8 voordelen van een bakfiets

Mama & Kinderen By mrt 07, 2018 34 Comments

Als ik zeg bakfiets, weet jij meteen waar ik het over heb. Vooral in de grotere steden zie je ze veel. Van die grote fietsen met een grote bak ervoor. Ik heb altijd al eens op een bakfiets willen fietsen, leek me gewoon ontzettend leuk. Handig leek het me trouwens ook. Eindelijk was het zover en ik kon fietsen op de bakfiets! Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Een bakfiets heeft vele voordelen. En de voordelen van een bakfiets deel ik graag met je!

Een bakfiets

Een bakfiets is een transportfiets. Met deze een bakfiets kun je als het ware dingen transporteren. Je kunt er de boodschappen in doen, bedrijven gebruiken ze als verkooppunt van bijvoorbeeld ijsjes en je kunt er natuurlijk je kindje(s) in vervoeren.

8 voordelen van een bakfiets

Een bakfiets heeft voordelen, eigenlijk zijn het er meer dan dat je zou denken. Ik ga er nu in ieder geval 8 voordelen van een bakfiets met je delen, dus lees gezellig mee!

Vervoeren van de kids

Eén van de 8 voordelen van een bakfiets is dat je de kinderen prima vervoeren kan in een bakfiets, er zijn bakfietsen waar als het ware bankjes in zitten, met natuurlijk veiligheidsriempjes en daar kunnen je kinderen dan veilig in zitten. Je hebt goed zicht op je kinderen, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. In een fietskar heb je dat bijvoorbeeld niet of minder want dan zitten je kinderen achter je.

Vervoeren van peuters en baby’s

Je kunt met je baby fietsen. Waar je op een normale fiets nog niet zo snel met je baby kan fietsen tot je baby goed rechtop zitten kan is het vervoeren van peuters en baby’s prima te doen, daarvoor zijn namelijk speciale baby of peuterschelpen te koop. Ook kan je een bevestiging voor de Maxi-Cosi aanschaffen, dan kan je baby heerlijk in de Maxi-Cosi blijven zitten terwijl jij fietst. Je baby zit dan goed en stevig in de bakfiets.

Het is voor kinderen erg leuk en gezellig

Merel en Bram genoten vanaf de eerste seconden dat ze er in zaten. Ze konden alles wat we tegenkwamen goed bekijken. Gezellig kletsen met z’n tweetjes. Het was eigenlijk een feestje in de bak van de bakfiets. Een hele beleving, keer op keer. Of dat nu met papa of mama was maakte niet uit.

Een bakfiets is goedkoper dan een tweede auto

Veel gezinnen hebben twee auto’s, alleen al puur omdat het nodig is voor het werk of vervoeren van de kinderen. Wij hebben zelf één auto, Mark gebruikt de auto elke dag voor het werk. Dan beschik ik dus niet over een auto maar moest overal lopend naar toe omdat Emma nog niet op de fiets kan zitten. Met een bakfiets heb je dit probleem dus niet. Voor een bakfiets betaal je geen wegenbelasting en benzine heb je ook niet nodig. Uiteindelijk ben je dus veel goedkoper uit met een bakfiets dan dat je een tweede auto erbij zal nemen.

Een bakfiets is ideaal om boodschappen mee te doen

Met een bakfiets kun je heel wat boodschappen halen. Flessen drinken, wasmiddel, toiletpapier, noem het maar op. Boodschappen krijg je makkelijk mee, er is ruimte genoeg in de bak.

voordelen van een bakfiets

Een bakfiets is milieuvriendelijk

Of je nu een elektrische bakfiets gebruikt of een non elektrische bakfiets, ze zijn beide milieuvriendelijk. En brengen je op de plaats waar je zijn moet. Gebruik je een elektrische bakfiets dan ben je zelfs nog sneller op je bestemming.

Licht fietsen

Een bakfiets lijkt er groot en zwaar, dat klopt ook gedeeltelijk. Toen ik voor het eerst op de bakfiets zou stappen was ik wel even bang of het goed zou gaan, maar ik fietste eigenlijk zo weg. De moderne bakfietsen zijn gewoon erg licht in gebruik. Ik vond het heel bijzonder hoe licht het fietsen was, alsof ik op een normale fiets aan het fietsen was. De bochten zijn even wennen omdat de fiets natuurlijk langer is, maar naar een paar bochtjes is ook dat peace of cake!  Deze bakfiets waar ik mijn eerste ritje op maakte, is een elektrische bakfiets. Ideaal als je een hoge heuvel op moet of echt een groot eind moet fietsen. Maar desondanks heb ik de elektrische functie bijna niet gebruikt want zonder de elektrische aandrijving ging het ook prima!

Met een bakfiets val je goed op

Je zal niet over het hoofd gezien worden in het verkeer, waar een automobilist een ‘normale’ fietser nog wel eens over het hoofd kan zien zal je dat met een bakfiets niet gebeuren. Eigenlijk dus een extra stukje veiligheid.

voordelen van een bakfiets

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik 8 leuke en handige voordelen van een bakfiets met je gedeeld. Heb jij nog leuke en handige toevoegingen van voordelen van een bakfiets?

 

Wellicht wil je dit artikel over mijn kennismaking met deze speciale thee ook lezen♥️♥️

 

 

 • Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

34 Comments

 1. Jamey schreef:

  Ik vind een bakfiets zo ontzettend leuk! Ik zie mezelf al helemaal rond fietsen!

 2. Merel schreef:

  In het begin moest ik wel even wennen maar eigenlijk wil ik ook. Vooral omdat je meerdere kinderen kan vervoeren die zelf nog niet kunnen fietsen.

 3. Manon schreef:

  Als niet-mama zie ik mensen weleens met zo’n bakfiets fietsen en dan denk ik … pfoe, wat een ding. Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat het met kids zo ontzettend handig is!

 4. Fleur schreef:

  Ik heb er al jaren een. Gebruik hem nu minder, maar de postbode gebruikt hem vaak om pakketjes in achter te laten

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Een bakfiets heeft enorm veel voordelen lijkt me. Zelf had ik ooit een fietskar, maar dat vond ik best eng, omdat de kinderen dus ergens achter me slingerden.

 6. Judith schreef:

  Ik vind ze echt heel leuk, maar ik kan er gewoon niet op fietsen

 7. Krystle/Batboy schreef:

  Lijkt me super handig zo’n bakfiets! Lijkt me trouwens wel even wennen om op te fietsen. Denk niet dat het wat voor mijn kids is want die hebben meteen ruzie als ze zo bij elkaar zitten en ze blijven dan vast ook niet zitten.

 8. Kim schreef:

  Een bakfiets is erg leuk. Wij hebben er geen. Mijn schoonzus wel, maar die hebben dan ook geen auto en daarvoor is een bakfiets erg handig!

 9. Patricia schreef:

  Ik zit al tijden te twijfelen om een bakfiets aan te schaffen. Het is namelijk ook verschrikkelijk handig als je bijvoorbeeld kleine meubels bij de kringloop haalt. Ik vind het altijd ontzettend vervelend om voor dat soort dingen afhankelijk te zijn van iemand met een auto.

  1. Maddy schreef:

   Daar heb je een goed punt! Daar is het inderdaad erg handig voor!

 10. kiki hasselton schreef:

  ik zie ze vaak genoeg voorbij crossen en ze lijken mij inderdaad super handig!

 11. Stephanie schreef:

  Leek me eerder zo log en daardoor gevaarlijk in het verkeer, maar met meerdere kinderen lijkt het me toch de meest ideale manier van vervoer. Ziet er in ieder geval superleuk en handig uit!

 12. Amina schreef:

  Jaaaa, een bakfiets! Die wil ik wel! Heb zelf geen kinderen, maar ik kan het heel goed gebruiken voor meer beweging (heb een auto en een kapotte fiets in de berging staan) en het shoppen! Yesss! Leuke foto’s van jullie op de fiets 🙂

 13. Laura schreef:

  Dit lijkt mij echt ideaal als je kinderen hebt. Ik heb nu een fietskratje voorop mijn fiets, wil echt niet meer zonder. Zo handig voor boodschappen!

 14. Marion schreef:

  Een bakfiets lijkt mij super leuk maar ik had altijd het idee dat zo’n fiets erg zwaar rijdt. Maar als ik jou goed begrijp dan valt dat reuze mee.

 15. mckleuver schreef:

  Met de bakfiets naar Tirol. Woehoe! Lijkt mij handig voor het vervoeren van kinderen en boodschappen. Neemt denk ik wel veel ruimte in beslag in de schuur.

 16. Tania schreef:

  Denk niet dat het iets voor iets. Het lijkt me zo zwaar. Heb ooit een dame zien vallen omdat ze bleef vaststeken in de rails van de tram en haar kinderen vielen op straat.

 17. Claudia Struijck schreef:

  Ik vind dit zo ontzettend leuk en ook erg handig. Toen Lara nog kleiner was huurde ik er altijd een op Ameland.

 18. Lien schreef:

  Ha leuk he? Wij hebben er ook een sinds de geboorte van de oudste. Hij is intussen , maar rijdt al mee van toen hij een baby was. Eerst in een speciale maxi cosi houder, dan in een peuterschaal, nu ‘los’…. Nu de jongens allebei kunnen fietsen zullen ze er niet meer zo vaak in zitten, al vinden ze dat nu al jammer. Stiekem denk ik dat we hem toch nog even bijhouden… Zo handig voor de boodschappen!

 19. Susan schreef:

  Haha, cool! Ik zag je filmpje op Insta. Wil ook graag zo’n fiets, alleen zit dan weer met waar ik ‘m neer moet zetten. Schuur staat vol met man z’n werkspullen enzo… Jammer om ‘m buiten te laten staan. Maar als Moos straks wat groter is en we samen kunnen fietsen, ga ik er wel naar kijken!

 20. Girls-Things schreef:

  Er zitten inderdaad veel voordelen aan. Super handig eigenlijk!

 21. priscilla schreef:

  Het lijkt mij echt ontzettend handig. Al weet ik niet of ik er goed op kan fietsen, haha.

 22. Jana Six schreef:

  Wat leuk, dat zou ik later ook wel zien zitten!

 23. Inge schreef:

  Ik hou van echt van bakfietsen, maar helaas zijn ze inderdaad zo prijzig… en nu is het te laat. Misschien dat ik bij het volgende ukkepukje me wel zo’n ding aanschaf. Ik vind het wel echt heerlijk om te zien!

 24. Nail art boek schreef:

  Ik heb hem net weg gedaan mijn zoon die nu 16 is vond dat het tijd was om meer ruimte te creëeren in de garage ???

 25. Mariëlle | Me-licious schreef:

  Lijkt me echt een uitkomst zo’n bakfiets. Vooral met boodschappen doen vind ik het erg handig. Echter als je in de stad woont, dan gelieve niet in al die smalle straatjes tegen het verkeer in te gaan. Ik sta regelmatig moeilijk te met een bakfiets die zichzelf heeft klemgereden en niet meer achteruit kan…

 26. Marleen Hartog - De introverte schrijfster schreef:

  Ik vind het bakfiets leuk, maar heb hem met 1 kind (dat inmiddels zelf ook kan fietsen) niet nodig. Voor het vervoer van boodschappen doen is het wel heel handig. Ik woon inmiddels vrij afgelegen en ver van de supermarkt, maar toen ik nog in de stad woonde nam ik de bolderkar weleens mee om zo grote boodschappen te doen.

 27. Mieke | mieksmind schreef:

  veel voordelen inderdaad, alleen voor mij vallen er al een hoop af omdat ik geen kinderen heb haha

 28. MamaPlaneet schreef:

  Nou dat licht fietsen, dat verschilt natuurlijk per merk/model. Ik had vroeger een bakfiets waar echt niet mee de docht in kon. Loeizwaar. Babboe bakfiets waarentegen: wat een geweldige uitvinding! Tegenwoordig heb ik een fietskar en ik ben er superblij mee.

  1. Maddy schreef:

   Dat kan kloppen dat je bakfiets van vroeger inderdaad niet licht was om mee te fietsen. Maar de modellen van tegenwoordig zijn allemaal vrij licht. Babboe heb ik geen ervaring mee maar deze is ook erg fijn

 29. Kimberley schreef:

  Super handig! Zeker in grote steden. Ik woon in een dorp, dus fiets niet zoveel, omdat de afstanden te ver zijn. Alles met de auto dus.

 30. Eke schreef:

  Lijkt me ontzettend handig! Nu gaan we als onze baby drie maanden is de Babymee weer op de fiets monteren, maar dan moet mijn zoon zelf wel kunnen fietsen, want in het voorstoeltje past hij dan niet meer. Electrische ondersteuning lijkt me wel een must met alle hoge fietsbruggen in onze stad!

 31. Debbythechocoholic schreef:

  Hier in België zie je dat niet, maar het lijkt me inderdaad heel handig.

 32. Helena schreef:

  Oh zo handig dit! In België zijn bakfietsen heel wat minder in het straatbeeld te zien dan in NL, maar ben echt wel een voorstander! 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.