LEGO

5 musthaves voor je LEGO-uitzet

Mama & Kinderen By mei 20, 2022 No Comments

Ben jij een groot fan van LEGO? Of kunnen je kinderen er niet meer zonder? Dan is het nodig om je LEGO-uitzet uit te breiden. Daarbij is er haast oneindig veel keuze qua sets van LEGO die je kunt aanschaffen. Ook alternatieven als Uniblocks zijn interessant qua opties. Maar wat zijn nou de musthaves van LEGO waar iedereen blij van wordt? In deze blog vind je een mooi overzicht hiervan.

1. Opbergbakken

Als eerste is het handig om opbergbakken voor LEGO te hebben. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar is belangrijk om op de lange termijn je LEGO goed te kunnen bewaren. Zo kom je niet op onverwachte plekken stukjes LEGO tegen. Het is al helemaal een drama als je op een stukje stapt. Opbergbakken zijn dus erg handig om als eerste te halen.

2. De classic set

Ten tweede is de classic LEGO set een aanrader. In deze set vind je geen instructies van bouwwerken die je kunt maken. Je krijgt echter meer dan genoeg steentjes om zelf prachtige dingen in elkaar te zetten. Het is slim om deze set als eerste te halen zodat je meteen creatief om kunt gaan met het bouwen van interessante bouwwerken. Dit is daarnaast ook de eerste set die ooit uitgebracht is van LEGO. Mede daarom is dit een iconische keuze.

3. Een achtbaan

Verder is een achtbaan van LEGO ook een leuke toevoeging aan je collectie. Vind je LEGO wat saais hebben? Dit komt waarschijnlijk doordat je vindt dat er te weinig beweging is in de sets. Daardoor kun je er minder mee spelen. Maar met een LEGO achtbaan is dit zeker niet het geval. Deze achtbaan kun je na het bouwen namelijk mooi laten bewegen door de poppetjes een klein duwtje te geven. Zo geef je ze de achtbaanrit van hun leven.

4. Auto’s

Als vierde zijn auto’s ook een aanrader voor je LEGO collectie. Net zoals een achtbaan kun je de auto’s mooi laten bewegen. Echter is het ook mooi dat je met auto’s van LEGO veel keuze hebt. Zo kun je kleine auto’s maken, maar ook grotere modellen. Daarnaast zijn fictieve auto’s zoals de batmobile verkrijgbaar, maar ook formule 1 auto’s zijn een optie. Zo is er meer dan genoeg keuze met LEGO auto’s. 

Lees ook: de leukste pretparken voor kleine kinderen

5. Een treinset

Tot slot is een treinset van LEGO ook een top idee en zeker een musthave voor je collectie. Een LEGO trein heeft namelijk iets iconisch. Je bouwt de trein binnen mum van tijd op, waarna je zelf kunt kiezen welke poppetjes je in de treincoupé wilt zetten. Daarnaast zijn er talloze modellen treinen waaruit je kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een klassieke stoomlocomotief met een western thema. Wil je liever iets meer moderns? Ook dat is zeker mogelijk. Je kunt zelfs een trein van de NS van LEGO halen. Op deze manier heb je in ieder geval meer dan genoeg opties om uit te kiezen qua LEGO treinen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.