Typisch jongens dingen? Hier lees je ze!

Mama & Kinderen By dec 13, 2017 10 Comments

Typisch jongens dingen, typisch meisjes dingen.. Zijn dingen typisch jongens of typisch meisjes? Veel kinderen hebben een voorkeur voor bepaald speelgoed, spelletjes of de wijze waarop ze spelen. Meiden kunnen ook voetballen en jongens kunnen net zo goed van my little pony houden. Maar toch merk ik aan Bram dat sommige dingen die hij doet of juist niet doet typisch iets voor jongens zijn.

 

Wat zijn dan typisch jongens dingen?

Ik wil niet zeggen dat jongens met lego moeten spelen en meiden niet. Meiden met barbies en jongens niet. Merel speelt af en toe graag met Bram met auto’s, prima! En Bram speelt ook wel eens met het poppenhuis.

Toch is Bram een typische jongen in hoe hij kan doen. Vind ik dan he..

Lomp en onbenullig! Dat vind ik wel typisch jongens gedrag. Bram kijkt niet, hij doet en let niet op. Hierdoor valt, stoot en botst hij regelmatig. Een dag zonder blauwe plek is niet geleefd hier hoor! Tegen de tafelpoot rennen, net dat hoekje van de box meenemen…

Bouwen, bouwen en breken.

Bram is gek op bouwen, eerder Duplo maar lego  is nu hot! Hele ontwerpen maakt hij. O en lukt het even niet? Smijten en gooien gebeurd ook!

Voertuigen? Typisch jongens? Wielen wat? Tuut Tuut.

Alles wat wielen heeft is de bom! Een verzamelaar is het hoor. Auto, auto ,auto.. Dat was 1 van zijn eerste woordjes. Nu hij 4 jaar is speelt hij daar toch echt nog het aller liefst mee! Deze leuke dingen vind ik dan ook overal.

typisch jongens

Beesten en monsters.

Beesten en monsters zijn helemaal geweldig. Hoe enger en groter hoe beter! Een dekbedovertrek van dino’s is er ook. Gekregen voor zijn verjaardag, net als een pyjama met dino’s en dinoland. Uren kan hij zich er mee vermaken.

typisch jongens

Klimmen, klouteren en springen.

Onze meubels zullen echt geen jaren mee gaan. Nou ja, de bank en stoelen moeten het nog wel eens ontgelden. Hoewel de kinderen van mij absoluut niet mogen springen en lopen op de bank gebeurd dit nog wel eens als ik even boven ben of niet oplet. Hij heeft veel energie en heeft het dan ook zeker nodig om elke dag even buiten te spelen.

Niet breekbaar? Hier wel.

Speelgoed dat niet breekbaar zou zijn is hier gewoon de klos hoor. Hoe hij het voor elkaar krijgt geen idee… Maar als het moet kan het kapot.

Woedend zijn voor 1 minuut.

Bram kan boos worden, boos en hoe. Waar Merel ook boos kan worden en dat lang blijft is Bram boos in het kwadraad! Opvallend is dat de boosheid met een minuut wel weer over is.

Stiekem? Nee hoor kijk maar!

Waar Merel een klikspaan kan zijn, stiekem Bram kan uitdagen, stiekem een duw kan geven of slaan best wel meisjes toch?  Bram totaal niet ik sla je terug hoor! Boem Bats! Of mama of papa kijkt geeft niets. Bram doet het of je kijkt of niet.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

10 Comments

 1. Nathalie - Volgmama schreef:

  Ik heb zelf twee jongens en een meisje. Heel herkenbaar en leuk geschreven!

 2. Fleur schreef:

  Met 2 meiden in Huis is dit echt allemaal nieuw voor mij. Zo zie je toch weer hoe meisje en jongens verschillen van natuur

 3. Susan schreef:

  Ben benieuwd hoe ons jochie wordt! Leuk artikel.

 4. Angélika schreef:

  Zo leuk om dit te lezen! ? En zo herkenbaar. Het roept weer herinneringen op aan bijzondere jongens dingen…. Love it!!!

 5. Cynthia schreef:

  Leuk om dit te lezen. Al heb ik er zelf nog geen ervaring mee met ons meissie van 1 jaar. Ben wel benieuwd hoe het gaat worden. 🙂

 6. Merel schreef:

  Haha ik denk inderdaad dat bepaald gedrag wel veel meer bij jongens voorkomt ja, zoals de fascinatie voor voertuigen en het slopen. Ook trouwens dat ze veel minder venijnig zijn dan meiden 😀 Dat blijft ook op latere leeftijd zo, daarom vind ik het vaak een verademing om met mannen op te trekken.

  1. Maddy schreef:

   Nou je slaat de spijker op zijn kop! Hier precies zo! Mannen zijn vaak zo veel makkelijker ;)!

 7. leyla schreef:

  wielen zijn hier ook favoriet, qua dieren juist gek op konijnen, cavia en ponies haha .

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Leuk om die verschillen te lezen. Bij mij zijn de jongens veel gelijkmatiger dan de meisjes.

 9. Eke schreef:

  Oh het is zo herkenbaar! Max kan wel prima stilzitten als we een boekje lezen of iets kijken op de tablet, maar eenmaal buiten gaat hij als een speer!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.