voordelen van een bakfiets
Mama & Kinderen

8 voordelen van een bakfiets

Als ik zeg bakfiets, weet jij meteen waar ik het over heb. Vooral in de grotere steden zie je ze veel. Van die grote fietsen met een grote bak ervoor. Ik heb altijd al eens op een bakfiets willen fietsen, leek me gewoon ontzettend leuk. Handig leek het me trouwens ook. Eindelijk was het zover en ik kon fietsen op de bakfiets! Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Een bakfiets heeft vele voordelen. En de voordelen van een bakfiets deel ik graag met je!

Een bakfiets

Een bakfiets is een transportfiets. Met deze een bakfiets kun je als het ware dingen transporteren. Je kunt er de boodschappen in doen, bedrijven gebruiken ze als verkooppunt van bijvoorbeeld ijsjes en je kunt er natuurlijk je kindje(s) in vervoeren.

8 voordelen van een bakfiets

Een bakfiets heeft voordelen, eigenlijk zijn het er meer dan dat je zou denken. Ik ga er nu in ieder geval 8 voordelen van een bakfiets met je delen, dus lees gezellig mee!

Vervoeren van de kids

Eén van de 8 voordelen van een bakfiets is dat je de kinderen prima vervoeren kan in een bakfiets, er zijn bakfietsen waar als het ware bankjes in zitten, met natuurlijk veiligheidsriempjes en daar kunnen je kinderen dan veilig in zitten. Je hebt goed zicht op je kinderen, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. In een fietskar heb je dat bijvoorbeeld niet of minder want dan zitten je kinderen achter je.

Vervoeren van peuters en baby’s

Je kunt met je baby fietsen. Waar je op een normale fiets nog niet zo snel met je baby kan fietsen tot je baby goed rechtop zitten kan is het vervoeren van peuters en baby’s prima te doen, daarvoor zijn namelijk speciale baby of peuterschelpen te koop. Ook kan je een bevestiging voor de Maxi-Cosi aanschaffen, dan kan je baby heerlijk in de Maxi-Cosi blijven zitten terwijl jij fietst. Je baby zit dan goed en stevig in de bakfiets.

Het is voor kinderen erg leuk en gezellig

Merel en Bram genoten vanaf de eerste seconden dat ze er in zaten. Ze konden alles wat we tegenkwamen goed bekijken. Gezellig kletsen met z’n tweetjes. Het was eigenlijk een feestje in de bak van de bakfiets. Een hele beleving, keer op keer. Of dat nu met papa of mama was maakte niet uit.

Een bakfiets is goedkoper dan een tweede auto

Veel gezinnen hebben twee auto’s, alleen al puur omdat het nodig is voor het werk of vervoeren van de kinderen. Wij hebben zelf één auto, Mark gebruikt de auto elke dag voor het werk. Dan beschik ik dus niet over een auto maar moest overal lopend naar toe omdat Emma nog niet op de fiets kan zitten. Met een bakfiets heb je dit probleem dus niet. Voor een bakfiets betaal je geen wegenbelasting en benzine heb je ook niet nodig. Uiteindelijk ben je dus veel goedkoper uit met een bakfiets dan dat je een tweede auto erbij zal nemen.

Een bakfiets is ideaal om boodschappen mee te doen

Met een bakfiets kun je heel wat boodschappen halen. Flessen drinken, wasmiddel, toiletpapier, noem het maar op. Boodschappen krijg je makkelijk mee, er is ruimte genoeg in de bak.

voordelen van een bakfiets

Een bakfiets is milieuvriendelijk

Of je nu een elektrische bakfiets gebruikt of een non elektrische bakfiets, ze zijn beide milieuvriendelijk. En brengen je op de plaats waar je zijn moet. Gebruik je een elektrische bakfiets dan ben je zelfs nog sneller op je bestemming.

Licht fietsen

Een bakfiets lijkt er groot en zwaar, dat klopt ook gedeeltelijk. Toen ik voor het eerst op de bakfiets zou stappen was ik wel even bang of het goed zou gaan, maar ik fietste eigenlijk zo weg. De moderne bakfietsen zijn gewoon erg licht in gebruik. Ik vond het heel bijzonder hoe licht het fietsen was, alsof ik op een normale fiets aan het fietsen was. De bochten zijn even wennen omdat de fiets natuurlijk langer is, maar naar een paar bochtjes is ook dat peace of cake!  Deze bakfiets waar ik mijn eerste ritje op maakte, is een elektrische bakfiets. Ideaal als je een hoge heuvel op moet of echt een groot eind moet fietsen. Maar desondanks heb ik de elektrische functie bijna niet gebruikt want zonder de elektrische aandrijving ging het ook prima!

Met een bakfiets val je goed op

Je zal niet over het hoofd gezien worden in het verkeer, waar een automobilist een ‘normale’ fietser nog wel eens over het hoofd kan zien zal je dat met een bakfiets niet gebeuren. Eigenlijk dus een extra stukje veiligheid.

voordelen van een bakfiets

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik 8 leuke en handige voordelen van een bakfiets met je gedeeld. Heb jij nog leuke en handige toevoegingen van voordelen van een bakfiets?

 

Wellicht wil je dit artikel over mijn kennismaking met deze speciale thee ook lezen♥️♥️

 

 

  • Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

 

 

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

37 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.