welk soort kast

Zo kom je er achter welk soort kast bij jou past!

Huis & Tuin By okt 14, 2019 No Comments

Kasten zijn er in vele soorten en maten. Wanneer we een nieuwe kast willen uitzoeken in ons interieur is het goed om er bij stil te staan naar welk type kast je op zoek bent, waar de kast moet komen te staan en natuurlijk moet de kast bij de rest van de inrichting passen. Hoe kom je er achter naar welk soort kast je eigenlijk op zoek bent? In deze blog hebben we 5 tips om er achter te komen welke soort kast bij jou past en waar je op moet letten als je op zoek bent naar een nieuwe kast!

1# Waar dient de kast voor?

Wanneer je een nieuwe kast wilt kopen heb je vast al in je hoofd wat de functie van deze kast moet zijn. Tenminste, dat is meestal wel het geval! Ben je op zoek naar een boekenkast, dressoir of toch een buffetkast? Bedenk waar je de kast allemaal voor wilt gebruiken. Moeten er veel spullen in komen te staan? Dan is het wellicht handig om voor een kast met deuren te gaan, zo oogt het een stuk netter. Maar misschien wil je jouw servies wel uitstallen, of echt een mooi gevulde kast met alleen boeken hebben. Neem de functie van de kast serieus zodat je achteraf geen spijt krijgt.

2# Welke style moet de kast hebben?

Natuurlijk kijk je naar de rest van de style in huis. Ben je op zoek naar een mooi dressoir en is je interieur grotendeels industrieel? Ga dan niet op zoek naar een hoogglas dressoirs, maar laat je fantasie de vrije loop tussen deze prachtige industriele dressoirs. Teveel stylen mengen met elkaar is niet mooi, het wordt te druk en je gaat er zeker weten spijt van krijgen. Blijf je style trouw tenzij je de hele inrichting van je huis op de schop neemt.

#3 Bedenk op welke plek je jouw nieuwe kast wilt plaatsen

Om te bedenken welk soort kast bij jouw interieur past moet je bedenken wat de juiste plek is voor de kast. De plek moet geschikt zijn en er moet genoeg ruimte zijn. Als je een grote, ruime kast wilt aanschaffen moet je er wel plek voor hebben. Die plaats je natuurlijk niet voor de ramen. Ook moet je rekening houden met stopcontacten voor de trendy verlichting in je huis, buizen, leidingen en plinten langs de muur.

Het is goed om dit in je achterhoofd te houden in je zoektocht naar de juiste kast en de juiste plaats. Er moet genoeg beweegruimte zijn, ook als eventuele deuren openstaan. En vergeet niet: Meten is weten! Zorg in ieder geval dat je de juiste lengte, breedte en dieptemaat opmeet, dit is namelijk echt van belang. Liever een keer teveel, dan een keer te weinig. Ook is het handig om rekening te houden met een beetje spelingsruimte, helemaal wanneer je meubels graag verplaatst.

#4 Moet de kast deuren hebben, welke?

Wat voor een soort kast je ook wilt aanschaffen, het is goed om te bedenken of hier deuren in moeten zitten. Je kunt namelijk gaan voor draaideuren, zweefdeuren, of schuifdeuren. Maar ook kun je gaan voor lades, manden of juist een open kast met alleen planken.

5# Zorg voor voldoende ruimte in de kast

Waarschijnlijk heb je nu wel een inschatting welk soort kast je wilt aanschaffen, wel is het van belang dat wanneer je echt kasten gaat bekijken, je rekening houdt met ruimte voor de spullen die je eventueel wilt opbergen. Naast dat je de kast natuurlijk goed blijft opruimen is een prettige indeling voor de kast erg belangrijk. Houd dus rekening met de spullen die in de kast gelegd moeten liggen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.