sint traktaties

Zo maak je Taai Taai poppetjes! Super simpel!

Eten & Drinken By nov 10, 2019 2 Comments

Zaterdag is de intocht van Sinterklaas en hier in huis leeft het al aardig. Op een regenachtige dag is het dan ook erg leuk om lekker aan het bakken te gaan met de kinderen. Hoe kan dat nu beter dan iets bakken wat met Sinterklaas te maken heeft? Wij bakten Taai Taai poppetjes! Super simpel, kan écht iedereen! Hoe? Dat lees je hier!

Taai Taai Poppetjes

Heerlijk simpel Taai Taai poppetjes maken

De Taai Taai poppetjes maakten wij heerlijk simpel met de bakmix van Home Made die we kochten bij de Jumbo.

Taai Taai poppetjesInhoud van het pak:

  • 1 zak complete mix voor Taai Taai
  • 1 zakje poederglazuur
  • 1 spuitzak
  • 1 uitsteekvormpje voor Taai Taai poppetjes
  • 1 zakje gekleurde chocopastilles

Zelf toevoegen:

Alleen water, je hoeft er dus niets bij te kopen. Mocht je de Taai Taai poppetjes een mooie glans willen geven dan kun je gebruik maken van eistrijksel.

Werkwijze om Taai Taai poppetjes te maken:

Doe de mix voor Taai Taai in een beslagkom. Voeg daar 70 ml water bij. Mocht je niet weten of het precies goed is dan kun je het water ook wegen. 70 ml water staat gelijk aan 70 gram water. Vervolgens ga je het met een mixer met deeghaken mixen tot een kruimelig deeg. Vervolgens maak je er een mooie grote bol van.

Met een deegroller ga je deze bol platmaken. Je doet er goed aan om op de ondergrond en de deegroller wat bloem te doen. Zo weet je namelijk zeker dat je deeg niet blijft plakken. Het deeg ga je rollen tot een plak van ongeveer 5 mm dik. Als je dit gedaan hebt kun je de oven ondertussen voorverwarmen. Bij een elektrische oven verwarm je de oven voor op 220°C en bij een heteluchtoven op 200°C.

Nu kun je beginnen met het uitsteken van de Taai Taai poppetjes. Dit doe je natuurlijk met het bijgeleverde vormpje! Simpeler kan niet toch?! Als je dit gedaan hebt en al het deeg hebt ‘opgemaakt’ bestrijk je de Taai Taai poppetjes eventueel nog even met eistrijksel.

Zorg dat je op de bakplaat bakpapier hebt en leg de Taai Taai poppetjes indien je dit nog niet hebt gedaan op de bakplaat. De oven zal nu klaar zijn met voorverwarmen dus ze kunnen er in. Op de verpakking staat dat de baktijd tussen de 7-9 minuten is. Dit is natuurlijk afhankelijk van je oven en kan verschillen. Zo hebben wij ze er zo’n 10 á 11 minuten in gehad.

Taai Taai poppetjes uit de oven?

Als je klaar bent met bakken van de Taai Taai poppetjes ga je de poppetjes natuurlijk decoreren, wel zo leuk! Je gaat eerst de glazuur maken, dit deed ik in een kommetje met 10 ml water. Heb ik afgewogen, 10 ml = 10 gram. Dit ga je met een lepel mengen. Als de glazuur mooi egaal is kun je het in de spuitzak doen. Tijdens mijn horeca opleiding leerde ik meteen dat wanneer je een spuitzak gebruikt je deze het beste kunt verkleinen door de bovenkanten naar beneden te brengen. Dit voorkomt veel gesmeer! Aanrader dus.

Als je de glazuur in de spuitzak hebt aangebracht ga je het helemaal naar beneden drukken. Zit de glazuur goed in de spuitzak dan kun je de Taai Taai poppetjes gaan versieren. Eerst knip je nu een miniscuul klein puntje van de punt van de spuitzak. Wij maakten ook knoopjes op de Taai Taai poppetjes van de bijgeleverde chocopastilles, de bedoeling is dat je een puntje glazuur plaatst en daar de chocopastilles op legt zodat deze daar aan vast blijven zitten wanneer dit is uitgehard. Vervolgens kun je de Taai Taai poppetjes naar eigen smaak vormgeven met de glazuur!

Eet smakelijk en veel bak plezier met de Taai Taai poppetjes!

Taai Taai Poppetjes

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.