liefde

Wat is liefde?

Vrouw By aug 24, 2018 1 Comment

Liefde, wij allemaal weten wat het is en waar ik het nu over ga hebben. Maar, toch weten we het moeilijk onder woorden te brengen. Liefde is een erg breed begrip of beter gezegd gevoel. Je weet hoe het voelt. Liefde is een behoefte die we allemaal graag voelen en delen. Ook al ben je het misschien niet bewust, ik weet zeker, ook jij bent er elke dag mee bezig. Het zit in onze aard om aardig gevonden te worden, goedkeuring te hebben. Iedereen wil dat er van je gehouden wordt. En de liefde wil je natuurlijk voelen. Ik denk dat een leven zonder liefde geen leven is.

Sprookjesachtig?

Natuurlijk is liefde niet rood of roze, lekker pluizig en sprookjesachtig. Alleen op Valentijnsdag dan! Liefde kan ook een schop onder je kont zijn, of een goed gesprek waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Liefde is vreemd, soms sprookjesachtig en in veel gevallen onvoorwaardelijk. Ik geloof ook dat als je vanuit de liefde ‘leeft’, je meer vanuit je gevoel leeft.

liefde

Romantische film liefde vs Sex and the Cityliefde

De liefde als in een film, dat wil natuurlijk iedereen. Het leven steekt alleen wel iets anders in elkaar. Tenminste mijn leven is niet altijd elke dag vol romantiek. Dat betekent niet dat je geen liefde kent, voelt of deelt. Het is gewoon realistisch geloof ik. Toch kan ik heerlijk mee zwijmelen met een romantische film. Een voorbeeld: ”The Notebook”, dat is toch een heerlijke film! Of Sex and the City! 4 vrouwen in New York City. Hilarische gebeurtenissen, soms herkenbaar maar vooral mooi! En opzoek naar de liefde. Ik kan er uren naar kijken. De uitspraken van de vrouwen in deze serie vind ik vaak geweldig.

Onmiskenbaar

Liefde is eigenlijk onmisbaar. Het gevoel dat je iemand volledig kan vertrouwen, iemand hebt die je altijd zal steunen. Waar je een gezin mee kan stichten. Ik geloof in echte liefde, niet zonder elkaar kunnen liefde. Misschien niet helemaal realistisch in alle gevallen maar toch geloof ik er graag in.

De ringvinger en de liefde:

In bijna alle landen dragen stellen de (trouw)ring aan de ringvinger aan de linkerhand. De reden is heel romantisch, vind ik. Wist je dat het gebruik van een trouwring uit de zestiende eeuw stamt? In die tijd was er natuurlijk nog lang niet zoveel bekend als nu over het menselijk lichaam. In die tijd geloofde men dat de linker ringvinger de enige vinger was waarbij het bloed rechtstreeks een verbinding met een ader naar het hart had. Het zou de eeuwige liefde symboliseren. Ik vind dit zelf een erg mooie gedachte. De ader werd toen de ‘vena adoris’ genoemd, of lekker in het Nederlands de ader van de liefde. Daarom werd er in de zestiende eeuw besloten dat de linker ringvinger ideaal is om je trouwring aan te dragen. Natuurlijk is dit niet verplicht en mag je lekker zelf weten aan welke vinger en welke hand je je ring draagt.

Een andere theorie: De ringvinger wordt ook wel trouw genoemd, omdat als je de pink of middelvinger buigt, de ringvinger volgt, of in ieder geval een beetje mee buigt. Je hebt het nu geprobeerd he? En??

Liefde van een moeder:

De liefde van een moeder voor haar kinderen gaat diep, heel diep. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder mijn 3 ”kleine” pummeltjes. Mijn liefde voor mijn kinderen is niet uit te leggen in woorden. Hoe graag ik dat ook zou willen. Het gaat diep, is intens en soms heftig. Ze blijven niet klein en de tijd vliegt voorbij. Gelukkig knuffelen ze nu nog met me. Wat een gemis gaat dat over een paar jaar worden zeg. Ik ben trots op mijn kinderen. En hoewel ik het heerlijk vind als ze een keer gaan logeren vind ik het heerlijk om ze weer te zien.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. nicole orriens schreef:

    Er zijn inderdaad meerdere soorten liefde. Moederliefde is weer heel anders dan liefde tussen een man en vrouw. In Koreaanse drama’s zie je veel romantisch liefde. Dat vind ik echt prachtig!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.