nee zeggen

5 zinnen waarmee nee zeggen makkelijker gaat

Vrouw By okt 09, 2018 3 Comments

Er zijn mensen die moeite hebben met nee zeggen, er zijn ook mensen die er geen moeite mee hebben. Nee zeggen kan soms best lastig zijn omdat je een ander niet wilt kwetsen. Maar het is juist goed om ook eens nee te verkopen. Als je dit niet doet gaat het ten koste van jezelf. Dat wil je natuurlijk ook niet! Hier lees je 5 zinnen waarmee nee zeggen toch mogelijk is en jij je niet vervelend hoeft te voelen.

 

Volle agenda

Soms wil je best helpen of iets doen, alleen zit je zo vol dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Of het gaat je nu gewoon niet lukken. Wil je iemand wel graag helpen voeg hier dan aan toe dat een andere keer geen probleem is. Jullie kunnen een datum bespreken wanneer jij helpen kunt als je dat wilt.

 

Bedankennee zeggen

Op deze manier geef je aan dat je waardeert dat er aan je gedacht wordt, maar zeg je toch op een beleefde manier nee.

 

 

 

 

Duidelijk zijn op een nette manier

Gewoon heel duidelijk. Je hebt al plannen. De plannen wat jij gemaakt hebt zijn belangrijker voor je dan het gene waarvoor je gevraagd bent. Nee zeggen kan dus ook gewoon zo.

 

 

Je hebt al een afspraaknee zeggen

Lijkt op de vorige, maar op deze manier geef je aan dat je best had willen helpen. Tegelijkertijd doe je dit zonder nee zeggen. Het woord nee kan soms hard voelen. Zo voeg je het niet toe aan het gesprek, maar is het wel duidelijk. Je zou eventueel een datum kunnen prikken waarop je wel kunt. Als je dat wilt! Voel je vooral niet verplicht wanneer iemand je vraagt.

 

 

Het past niet bij jenee zeggen

Hierbij ben je helemaal eerlijk dat het gene waarvoor jij gevraagd bent gewoon niet wat voor jou. Tegelijkertijd blijf je netjes. Nee zeggen hoeft dus ook zeker niet bot over te komen. Je doet het op een beleefde manier en het is dan ook duidelijk dat je hiervoor niet weer gevraagd hoeft te worden.

 

 

Heb jij moeite met nee zeggen?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ja, best wel. Ik heb altijd het gevoel dat dat egoïstisch is, of flauw van me.

  1. Maddy schreef:

   Ik zeg het zelf ook. Heb er geen moeite mee, kan me tenslotte niet in tweeën splitsen?.

 2. Coco schreef:

  Ik vind het soms moeilijk… Maar heb door de jaren het wel geleerd om voor mezelf op te komen, en de tijd naar mijn in te delen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.