kinderkamer

Tips voor het inrichten van de kinderkamer

Huis & Tuin By dec 25, 2019 1 Comment

Als interieurstylist kom ik vaak bij jonge gezinnen thuis. Met een druk leven waarin ze alle ballen in de lucht proberen te houden met een leuke baan, gezin en sociale activiteiten schiet het interieur er nog wel eens bij in. En dat is jammer, want juist met je drukke leven wil je thuiskomen in een fijn huis. En had je nog alle tijd tijdens je zwangerschap om de babykamer Feng Shui in te richten, nu de kinderen wat ouder worden ontbreekt het vaak aan tijd om de kinderkamer een update te geven. Geen zorgen, met deze handige tips kan jij aan de slag met het inrichten van de kinderkamer.

kinderkamer

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je je goed voorbereid voor je nieuwe spullen voorde kinderkamer gaat kopen. Vaak gaan mensen onvoorbereid naar de winkel, waardoor ze met net de verkeerde spullen thuis komen. Zonde van je tijd en geld.

Maak eerst een moodboard van de stijl die je voor in de kinderkamer wilt. Ga je voor één van de nieuwste trends: een stoere kinderkamer met een dieren en planten thema? Of voor een lieve, bohemien roze meisjeskamer? Of ga je voor een Feng Sui babykamer? Wat voor thema je ook kiest, zorg dat je eerst op papier of op Pinterest een moodboard van deze stijl maakt.

kinderkamer

Als je moodboard klaar is ga je in de kinderkamer kijken welke spullen nog bij deze stijl passen. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren,materialen en vormen op je moodboard en vergelijk deze met de meubels in de kinderkamer.

Daarna maak je een lijstje van welke spullen je nog nodig hebt. Natuurlijk kijk je hierbij niet alleen naar de stijl, maar ook naar de praktische invulling. Heb je voldoende opbergruimte voor al het speelgoed? Wil je een bureautje waar je kinderen aan kunnen knutselen? En is er een fijne speelplek op de grond waar je kinderen kunnen spelen?

Bron: vtwonen

Tijd om te winkelen voor de nieuwe kinderkamer

Met je lijstje kan je daarna gericht gaan winkelen. Deze zorgvuldige voorbereiding zorgt ervoor dat jij goed weet wat je nodig hebt en in welke stijl. Hierdoor hoef je je dus niet in de winkel te laten verleiden door spullen die je niet nodig hebt en die niet passen bij de stijl die je in gedachten hebt.

Ben je toch bang overprikkelt te raken in de winkel? Veel kindermeubels en -accessoires zijn ook online te koop. Nog een voordeel: online kan 24/7 terecht, dus ook op een moment wat goed voor jou uitkomt.

Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Ik help je graag. Bijvoorbeeld met een interieuradvies aan huis waarbij we samen op zoek gaan naar passende meubels en accessoires voor in de kinderkamer. Na het advies heb jij een lijstje met items die je direct kan bestellen. Of kies voor een online interieuradvies waarbij ik op basis van foto’s en video’s praktische tips en concrete voorstellen voor de kinderkamer deel.

Liefs,

Ilse

Blog: www.interiortwin.com

Instagram: www.instagram.com/ilsevanelleswijk

 

 

 

 

*update december ’19

Author

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.