vandaag bespreken we het besparen op uitjes.

Omdat al die keuzes samen bepalen wat het totale bedrag is wat je uitgeeft, kun je ook met al die keuzes geld besparen en de komende weken neem ik jullie graag mee in een heel aantal besparingstips! Want ook met heel weinig geld kun je op vakantie gaan weet ik uit ervaring.

Uitjes

In de afgelopen weken hebben we gekeken hoe we kunnen besparen op verblijf en het eten en drinken op vakantie, vandaag gaan we kijken naar besparen op uitjes. Want of we nu thuisblijven of een verre reis maken, als het vakantie is gaan we graag op pad. Bezienswaardigheden, musea, zwemgelegenheden, pretparken, enz. enz. enz. De vraag is, valt er op te besparen? Gelukkig heb ik goed nieuws wat dat betreft: ja, er is veel geld te besparen door slim te kiezen welke uitjes je gaat doen én door goed vooronderzoek te doen.

Bestemming

Als je eenmaal weet waar je naartoe gaat is het slim om even een rondje internet te gaan doen, wat zijn belangrijke bezienswaardigheden en zij die passend voor jou gezin. Wat zijn de kosten en zijn er aanbiedingen of combotickets, waarmee je als je een iets duurder kaartje koopt je bij verschillende bezienswaardigheden naar binnen kunt. Ben je bijvoorbeeld in Rome en je kinderen zijn oud genoeg om dit jaar naar het Colosseum te gaan, kijk dan even naar het comboticket waarmee je ook naar het Forum mag.

Tip 1: Gratis uitjes

Kijk vooral ook op het internet naar gratis uitjes, die zijn er namelijk genoeg, en dus besparen op uitjes is mogelijk! In sommige plaatsen heb je bijvoorbeeld musea die door de week gratis entree hebben. Vaak kun je zulke acties op internet vinden, gewoon even goed zoeken. En dan zijn er nog de uitjes die overal gratis zijn, zoals:

  • Zee en strand
  • Bos, maak een mooie boswandeling, hou een ontdekkingstocht of ga lekker picknicken!
  • Een mooi park met speeltuin voor de kinderen
  • Een plas waar je kunt spelen in het zand en lekker zwemmen
  • Wandelen in de bergen of duinen, enorm indrukwekkend voor kinderen en zelf kun je ook enorm genieten van de natuur
  • Stadsspeeltuin, in veel steden vind je door gemeentes opgezette speeltuinen bij bijv grote flatgebouwen. Vaak kun je deze speeltuinen vinden op vakantiefora waarin mensen elkaar tips geven voor vakanties met kinderen.
  • Een stad bekijken, veel kerken hebben gratis entree en zijn enorm indrukwekkend voor kinderen. Let vooral op de bijzondere details zoals fresco’s of de mooie glas in lood ramen!

Dit zijn gratis uitjes die je eigenlijk in bijna iedere omgeving wel hebt. Zo kun je een dag iets leuks gaan doen met amper kosten en vaak vinden kinderen het superleuk!

Kastelen, Ruïnes en Kathedralen

Als je naar Zuid Duitsland, Frankrijk of Tsjechië gaat zie je veel mooie oude gebouwen. Als je er langs rijdt kun je natuurlijk altijd even stoppen! Kinderen vinden het bekijken van de buitenkant van zo’n gebouw vaak al prachtig, het spreekt erg tot de fantasie! Soms is de entree gratis, ga dan vooral even naar binnen! Mocht je wel moeten betalen, denk dan goed na of dit iets is wat je kinderen écht leuk vinden…

Tip 2: Gebruik kortingscode’s, coupons, kortingsbonnen, enz.

Denk van te voren na waar je graag naartoe wilt, vaak gaan wij zelf per zomervakantie naar één groot pretpark of waterpark. Ik zoek op wat het goedkope tarief is als je via internet je kaartjes koopt en ga dan op zoek naar kortingsbonnen. Ook zo kun je besparen op uitjes. Omdat wij in het verleden huizenruil deden, vroeg ik vaak ook aan de mensen die er woonden of zij nog kortingscoupons of andere bonnen uit de krant voor ons hadden. En zo betaal ik graag zo min mogelijk voor het dure park dat we wel gaan bezoeken.

Als je op vakantie bent kan het vaak ook uit om af en toe eens een krant te bekijken, plaatselijke krantjes hebben in de zomer vaak kortingsbonnen voor bijvoorbeeld pannenkoekenhuizen of zwembaden. Twee voor de prijs van één of een gratis toetjes als je komt eten. Altijd leuk meegenomen!

Vakantieveilingen en groupon

Mocht je deze vakantie thuisblijven of in Nederland op vakantie gaan, kijk dan ook eens op vakantieveilingen of op groupon! Hier staan vaak vooral in de zomervakantie heel leuke acties op voor in de zomervakantie als het rustig is in het land. Hierdoor besparen wij regelmatig op uitjes, zo zijn wij een keer een lang weekend wezen kamperen voor in totaal €6 (!!!) en hebben we een keer gezwommen in een Center Parcs zwembad voor €10 met z’n vieren!

Let wel goed op dat je alleen bied op dingen die jij en je gezin écht leuk vinden! Want het is best verslavend en als je doorslaat is het natuurlijk geen besparen meer… ?

Tip 3: Maak een zomer bucketlist

Zelf vind ik dit één van de leukste tips! Ieder jaar maken wij voor de zomervakantie een bucketlist, een lijst van dingen die we graag willen doen in de zomervakantie. Iedereen mat één betaald uitje erop zetten (in overleg) en gratis dingen mogen ze sowieso aanleveren. Zo maken we in de weken voorafgaand aan de zomervakantie een enorme lijst me leuke dingen en in de week voordat we vertrekken maar ik er een leuke lijst van met plaatjes om het extra leuk te maken.

Zorg dat je op deze lijst ook leuke gratis activiteiten zet en probeer iedere dag één ding van de lijst te doen! Het moet natuurlijk geen stress opleveren, maar voor ons werkt dat supergoed! Onderdelen die jaarlijks terugkeren zijn sterren kijken (we halen de kinderen uit bed om twaalf uur en gaan op stoelen met dekens buiten zitten kijken naar de sterren, natuurlijk met iets lekkers erbij!) en geocachen (schatzoeken met een gps).

Genieten!

Wat jullie ook voor uitjes gaan doen deze zomer, of je wel of niet gaat besparen op uitjes ik hoop dat jullie er enorm van gaan genieten! Volgende week gaan we nog kijken naar besparingstips speciaal voor de thuisblijvers…

Heb jij nog tips om op vakantie te besparen op uitjes?

Author

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Altijd bij voorkeur je toegangskaartje online kopen in plaats van ter plekke.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.