Vrouw

De mannengriep! Pas op voor de mannengriep

De mannengriep wie kent hem niet? Dames pas op! Het is weer herfst en dat betekent dat onze vriend weer in aantocht is.

Ook jij kent de mannengriep toch?!

Alle vrouwen weten meteen waar ik het over heb. De mannengriep is iets verschrikkelijks, en heel ernstig. Toen ik dacht dat bevallen pijnlijk en zwaar was had ik het zo mis! Dat is niets vergeleken met de mannengriep! Als ik ziek ben is er toch een bepaalde verwachting dat ik de was kan doen, de kinderen naar school,de peuterspeelzaal of kinderopvang kan brengen. O en niet te vergeten, boodschappen en koken. Want wat word er anders gegeten? Bij de mannengriep is dit natuurlijk een no go! Die mannen? Die gaan bijna dood hoor. Daar is niets meer aan te doen. Wachten op het einde eigenlijk… Toch kun je als zieke mama beter wel eens om hulp vragen, je zult sneller beter zijn en moet soms gewoon goed uitzieken.

pixabay

Kenmerken van de mannengriep.

Je zult het eerste kenmerk ook meteen herkennen, het gezucht en gesteun. En nee dat is niet in 5 minuten over. Dat gaat de hele mannengriep ook zo door, dus wen er maar aan. Ook moet je natuurlijk weten hoe erg het is. Hoe slecht het gaat en hoe ontzettend zielig de man is die de mannengriep heeft. Hij ligt de hele dag in bed, want het gaat gewoon echt niet meer hoor. En de kinderen kan hij niet aanhoren. Bij elk wieltje van een auto dat over de grond rijdt krimpt hij in elkaar. Het liefst kruipt hij in een grot om daar rustig en in vrede te sterven. Serieus, hij is nog nooit nee nog nooit zo ziek geweest. En kan dus maar het beste de hele dag in bed liggen. Het eten word overgeslagen en af en toe word er een appeltje gegeten of wat drinkyoghurt of thee gedronken maar daar blijft het bij.

pixabay

Een greep uit mijn ervaring met de mannengriep van vorige herfst:

Met een zielig stemmetje werd er om een Rennie gevraagd, want hij heeft zo’n last van zijn buik. Die hebben we niet, moet je even naar de jumbo rijden zei ik… Als blikken konden doden was ik er niet meer geweest. Gelukkig maar dat dat niet kan want wie moet er anders voor hem en de kinderen zorgen? Op dat moment had ik namelijk niet 2 maar 3 kinderen die aandacht nodig hadden. Een ritje naar de Jumbo verder, een pittenzak kruik opgewarmd en toen ik de kinderen naar bed had gebracht ging ik even douchen. Even even een uitgerust moment voor mezelf.  Dat had ik dus mooi verkeerd gedacht, Merel komt de douche ingelopen: Mama ik heb buikpijn. Mag ik een zetpil?

Papa is ziek.

Ik zei haar dat ze even naar papa moest gaan en dat ik er zo aan zou komen. Nog geen minuut later stond ze weer bij me in de douche. ‘Ik moest van papa naar bed’. Een relaxmoment heb ik dus niet gehad. Ik droog me af kleed me aan en ga lichtelijk geïrriteerd naar beneden. Ik bedoel Mark is ziek, hij gaat niet dood. Hij had haar naar boven gestuurd omdat hij moest overgeven. Nu komt het,een zielig stemmetje zegt: Schatje.. Ik heb het echt geprobeerd, maar het ging ECHT niet. Ik trek mijn wenkbrauwen omhoog zoals alleen ik dat kan, zucht en vraag: hoe bedoel je? Terwijl ik het antwoord al wel ken…Nu komt het dus, de emmer met kots stond op de gang of in het toilet ( Een jaar geleden, dit detail weet ik even niet meer)  Die mocht ik dus gaan leeggooien en schoonmaken want de ervaring leert dat je anders nog meer kan opruimen en schoonmaken omdat hij anders zou blijven spugen.

Lucky me!

 

 Je snapt mijn punt? Ik had nu geen 3 maar 4 kinderen. Gelukkig was de mannengriep deze keer niet zo erg als voorgaande keren. Ik heb namelijk wel eens moeten aanhoren dat ik wat liever moest doen want hij wist zeker dat hij dood ging. 

De mannengriep is iets wat ik en waarschijnlijk jullie, nooit zullen begrijpen. Ik vind het aanstellers, iedereen weet hoe het is om ziek te zijn, dit is niet leuk maar mannen weten het altijd wel erg te overdrijven. Vrouwen die ziek zijn, dat is lang niet zo erg als de mannengriep hoor. Die gaan namelijk bijna dood.

Ik moet er maar mee leren leven dat het af en toe de kop om de deur steekt. Gelukkig is het nu nog niet zover! Yeah!!!

Verder kan ik er denk ik vrij weinig aan doen. Alleen denken stel je niet zo aan en hem stiekem uitlachen omdat het allemaal ‘zo erg’ is. Misschien is een “lieverd blijf maar lekker in bed dan is het hopelijk snel over” het beste.

Natuurlijk is dit artikel met een knipoog geschreven, al is het hier in huis gelijkwaardig aan de realiteit. Mannen voel je vooral niet beledigd. Dat is niet mijn bedoeling. Want eigenlijk kunnen we ook niet zonder jullie!

Herkennen jullie het? Wat is je mening over de mannengriep,erger jij je er ook zo aan?

 

 

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

25 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.