Egeltje Plof

Spanning en sensatie met Egeltje Plof!

Geplaatst door

Herfst, het seizoen dat we meer binnen dan buiten zijn. Tijd om spelletjes te spelen. Van Hasbro mochten wij een van de nieuwe spellen gaan spelen: Egeltje Plof! Klinkt al heel geinig toch?! Het spel heeft erg mooie herfstige, zachte kleuren en maakt de kinderen meteen bewust van de herfst.

Egeltje Plof

Egeltje Plof is een leuk en eenvoudig spel dat perfect is om met jongere kindjes te gaan spelen. Egels zijn prikkelig, maar de stekels van deze egel zijn lekker zacht. Ze zijn namelijk gemaakt van schuimrubber. Deze schuimrubber stekeltjes steek je in de rug van de egel en vervolgens trek je de staart van de egel uit.

egeltje plof

Nu kan het spel beginnen! Om de beurt gooi je met de dobbelsteen. Bram mocht bij ons beginnen omdat hij de jongste was. Dit is geen spelregel, maar dit hebben wij zo besloten. Het symbool op de dobbelsteen geeft aan hoe vaak je op het neusje van Egeltje Plof mag drukken: niet, één of twee keer. Wanneer je op de neus van Egeltje Plof drukt kan het egeltje zo maar gaan ploffen! De stekeltjes vliegen dan in het rond! Erg grappig en tegelijkertijd erg spannend voor de kinderen. Want wanneer ploft Egeltje Plof? Dat weet niemand!

egeltje plof

Het leuke aan dit spel is dat iedereen er zijn eigen draai aan kan geven. Ben je winnaar wanneer de ander het egeltje laat ploffen? Ben je winnaar wanneer je de meeste stekeltjes weet te verzamelen of verdeel je het ploffen over meerdere rondes? Wij speelden deze varianten, maar de kindjes vonden het het leukst wanneer we turfden. Zo kreeg je elke keer een streepje wanneer je de egel liet ploffen. Had je 5 streepjes dan viel je af en uiteindelijk komt er dan een winnaar uit. In dit geval viel Merel als eerste af, daarna ik. Bram en Mark speelden met z’n tweetjes ‘de finale’ en Mark kwam hier als winnaar uit, tot teleurstelling van Bram. Maar hé, je kunt niet altijd winnen!

Wat vinden wij van het spel Egeltje Plof?

Merel en Bram hebben het spel al meerdere keren gespeeld, met z’n tweetjes, maar ook hadden we een spelletjesavond met zijn vieren toen Emma al in bed lag. Vooral dat vonden ze erg leuk en gezellig. Spelletjes spelen met papa en mama. Het was spannend en ook ontzettend grappig. Want wanneer ploft Egeltje Plof nu? Voorzichtig op het neusje drukken en helemaal uit het dak gaan wanneer de egel bij papa ploft!

Egeltje Plof

Omdat wij het speelden door te turven is het spel ook leuk om langere tijd te spelen. Vooral omdat je net kunt voorspellen hoe lang de stekels in de egel blijven zitten is het een spel wat voor de kleintjes toch wat spanning meebrengt op een hele leuke manier! De ene keer kun je namelijk vijf keer op de neus drukken en da andere keer misschien wel tien keer. Gilletjes en kreten van plezier waren hier in huis dan ook zeker aanwezig. We hebben verschillende potjes gedaan en hebben het zeker een uur volgehouden. Zeker voor herhaling vatbaar dus! Een spel dat niet duur is en zeker veel spelplezier oplevert. Tip voor de decembermaand!

Leeftijd voor het spelen van Egeltje Plof:

Egeltje Plof is een spel voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Tenminste, zo staat dat in de beschrijving. Persoonlijk denk ik dat dit spel ook heel erg leuk is voor kinderen die iets jonger zijn. Let hierbij wel op dat de kinderen niet met het hoofdje boven de egel hangen, de stekeltjes kunnen namelijk in het rond vliegen en het is niet prettig als dit in het gezicht komt. Dat staat overigens ook in de handleiding 😉

Winactie!! (GESLOTEN)

Ook mag ik een exemplaar van Egeltje Plof weg gaan geven! Jeej! Zo doe je mee:

 • Vertel me in een reactie onder dit blog bericht, of op onder het Facebookbericht dat je meedoet!
 • Like de pagina Facebook pagina en de winactie op de Facebook van Meer met Mama.
 • Extra kans maken? Deel het Facebookbericht van Meer met Mama.
 • Voor nog een extra kans volg je de Instagram pagina van Meer met Mama.
 • Laat wanneer je hier reageert een geldig mail adres achter zodat ik contact met je kan opnemen.
 • De winactie loopt tm 2 november en de winnaar ontvangt een persoonlijk bericht van mij.
 • Over de uitslag van deze winactie kan niet gecorrespondeerd worden.

 

Om dit blog te schrijven ontvingen wij een review exemplaar. Zoals je van ons gewend bent zijn alle reviews naar waarheid geschreven.

42 reacties

 1. Jaaaa deze papa is dol op spelletjes en doet ook graag mee!! Deze egel doet me een beetje denken aan de bijtende krokodil die ik vroeger had hahah! Hopelijk mogen mijn 2 mannetjes met deze prijs net zo veel plezier beleven als ik destijds!

 2. Nu de zomer voorbij is en de dagen kouder en natter zijn geworden vind ik het heerlijk om met mijn zoontjes Lucas van 5 en Milan van 3 spelletjes te spelen! Sommige zijn nog erg moeilijk en lastig vol te houden maar deze is echt perfect! Leuk, spannend en gieren van het lachen als de stekels springen!!! Wij doen graag mee voor deze leuke prijs!!!

 3. Lijkt me een geweldig spel om te spelen met mijn dochtertjes. Ze zijn gek op spelletjes. Leuk alvast voor 5 december. Ik doe heel graag mee

 4. Ahh….wat lijkt me dat een geinig spel! Ideaal om te spelen met onze kleuter, peuter, maar… stiekem ook nog wel met hun grote zus van 7 jaar denk ik!
  Ik zie ons al helemaal zitten aan de keukentafel, gezellig en wachten tot de stekels gaan springen!!

 5. Super leuk!!!! Ik ben nog zo zoekende in spelletjes voor de kinderen. Hoe leuk dan om iets te mogen winnen en t uit te kunnen proberen.

 6. Mooie actie! Dit is een leuk, spannend en snel spel voor de kinderen. Ik doe graag mee, kan mooi in de zak voor Sinterklaas of de verjaardag van mijn dochter.

 7. ❤️ Wat een geweldige winactie ? Ik doe heel graag mee ? wij spelen graag spelletjes en een keer een nieuwe zou leuk zijn!! #fingerscrossed

 8. Oh dit ziet er super leuk uit! Lijkt op de Nerf pijltjes waar mijn zoon graag mee schiet! Ik loot graag mee. Volg je op Facebook en Instagram

 9. Superleuk!!
  Ik doe mee voor mijn zoontje Daan! Hij heeft dit spel al op tv gezien en heeft het op zijn Sinterklaas lijstje gezet! Echt iets voor hem! ?

 10. ? Leuk! Hier staat hij ook uitgeknipt en opgeplakt op het geknutselde verlanglijstje van onze Liselotte ?. Waag graag een kansje voor haar ?

 11. Lijkt me superleuk om te spelen met de kleine meid en de overblijfkindjes. Omdat het spel niet zo lang duurt kunnen we dit dus ook tussen de middag even spelen. Ideaal

 12. Super leuk!!! Ik doe heel graag mee voor ons dochtertje Ylva ? 4 november word ze 5 jaar ? dit zou een leuk cadeautje zijn voor haar ?? ik ga duimen

  Groetjes Marijke Horjus

 13. Ik waag graag een kansje voor onze 3 jongens, gezellig samen egeltje plof spelen. Volgens mij gaan ze dat super leuk vinden 🙂

 14. Wat een grappig en spannend spel tegelijk is dit Egeltje Plof, super leuk om met de kleinkinderen te spelen. Wat zouden wij samen veel lol en plezier hebben bij het spelen van dit leuke spannende spel, en helemaal als de stekels van de egel gaan ploffen. Ik doe er super graag voor mee want wij willen de spanning wel beleven van Egeltje Plof!!

 15. Super leuk! Ik wilde eerst afhaken bij de ‘vanaf 4 jaar’ maar nu ik de review heb gelezen denk ik dat mijn zoontje van 2 dit ook al fantastisch vindt. Leuk sint cadeau 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *