person wearing white pants and white socks standing beside brown broom

Schoonmaken in huis: deze dingen doe je fout!

Huis & Tuin By jun 15, 2022 No Comments

Bij het woord schoonmaken gaan bij menig mens de nekharen al overeind staan. Het schoonmaken in huis staat niet bovenaan op het lijstje met leuke dingen om te doen. Maar hoe je het ook wendt of keert, schoonmaken hoort erbij. Als je dan aan de poets gaat wil je uiteraard ook dat het goed schoon is. Toch zijn er een aantal dingen die we zonder het te weten niet helemaal goed doen. Wedden dat jij deze dingen fout doet tijdens het schoonmaken van je huis?

Je maakt geen gebruik van een hulp in de huishouding

Wanneer je een druk leven hebt, zoals velen, kan je bijna niet zonder hulp in de huishouding. Je hebt veel verschillende verplichtingen, werk, hobby’s, vrienden en familie en dan ook nog eens het huishouden te onderhouden. Ondertussen moeten er boodschappen gedaan worden en de kinderen krijgen vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Waar haal je de tijd nog vandaan om schoonmaken in huis voor elkaar te krijgen?

Wat zou je ervan denken om een witte werkster aan te nemen die ervoor zorgt dat jouw huis spik en span wordt gemaakt? Dat klinkt toch hemels? Een hulp in de huishouding zorgt ervoor dat de taken waar jij niet aan toe komt gedaan worden. Op deze manier kun jij genieten van een heerlijk schoon huis zonder dat jij er zelf veel aan hoeft te doen. Natuurlijk kost het je geld, maar het levert je wel meer vrije tijd op.

Te dure schoonmaakmiddelen gebruiken

Wist je dat het echt helemaal niet nodig is om dure schoonmaakmiddelen te kopen? Deze schoonmaakmiddelen zijn vaak slecht voor het milieu en kosten je ook nog eens een rib uit je lijf. Doodzonde! Je huis krijg je namelijk heerlijk schoon met gewoon schoonmaakazijn, groene zeep en soda. Deze middelen werken uitstekend en zijn ook nog eens een stuk vriendelijker voor het milieu. Toch verknocht aan allesreiniger? Meng dit in een plantenspuit aan met water. Let op: gebruik deze naderhand niet weer voor je groene vrienden!

De stofzuigerzak te laat vervangen

Veel mensen vervangen de zak van de stofzuiger pas op het moment dat de stofzuiger nog amper zuigt. Dit is totaal niet fris. Een stofzuigerzak dien je te vervangen wanneer deze maximaal voor 3 kwart vol zit. Wanneer je de zak op het laatste moment verschoont heb je kans dat het gaat schimmelen. Er zal namelijk zeer waarschijnlijk meer dan alleen stof in de zak zitten. Denk aan haren, misschien grind van de kattenbak of etensresten. Een broedplaats voor bacteriën. Getver!

Chloor als schoonmaakmiddel gebruiken

Nog een grote fout. Chloor is geen schoonmaakmiddelen, maar een middel dat ontsmet. De toilet ontsmet je dus met chloor en de wc-borstel, maar vergeet niet om daarna de wc nog na te poetsen met een sopje en te ontkalken met schoonmaakazijn. Uiteraard is het ook belangrijk om de wc-borstel te ontsmetten. Deze kan je in chloor weken en afspoelen. Naderhand laat je deze liggend drogen. Natte plekken zijn namelijk een heerlijk thuis voor bacteriën en dat is iets wat we zo min mogelijk in het kleinste kamertje willen hebben.

De rand van de wc standaard

De wc schoonmaken is iets wat erg belangrijk is en wat in veel huishoudens dagelijks gedaan wordt. Maar het stuk waar de bril en de pot aan elkaar bevestigd zijn, vergeten we nog wel eens. Dom, dom, dom… Dit is namelijk het stukje toilet waar zich de meeste bacteriën bevinden. Vergeet dit stukje dan ook niet!

Dweilen met warm water

De vloer dweilen is een klus die met grote regelmaat terug komt. Veel mensen dweilen de vloer met een flinke scheut schoonmaakmiddel en warm water. Hier gaat het dan ook helemaal mis. De vloer dweil je namelijk het beste schoon met een koud water en eventueel een klein beetje sop. Deze combi zorgt ervoor dat de vloer goed gereinigd wordt en er geen strepen achter blijven. Warm water verdampt namelijk snel en het zorgt ervoor dat er resten zeep op de vloer overblijven. Hierdoor zal de vloer niet schoner, maar eerder smeriger worden.

Een schoonmaakster vinden

Begint het je na al deze punten te duizelen en zit je met je handen in het haar? Maak je geen zorgen. We geven je de tips graag zodat ook jouw huis heerlijk schoon wordt. Maar gaan jouw nekharen nu nog meer overeind staan bij de gedachte schoonmaken in huis? Dan raden we je echt aan om op zoek te gaan naar een schoonmaakster. De schoonmaaksters van ik zoek een witte werkster zullen in overleg met jou de klussen klaren waar jij al ziek van wordt als je er aan denkt.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.