vaccinatie-eis

Vaccinatie-eis bij kinderopvang, het kabinet onderzoekt!

Gezondheid, Mama & Kinderen, Zwangerschap & Baby By aug 26, 2018 8 Comments

Bij het consultatiebureau horen prikjes er voor ons gewoon bij. Ik, en Mark trouwens ook, zijn van mening dat inenten er gewoon bij hoort. Wij willen namelijk niet dat onze kinderen een verschrikkelijke ziekte oplopen waardoor ze in het ergste geval kunnen komen te overlijden. Het minuscule leed van het prikje is helemaal niets in vergelijking met het leed van deze verschrikkelijke ziekten. Wat mij betreft is vaccineren je kind en andere kinderen beschermen. Dus ja, ik ben voor de vaccinatie-eis bij kinderopvang.

Vaccinatie-eis en voorlichting

Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden dat de vaccinatie-eis voor kinderopvang ter discussie zou moeten staan en wij als Nederland onder de norm van de dekkingsgraad zitten. Willen we dan niet allemaal het beste voor onze kinderen? Ja, en wat mij betreft is dat vaccineren! Waarom? Omdat het een fantastische wetenschappelijke uitvinding is! Een uitvinding, ouders zouden gewezen moeten worden op de medische wetenschap en daar goede uitleg over moeten krijgen, een goede en juiste voorlichting.

Dekkingsgraad onder de norm. Vaccinatie-eis verplicht stellen?

Het kabinet gaat op onderzoek uit of kinderdagverblijven de keuze mogen maken om kinderen te weigeren die niet zijn ingeënt tegen ziekten zoals mazelen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is er een dekkingsgraad van 95% de norm om mazelen te kunnen verbannen. In Nederlands zitten we op een dekkingsgraad van 91,5% procent(!), dat is dus onder de norm! Kinderen onder de twee jaar zelfs 90,1%. De kinderen die niet worden ingeënt lopen niet alleen zelf gevaar, ook anderen lopen hierdoor gevaar.

Kinderdagverblijven

De overheid gaat dus onderzoeken of de kinderdagverblijven moeten kunnen eisen dat de kinderen gevaccineerd moeten worden als voorwaarde dat ze welkom zijn op de kinderopvang. Kamerlid Rens Raemakers van D66 komt met een nieuw wetsvoorstel om dit mogelijk te maken. Ouders die hun kinderen wel laten inenten moeten hun kinderen namelijk met een gerust hart naar de opvang kunnen brengen zonder in angst te zitten dat hun een ernstige ziekte oploopt. Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken, is verantwoordelijk voor de kinderopvang. Zij begrijpt de zorgen en laat daarom de maatregel opnieuw onderzoeken. Haar reactie: ”Kinderopvang moet een veilige plek zijn”. Paul Blokhuis, die over het vaccinatieprogramma gaat, zal het najaar met een plan komen om het dalen van vaccineren te doen keren.

Niet vaccineren omdat de ziektes er niet meer zijn

Er zijn ouders die hun kind niet laten vaccineren omdat ze denken dat de ziektes er niet meer zijn. Dit klopt echter niet. Het klopt dat de ziektes weinig voor komen, maar dat komt ook doordat wij onze kinderen laten inenten. Een feit is ook weer dat een virus zoals de mazelen meer ruimte krijgt om terug te komen doordat ouders hun kinderen niet laten inenten. Dan kunnen er dus kinderen ziek van worden, of nog erger, doodgaan.

Vaccinatie-eis verplicht stellen voor toelating opvang?

Persoonlijk ben ik voor. Ik moet er niet aan denken dat mijn kind zou spelen met een kind dat niet vaccinatie-eisgevaccineerd is en daardoor een virus als de mazelen op loopt. Ik laat mijn kinderen inenten tegen deze ziekten, maar toch zouden ze dit virus kunnen oppikken.

Mark en ik hebben er heel bewust voor gekozen om onze kinderen de vaccinaties te laten geven. Doet even pijn, is niet leuk, ze kunnen er een paar dagen wat ziekjes van zijn, maar beter dan een levensbedreigende ziekte toch?! Daarom ben ik voor het verplicht stellen van de vaccinatie-eis. Ik zou het de ouders van een ongevaccineerd kind nooit vergeven als mijn kind een levensgevaarlijke ziekte zou oplopen door hun keuze, het niet vaccineren.

Klinkt misschien heel gemeen, maar toch denk ik er zo over. Ik ben namelijk van mening dat mijn kind niet ziek hoeft te worden door de keuze van ouders die hun kind niet laten vaccineren. Daarom ben ik dus voor de vaccinatie-eis.

Om nog even verder te gaan zou ik het ook geen verkeerd plan vinden om vaccinatie-eis in Nederland verplicht te maken. Ik bedoel, we willen toch geen van allen dat onze kinderen zo’n verschrikkelijke ziekte krijgt? Bovendien is het voor onze hele maatschappij een stuk veiliger en de discussie een stuk minder na een tijdje.

Wat vind jij? Vaccineren of niet?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

8 Comments

 1. Balou schreef:

  Helemaal mee eens! Je hebt gesproken wat mij betreft!!

 2. Financieel avonturier schreef:

  Ik merk dat ik er met name last van heb dat er van de ’tegenstanders’ veel berichten komen over het gevaar van vaccineren, terwijl dit niet onderzocht word. Mensen nemen dit snel als waarheid aan. Iets wat ik snap, omdat de tegenberichten angstig maken. Ik hoop dat de overheid weer meer credits gaat krijgen voor het vaccinatieprogramma, zodat de ziektes wegblijven

 3. Nikki schreef:

  Jeetje wat heftig! Ben het wel echt met je eens ja!

 4. Jouvence schreef:

  Ik ben voor het vaccineren en ik vind het goed dat het kabinet hier wat mee wilt doen.

 5. Amelie van Writings by Amelie schreef:

  Ik ben pro vaccineren. Ik vind het vrij egoïstisch om het niet te laten doen!

 6. Irma ten Napel schreef:

  Ik ben ook zeker een voorstander! 🙂

 7. Marcelina de Boer - Walma schreef:

  Wat mij betreft mogen ze vaccineren gewoon verplichten als je kind verder gezond is. Ik snap dat kinderen met een heftige ziekte niet zoiets kunnen doen bijv., maar de gezonde kids zouden gewoon allemaal gevaccineerd moeten worden. Noem me dan maar radicaal, maar ik vind niet dat mensen over alles iets te zeggen mogen hebben en dat het dus opeens een discussiepunt is haha.

 8. Dhini schreef:

  Helemaal mee eens! Ik vind gezondheid belangrijk.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.