budgettips uit grootmoeders tijd

5x De beste budgettips uit grootmoeders tijd

Besparen & Budget By sep 04, 2019 No Comments

Oma’s staan bekend om hun luisterend oor, fijne tips en goede adviezen. Oma’s zijn natuurlijk een stukje ouder, vaak wijzer geworden door de jaren heen, en hebben al heel wat levenservaring. Er zijn natuurlijk ontzettend veel manieren om geld te besparen. Maar wist je dat oma’s ook vaak erg goede tips hebben op gebied van budget en besparen? Daarom hebben we de fijnste en beste budgettips uit grootmoeders tijd voor je op een rijtje gezet:

Budgettips uit grootmoeders tijd:

1. Haren wassen? Kraan uit!

Tegenwoordig staan we uren en dagen onder de douche, in tegenstelling tot ‘vroeger’. Vroeger was een douche een ware luxe. Een tip: Draai de kraan tijdens het inzepen van je haar of lichaam even uit. Het is maar even, maar het scheelt heel wat water!

2. Kliekjes!!

Besparen op boodschappen doe je vaak al wanneer je eens per week je boodschappen haalt. Plan voor de hele week het avondeten in en zorg dat je tussendoor of op de laatste dag van de week een kliekjes dag hebt! Zo verspil je geen eten en dus geen geld.

3. Halveren!

Iedereen heeft ze in huis, sponsjes en schoonmaakdoekjes. Ten eerste doe je er goed aan om ze niet in de supermarkt te halen, die kosten vaak veel meer dan bij bijvoorbeeld de Action of de Zeeman. Knip de schoonmaakdoekjes en sponsjes door de helft en je doet er een stuk langer mee!

4. Doe boodschappen op de markt!

Fruit en groente zijn echte etenswaren die je goed op de markt kunt kopen. Vaak scheelt het toch aardig wat met de prijzen in de supermarkt. Veel steden en dorpen hebben ook markten die alleen in de ochtend zijn, ga aan het eind van de ochtend en sla met extra korting in.

5. Eet seizoensgebonden

Is je al eens opgevallen dat het eten in de supermarkten veel goedkoper zijn wanneer je ze in het juiste seizoen koopt? Denk maar is aan aardbeien in de winter, een godsvermogen! Helemaal nu de wintertijd er weer aankomt doe je er goed aan om weer lekker stamppot te maken wanneer de producten weer in de winkel liggen. Dan maak je natuurlijk meteen voor 2 dagen!

 

 

budgettips uit grootmoeders tijd

Wat vind jij de beste budgettips uit grootmoeders tijd?

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.