Egeltje Plof
Mama & Kinderen

Spanning en sensatie met Egeltje Plof!

Herfst, het seizoen dat we meer binnen dan buiten zijn. Tijd om spelletjes te spelen. Van Hasbro mochten wij een van de nieuwe spellen gaan spelen: Egeltje Plof! Klinkt al heel geinig toch?! Het spel heeft erg mooie herfstige, zachte kleuren en maakt de kinderen meteen bewust van de herfst.

Egeltje Plof

Egeltje Plof is een leuk en eenvoudig spel dat perfect is om met jongere kindjes te gaan spelen. Egels zijn prikkelig, maar de stekels van deze egel zijn lekker zacht. Ze zijn namelijk gemaakt van schuimrubber. Deze schuimrubber stekeltjes steek je in de rug van de egel en vervolgens trek je de staart van de egel uit.

egeltje plof

Nu kan het spel beginnen! Om de beurt gooi je met de dobbelsteen. Bram mocht bij ons beginnen omdat hij de jongste was. Dit is geen spelregel, maar dit hebben wij zo besloten. Het symbool op de dobbelsteen geeft aan hoe vaak je op het neusje van Egeltje Plof mag drukken: niet, één of twee keer. Wanneer je op de neus van Egeltje Plof drukt kan het egeltje zo maar gaan ploffen! De stekeltjes vliegen dan in het rond! Erg grappig en tegelijkertijd erg spannend voor de kinderen. Want wanneer ploft Egeltje Plof? Dat weet niemand!

egeltje plof

Het leuke aan dit spel is dat iedereen er zijn eigen draai aan kan geven. Ben je winnaar wanneer de ander het egeltje laat ploffen? Ben je winnaar wanneer je de meeste stekeltjes weet te verzamelen of verdeel je het ploffen over meerdere rondes? Wij speelden deze varianten, maar de kindjes vonden het het leukst wanneer we turfden. Zo kreeg je elke keer een streepje wanneer je de egel liet ploffen. Had je 5 streepjes dan viel je af en uiteindelijk komt er dan een winnaar uit. In dit geval viel Merel als eerste af, daarna ik. Bram en Mark speelden met z’n tweetjes ‘de finale’ en Mark kwam hier als winnaar uit, tot teleurstelling van Bram. Maar hé, je kunt niet altijd winnen!

Wat vinden wij van het spel Egeltje Plof?

Merel en Bram hebben het spel al meerdere keren gespeeld, met z’n tweetjes, maar ook hadden we een spelletjesavond met zijn vieren toen Emma al in bed lag. Vooral dat vonden ze erg leuk en gezellig. Spelletjes spelen met papa en mama. Het was spannend en ook ontzettend grappig. Want wanneer ploft Egeltje Plof nu? Voorzichtig op het neusje drukken en helemaal uit het dak gaan wanneer de egel bij papa ploft!

Egeltje Plof

Omdat wij het speelden door te turven is het spel ook leuk om langere tijd te spelen. Vooral omdat je net kunt voorspellen hoe lang de stekels in de egel blijven zitten is het een spel wat voor de kleintjes toch wat spanning meebrengt op een hele leuke manier! De ene keer kun je namelijk vijf keer op de neus drukken en da andere keer misschien wel tien keer. Gilletjes en kreten van plezier waren hier in huis dan ook zeker aanwezig. We hebben verschillende potjes gedaan en hebben het zeker een uur volgehouden. Zeker voor herhaling vatbaar dus! Een spel dat niet duur is en zeker veel spelplezier oplevert. Tip voor de decembermaand!

[bol_product_links block_id=”bol_5dac22475cf6e_selected-products” products=”9200000113960859″ name=”Egeltje Plof” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Leeftijd voor het spelen van Egeltje Plof:

Egeltje Plof is een spel voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Tenminste, zo staat dat in de beschrijving. Persoonlijk denk ik dat dit spel ook heel erg leuk is voor kinderen die iets jonger zijn. Let hierbij wel op dat de kinderen niet met het hoofdje boven de egel hangen, de stekeltjes kunnen namelijk in het rond vliegen en het is niet prettig als dit in het gezicht komt. Dat staat overigens ook in de handleiding 😉

Winactie!! (GESLOTEN)

Ook mag ik een exemplaar van Egeltje Plof weg gaan geven! Jeej! Zo doe je mee:

  • Vertel me in een reactie onder dit blog bericht, of op onder het Facebookbericht dat je meedoet!
  • Like de pagina Facebook pagina en de winactie op de Facebook van Meer met Mama.
  • Extra kans maken? Deel het Facebookbericht van Meer met Mama.
  • Voor nog een extra kans volg je de Instagram pagina van Meer met Mama.
  • Laat wanneer je hier reageert een geldig mail adres achter zodat ik contact met je kan opnemen.
  • De winactie loopt tm 2 november en de winnaar ontvangt een persoonlijk bericht van mij.
  • Over de uitslag van deze winactie kan niet gecorrespondeerd worden.

 

Om dit blog te schrijven ontvingen wij een review exemplaar. Zoals je van ons gewend bent zijn alle reviews naar waarheid geschreven.

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

42 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.