10 x waarom je een camperreis met kinderen moet maken

Vakantie & Uitjes By sep 21, 2018

Hi lieve allemaal, de afgelopen maand(en) is het van mijn kant wat stil geweest, wat mede kwam door de vakantie. Ik ben namelijk een maand lang met mijn gezin op rondreis gegaan door Canada. Wat een prachtig land zeg. Alles is daar nog zo ongerept en rustig. Ik ben fan! Nu ben ik niet alleen fan van het land (dat trouwens zeer kindvriendelijk is), maar ook van een camperreis met kinderen in het algemeen. Ik vond het ideaal met onze baby! Vandaag deel ik 10 redenen waarom je een camperreis met kinderen (of kind natuurlijk) zou moeten maken.

10 x waarom je een camperreis met kinderen moet maken

  1. Op nummer 1: Je hebt alles, maar dan ook echt alles de hele reis bij de hand! Je hebt een keukentje, badkamer en een slaapplek. Ideaal! Overal kan je dus eten klaar maken, flesjes opwarmen en noem maar op.
  2. Je kunt met een camper overal (dichtbij) komen. Net zoals je met een auto kan. Het kan wel zo zijn dat wanneer je een hele grote camper hebt, je op sommige plekken niet kan of mag komen. Dat staat gelukkig goed aangegeven. En boek je bij een reisbureau? Dan kunnen zij rekening houden met je wensen. Extra fijn als je dat niet zelf hoeft uit te zoeken.
  3. Je kan je camper zo ‘voor de deur’ neerzetten en gaan. Daar kan je je ook nog omkleden, of nog even snel eten als dat nodig is. Je kan binnen no-time weer terug zijn bij je ‘huisje’. Groot voordeel van een camperreis met kinderen.
  4. Je hoeft nergens anders naar de wc te gaan, of gebruik te maken van eventuele vieze douches op een camping.CAMPERREIS met kinderen
  5. Voor ons was het ook fijn dat Lars een eigen plekje had. Niet steeds een ander bed, een andere omgeving, maar toch een beetje een vertrouwd plekje. Geeft toch wat meer rust.
  6. Je hoeft niet iedere keer je koffers in- en uit te pakken en mee te slepen van hotel naar hotel. Dat is met twee koffers al best een dingetje, laat staan met koffers voor het hele gezin.
  7. Je hebt een heleboel plek om alle spullen op te bergen. Wel zo ingericht dat alles ook gemakkelijk te pakken is.camperreis met kinderen
  8. Je kind, of kinderen kunnen onderweg gemakkelijk slapen in de camper. Nu sliep Lars makkelijk in het autostoeltje, maar mocht je ze gewoon op bed willen leggen? Dan kan dat ook. Niet rijdende weg natuurlijk, maar je kan je camper parkeren op een plek waar je graag heen wilt. Kunnen jullie genieten van die mooie plek en de kinderen kunnen slapen in de camper. Daarbij ben je niet gebonden aan één plek, zoals je met een hotel wel hebt. Lang leve de vrijheid! 😉
  9. Het zelf kunnen koken is ook ideaal! Nu is uiteten gaan tijdens de vakantie wel leuk voor ons, maar niet altijd voor je kind, of kinderen. Extra fijn ook dat je, je eigen vertrouwde eten klaar kunt maken.
  10. Het is vaak goedkoper dan dat je een hotelkamer, of zelfs twee kamers zou moeten nemen. Wanneer je in een hotel verblijft moet je uiteten gaan en dat is met een camper dus niet het geval.

Tips voor een volgende vakantie

Willen jullie meer lezen en zien van onze camperreis door Canada? Ik maakte hier een plog over op mijn blog en deel twee komt dinsdag online! Dit gaat natuurlijk over onze camperreis met kinderen (nouja kinderen.. baby dan), maar misschien ligt je interesse meer bij een ander soort vakantie. In deze blog kunnen jullie lezen over een zonvakantie met kinderen en hier wordt een leuk idee gegeven voor een thuisblijfvakantie. Klik zeker even door, want wie weet zit dé tip voor een volgende vakantie er wel bij!

Hebben jullie weleens een camperreis met kinderen gemaakt? Wat vonden jullie een groot voordeel? Ik ben benieuwd!

Bedankt voor het lezen en ik zie jullie snel weer op ‘Meer met Mama‘!

Liefs,

Author