Mama & Kinderen

Een hele feestzaal versieren?! Wat nu?

Maart; de maand voor april. De maand die mijn knieën doet knikken en handen doet beven. Jullie lazen het al… Er zit iets groots aan te komen. En ik ben het Noorden even helemaal kwijt hoewel ik me zo goed mogelijk voorbereid! In plaats van mezelf zo te preppen kan ik beter eens aan de versiering denken!

Een grote dag voor mijn kleine meid

Lott’s communie komt stilletjes aan dichterbij. Op 28 april zal mijn meisje staan stralen als nooit tevoren en daar kijkt ze erg naar uit. Verbazend is het dus niet dat ik alle registers wil opentrekken om na de viering een knalfeest voor haar te geven.

Net op tijd wist ik voor ons de ideale zaal te boeken. Net op tijd… lees : vorig jaar lag de zaal al vast. Het is een oude zaal die wel wat opsmuk kan gebruiken maar met genoeg ruimte, een heerlijk grote keuken, alles wat je nodig hebt van servies erop en eraan, kortom : toppertje, maar toch nood aan toetsje versiering.

Ik ben een, misschien wel pathologische, controlefreak als het op zoiets aankomt. Maar doordat ik sinds september al verschillende keren in het ziekenhuis belandde en ik dus met alle moeite mijn schoolwerk probeer bij te benen moet dat organiseren zo maar lekker wat tussendoor. Vre-se-lijk.

Feesten, daar hoort versieren bij

Ik heb echt een onwaarschijnlijk creatief brein, niet om te pochen. Dat is echt zo. Maar naast creatief is het er de grootste chaos die je je kan voorstellen. Alle ideeën lopen, stromen, vloeien en vervagen door en in elkaar. Daarnaast ben ik ook nog eens geweldig onhandig… en is ons budget beperkt. De de kosten blijven zich vermenigvuldigen alsof ze een familie konijnen zijn die de wereld willen overnemen. Fijn. Versiering dus.

We onthouden : ik leg de lat gigantisch hoog, ben een kluns met twee linkerhanden en kleine portefeuille.

Hoe begin je daar dan aan?

Voor het eerst in mijn leven heb ik een AliExpress bestelling geplaatst! Misschien wel een mijlpaal? Want als ik erover spreek lijkt iedereen al jaren helemaal weg van AliExpress. Ik niet.  Ook die knapperd van een vent hier in huis heeft het er niet zo mee. Al wilde ik het al wel heel lang testen. Hij is geen fan. Nog steeds niet. Ik ook niet.  Maar goed, nood breekt wet en ik koos voor Chinese makelij.

Ik moet wel zeggen, de app gaat wel lekker vlot. Je kiest de allermooiste dingen die dan nog betaalbaar blijken te zijn ook. Het gaat lukken! Ik ga niet moeten knutselen en de zaal gaat er net zo uit zien als ik voor ogen heb!

Vergeet dat sprookje maar.

In een oogwenk sloeg de teller van mijn winkelmandje netjes over de 100 euro, terwijl ik echt vond dat ik me ingehouden had. Terug gaan schrappen en een nieuwe tactiek dan maar. Met mijn nieuwe mandje naar de kassa. 99 euro. Top! En echt allemaal prachtige dingen besteld.

En toen werd ik overvallen door de duivel. Sinds mijn bestelling staat de postbode bijna dagelijks voor de deur met een heel klein pakketje waarin 1 van de dingen zit die ik bestelde. Keer op keer valt mijn mond open van verbazing…

Geen rekenwonder : tafellopers

Door de Engelse maten verkeerd om te zetten was het eerste pakketje al een een kleine mislukking. Prachtige donkerblauwe zijde-achtinge tafellopers. Dat wel. Ze zagen er precies uit zoals ik dat had gewild, maar ik bestelde wel slechts 1/4 van wat ik bleek nodig te hebben. Gauw bij bestellen dus! Want eer die dingen aankomen ben je toch ook weer gauw enkele weken verder. Nog een nadeel van AliExpress…

Twee linkerhanden : muur & plafondversiering

Ik bestelde 70 pomponnen. Nope, geen typfout. Zeventig. In alle maten, kleuren donker blauw, licht blauw en wit. De kleuren door Lott gekozen uiteraard. Zij wilde een feest in het thema : blauw-wit. Zo gezegd, zo gedaan!

Wat ik dacht te bestellen…

Ik vond het al moeilijk te geloven, hoe mooi die pomponnen eruit zagen op de foto en voor welk leuk prijsje ik ze dan kon kopen. Eerlijk is eerlijk : met mijn twee pootjes in de val van de prachtige foto’s getrapt en geen kleine lettertjes gelezen. AliExpress-beginner als ik ben…

Komt de postbode, verwacht ik gigantische dozen, staat hij daar : “hier even tekenen, alsjeblieft.” Ik vraag me terwijl mompelend af wat er in dat kleine innieminnie pakketje zit. AliExpress… ik bestelde toch niets dat in een kleine verpakking past?

Zijn DIT mijn pomponnen?!

Jawel hoor! Ik bestelde met mijn stomme, chaotische en onhandige kop 70! Ja, 70 pomponnen die je helemaal zelf ineen mag knutselen. WAT?! Ik probeer kalm te blijven en doe tegen Flip alsof ik helemaal wist dat het een doe-het-zelf pakket zou zijn. Nou, niet dus! Maar dat wilde ik echt even niet toegeven. Hij leest mijn blogs : bij deze “sorry lieverd! Ik ben echt even verbouwereerd van de taak om 70 pomponnen met twee linkerhanden ineen te puzzelen als jij, en nee, ik weet echt niet hoe dat moet.” Al vond ik al wel een linkje op youtube. Na mijn examen even uittesten!

[bol_product_links block_id=”bol_5aa15531f2231_selected-products” products=”9200000054600883,9200000083330984,9200000075682901″ name=”slinger” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Maar things are looking up!

Gelukkig bestelde ik ook nog wat tule om de belangrijke tafels aan te kleden, zoals die waar het dessertenbuffet komt te staan of de pakjes bijvoorbeeld. Ook weer in de drie zelfde kleuren : lichtblauw, donkerblauw & wit. En bleken de ballonnen die ik koos ook echt te zijn wat ik bestelde!

Of die muur en plafondversiering van Ali nog wat wordt dat laat ik nog even in het midden. Eerst moet ik nog wat zien aan te vangen met het doe-het-zelf-als-je-geen-twee-linker-handen-hebt-pakket. Eigenlijk zou ik dat moeten filmen. Jullie zouden waarschijnlijk niet meer bijkomen van het lachen, vermoed ik. Maar zoals ik mijn vorig artikel heb beloofd : Als het me echt lukt, maak ik voor jullie een DIY zodat jullie ook met die heerlijk goedkope pompons aan de slag kunnen voor eender welk feestje jullie nog gepland hebben staan!

Mooie betaalbare versiering,  enkel in China?

Na mijn “problemen”, want kom, luxeproblemen maar toch knap vervelend, ben ik toch eens gaan wat verder gaan kijken da mijn neus lang is! Zo kwam ik echt twee ge-wel-dige sites op het spoor die een gamma aanbieden dat je helemaal kan personaliseren!

Bij  hetfotoalbum.nl kwam ik bijvoorbeeld een prachtige fotoslinger tegen. Ik heb er zo eentje besteld. Daar ga ik jullie absoluut een review over schrijven! Ik heb een slinger gekozen met 25 foto’s, welke foto’s dat zijn geworden… daarvoor moet je nog even wachten op mijn review. Spannend! Ik beloof hier plechtig, op mijn communiezieltje, om toch lekker in het thema te blijven, dat ik jullie op 30 april kom vertellen over die slinger. Ik ben er nu al wild van en het feest is er nog niet eens. Als alleen het idee dat ik ervoor heb me al zo doet tollen… dan zit er wat te komen hoor! Voordeeltje hier! Ze beloven een snelle levering. Gaan we dat ineens even uittesten!  Zeker zo spannend nu de slinger vanuit Nederland naar België moet komen.

Wel eens benieuwd wat de gasten ervan gaan zeggen… Dat kan twee kanten uit. Of ze vinden het helemaal te gek, of ze vinden dat ik, weer maar eens, lekker te ver ben gegaan. Ik hou jullie op de hoogte!

Een communiefeest sluit je af met een bedanking

In mijn zoektocht kwam ik ook nog een andere mogelijke versierder tegen namelijk tadaaz.nl Al denk ik dat ik deze ga inzetten voor de bedankjes, maar qua versiering kan je ook bij hen terecht. Zelfs voor een gepersonaliseerde uitnodiging! Maar die maak ik deze keer lekker zelf.

Voor zij die niet zo bekend zijn met een communie of lentefeest, op het einde krijgen de gasten een kleine fotokaart of attentie mee naar huis als bedanking voor hun fijne aanwezigheid en de leuke cadeautjes. Vaak hebben deze bedankjes een fijne tekst en een mooie foto van het feestvarken. Wij gingen dit weekend al fotoshooten en meteen ging ik aan de slag om bedankjes te zoeken. Geen simpele beslissing…

Het grote voordeel aan deze site is dat je voor een klein prijsje één of twee modelletjes kan bestellen. Zo weet je precies wat je in huis haalt voor je een grotere hoeveelheid voor al je gasten besteld.

Ik heb stiekem al model bedankjes aangevraagd maar welke dat zijn dat hou ik nog even geheim. Op 15 maart komen jullie er alles over te weten! Je kan ook zelf al eens gaan snollen. Ik denk dat je versteld zal staan van de verscheidenheid die je tegenkomt! Voor elk wat wils denk ik, maar dat valt nog af te wachten… Ook beloven zij snel te leveren. We zullen zien…Spannend hoor, tot die postbode de modelletjes brengt!  

Misschien moet ik de volgende keer maar eens verder kijken dan mijn neus lang is… er is zoveel moois te vinden in onze eigen landjes! Zowel voor België als voor Nederland kan je bij Tadaaz terecht, logischerwijze bestellen de belgen op de .be website!

Als je nog versiertips voor me hebt, dan hoor ik ze graag! Heb jij al eens iets besteld bij AliExpress of Kies jij ook liever voor lokale shops (al dan niet online…)

 

 

 

 

 

38 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.