betonplex aanleggen

Betonplex aanleggen? Dat kan voor meerdere doeleinden!

Huis & Tuin By okt 14, 2019 No Comments

De naam zegt je misschien niet zoveel, maar als ik je uitleg wat betonplex is weet je genoeg! Denk is aan speeltoestellen op schoolpleinen of speeltuintjes. Betonplex is een materiaal dat vaak gebruikt wordt voor bijvoorbeeld de daken van speelhuisjes of juist de ondergrond. Maar dat is niet alles, tegenwoordig worden er hele meubels van dit materiaal gemaakt. Maar ook wanneer je een huis laat bouwen of aan een uitbouw bezig bent wordt het veel gebruikt. Betonplex aanleggen kan dus voor diverse doeleinden, hier lees je er meer over!

Wat is betonplex?

Betonplex is een ontzettend sterk plaatmateriaal dat in eerste instantie ontwikkeld is voor het bekisten bij het beton storten, maar tegenwoordig worden er veel meer dingen met betonplex gedaan. Ook zijn er vele soorten betonplex, maar in de basis heb je twee varianten van dit materiaal. Dat zijn namelijk betonplex op spaanplaat basis en betonplex op basis van multiplex. Deze varianten zijn beide weer in verschillende soorten betonplex platen te verkijgen.

Betonplex aanleggen kan ook hier:

  • Speeltoestellen: Op speeltoestellen wordt veel gespeeld, tenminste daar mag je gerust vanuit gaan. Speelhuisjes en ook glijbanen krijgen daar veel van te verduren. Behalve dat er kinderen dag in, dag uit op spelen moet je ook denken aan de invloeden uit de natuur. Vloeren, wanden en daken worden vaak van betonplex platen gemaakt omdat dit een duurzame oplossing is die tevens makkelijk te bewerken is.
  • Dierenverblijven: Mensen die katten of honden in huis hebben weten dat deze dieren met hun poten en nagels nogal wat schade aan kunnen richten. Maar ook kippen en konijnen nemen graag hun hok te grazen, op betonplex  zie je daar niets van terug.
  • Aanhangers: Wanneer je een open aanhanger hebt zul je betonplex meteen herkennen. De bodem van een aanhangwagen is vaak van betonplex platen gemaakt. Dit is dan in de meeste gevallen betonplex met antislip, dit zodat de dingen die in de aanhangwagen staan niet heen en weer zullen glijden.

Betonplex aanleggen voor binnenshuis:

In huis betonplex aanbrengen kan zeker. Denk aan meubels die van betonplex gemaakt zijn, maar ook hele keukens die mensen er zelf van maken. Om dit materiaal thuis te gebruiken is betonplex van tropisch hardhout het meest geschikt. Dit komt doordat deze soort ontzettend goed geschikt is voor vochtige ruimtes, maar tijdens de natuur omstandigheden niet optimaal blijft in tegenstelling tot berken.

Betonplex aanleggen buitenshuis

Wanneer je betonplex platen buiten wilt gebruiken is berken betonplex over het algemeen hét advies! Dit komt doordat berkenhout een ontzettend sterke houtsoort is die tevens goed te bewerken is.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.