6 weken schoolvakantie, ik vind het echt te lang!

Mama & Kinderen By aug 15, 2019 1 Comment

De kinderen hebben 6 weken schoolvakantie in de zomer. Er zitten nu 5 weken op, nog 1 week te gaan en ik tel af! Wanneer de kinderen vakantie hebben heeft dat zeker zijn voordelen, begrijp me niet verkeerd, maar ik kan niet wachten tot de school weer begint. 6 weken schoolvakantie, ik vind het echt te lang!

Heerlijk, schoolvakantie!

Vakantie is heerlijk. Geen gestress om de kinderen ’s morgen het brood naar binnen te laten werken en ze klaar te maken voor school. Zeker iets waar ik intens van kan genieten in de vakantie. We starten rustig op en als het slecht weer is hangen we wat langer in onze pyjama.

De eerste week van de vakantie moesten ze hier even wennen. Eigenlijk waren ze gewoon helemaal op, wat resulteerde in ontzettend druk en irritant gedrag. Na een paar dagen zakte dat gelukkig af en kon ik ook echt genieten van het feit dat de kinderen vakantie hadden.

We boekten een last minute vakantie naar Italië en genoten intens van het mooie weer, de fantastische camping en elkaar! We genoten zelfs zo erg dat we 3 dagen hebben bijgeboekt. Het ultieme vakantie gevoel.

6 weken vakantie

6 weken schoolvakantie, ik vind het echt te lang!

Hoewel we echt ontzettend hebben genoten vind ik het toch echt tijd dat school weer gaat beginnen. Niet omdat ik het niet leuk vind dat de kinderen thuis zijn, maar omdat ik merk dat ik en ook de kinderen er weer aan toe zijn. Vakantie kan gewoon keihard werken zijn, geloof me. Ik ben weer toe aan een aantal uurtjes voor mezelf, een huis dat niet constant een grote bende is van al het speelgoed dat ze laten slingeren. Maar waar ik vooral aan te ben is aan kinderen die weer rust en regelmaat hebben. Vooral de regelmaat. Dan zullen ze de rust waarschijnlijk weer vanzelf vinden.

We zitten nu in week 5 van de schoolvakantie en ik merk dat ze met de dag drukker en vervelender worden. Ze willen van alles en nog wat doen, dat moet allemaal tegelijk en natuurlijk hebben ze 20 keer op een dag ruzie. Want het kan natuurlijk echt niet dat Merel net op dat stukje bank zit waar Bram wil zitten of dat Bram het blauwe potlood gebruikt wat Merel net ‘nodig’ heeft. Om nog maar te zwijgen over knibbel, knabbel, knuisje dat door de kamer vloog.

Dat ik merk dat ik in de Action uit mijn vel kan springen omdat ze het nodig vinden om te rennen en te hinkelen en ik naar ze sis; Zien jullie hier nog meer mensen rennen en hinkelen? Nee! Dus jullie ook niet! Waarop ik een oke mama krijg en tegelijkertijd weet dat dit echt niet het laatste zal zijn waar ik me in de winkel aan ga ergeren.

Kunnen we de zomervakantie anders indelen?

Ik weet dat er veel ouders net zo in staan als mij. Ik weet ook dat er ouders zijn die het straks verschrikkelijk vinden dat hun kroost weer naar school gaat. Ergens benijd ik die ouders. Maar ik kan er niets aan doen, 6 weken schoolvakantie, vind ik gewoon teveel.

Daarom heb ik een voorstel. Kan 6 weken schoolvakantie niet terug naar 4 weken? Die overige 2 weken kunnen prima ergens in het schooljaar ingepland worden. Wat dacht je van een extra weekje herfstvakantie of een extra weekje kerstvakantie? Mijn kinderen zijn na de kerstvakantie namelijk nog steeds niet uitgerust met al die feestdagen tussendoor. Op die manier zouden die 2 weken al mooi opgelost zijn toch? Of wat dacht je van 1 week extra vakantie en de overige dagen als ‘snipperdagen’ kunnen gebruiken?

Klinkt mij als muziek in de oren! Wat jij?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Merel - Lotus Writings schreef:

    Haha een extra week (of twee) rond sinterklaas lijkt me ook wel wat. Hoef je het niet zo uitgebreid te vieren en als de spanning te hevig wordt kunnen we altijd doen alsof die man op 30 november weer vertrekt. Lijkt me wel wat!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.