De mannengriep! Pas op voor de mannengriep

Vrouw By okt 17, 2017 24 Comments

De mannengriep wie kent hem niet? Dames pas op! Het is weer herfst en dat betekent dat onze vriend weer in aantocht is.

Ook jij kent de mannengriep toch?!

Alle vrouwen weten meteen waar ik het over heb. De mannengriep is iets verschrikkelijks, en heel ernstig. Toen ik dacht dat bevallen pijnlijk en zwaar was had ik het zo mis! Dat is niets vergeleken met de mannengriep! Als ik ziek ben is er toch een bepaalde verwachting dat ik de was kan doen, de kinderen naar school,de peuterspeelzaal of kinderopvang kan brengen. O en niet te vergeten, boodschappen en koken. Want wat word er anders gegeten? Bij de mannengriep is dit natuurlijk een no go! Die mannen? Die gaan bijna dood hoor. Daar is niets meer aan te doen. Wachten op het einde eigenlijk… Toch kun je als zieke mama beter wel eens om hulp vragen, je zult sneller beter zijn en moet soms gewoon goed uitzieken.

pixabay

Kenmerken van de mannengriep.

Je zult het eerste kenmerk ook meteen herkennen, het gezucht en gesteun. En nee dat is niet in 5 minuten over. Dat gaat de hele mannengriep ook zo door, dus wen er maar aan. Ook moet je natuurlijk weten hoe erg het is. Hoe slecht het gaat en hoe ontzettend zielig de man is die de mannengriep heeft. Hij ligt de hele dag in bed, want het gaat gewoon echt niet meer hoor. En de kinderen kan hij niet aanhoren. Bij elk wieltje van een auto dat over de grond rijdt krimpt hij in elkaar. Het liefst kruipt hij in een grot om daar rustig en in vrede te sterven. Serieus, hij is nog nooit nee nog nooit zo ziek geweest. En kan dus maar het beste de hele dag in bed liggen. Het eten word overgeslagen en af en toe word er een appeltje gegeten of wat drinkyoghurt of thee gedronken maar daar blijft het bij.

pixabay

Een greep uit mijn ervaring met de mannengriep van vorige herfst:

Met een zielig stemmetje werd er om een Rennie gevraagd, want hij heeft zo’n last van zijn buik. Die hebben we niet, moet je even naar de jumbo rijden zei ik… Als blikken konden doden was ik er niet meer geweest. Gelukkig maar dat dat niet kan want wie moet er anders voor hem en de kinderen zorgen? Op dat moment had ik namelijk niet 2 maar 3 kinderen die aandacht nodig hadden. Een ritje naar de Jumbo verder, een pittenzak kruik opgewarmd en toen ik de kinderen naar bed had gebracht ging ik even douchen. Even even een uitgerust moment voor mezelf.  Dat had ik dus mooi verkeerd gedacht, Merel komt de douche ingelopen: Mama ik heb buikpijn. Mag ik een zetpil?

Papa is ziek.

Ik zei haar dat ze even naar papa moest gaan en dat ik er zo aan zou komen. Nog geen minuut later stond ze weer bij me in de douche. ‘Ik moest van papa naar bed’. Een relaxmoment heb ik dus niet gehad. Ik droog me af kleed me aan en ga lichtelijk geïrriteerd naar beneden. Ik bedoel Mark is ziek, hij gaat niet dood. Hij had haar naar boven gestuurd omdat hij moest overgeven. Nu komt het,een zielig stemmetje zegt: Schatje.. Ik heb het echt geprobeerd, maar het ging ECHT niet. Ik trek mijn wenkbrauwen omhoog zoals alleen ik dat kan, zucht en vraag: hoe bedoel je? Terwijl ik het antwoord al wel ken…Nu komt het dus, de emmer met kots stond op de gang of in het toilet ( Een jaar geleden, dit detail weet ik even niet meer)  Die mocht ik dus gaan leeggooien en schoonmaken want de ervaring leert dat je anders nog meer kan opruimen en schoonmaken omdat hij anders zou blijven spugen.

Lucky me!

 

 Je snapt mijn punt? Ik had nu geen 3 maar 4 kinderen. Gelukkig was de mannengriep deze keer niet zo erg als voorgaande keren. Ik heb namelijk wel eens moeten aanhoren dat ik wat liever moest doen want hij wist zeker dat hij dood ging. 

De mannengriep is iets wat ik en waarschijnlijk jullie, nooit zullen begrijpen. Ik vind het aanstellers, iedereen weet hoe het is om ziek te zijn, dit is niet leuk maar mannen weten het altijd wel erg te overdrijven. Vrouwen die ziek zijn, dat is lang niet zo erg als de mannengriep hoor. Die gaan namelijk bijna dood.

Ik moet er maar mee leren leven dat het af en toe de kop om de deur steekt. Gelukkig is het nu nog niet zover! Yeah!!!

Verder kan ik er denk ik vrij weinig aan doen. Alleen denken stel je niet zo aan en hem stiekem uitlachen omdat het allemaal ‘zo erg’ is. Misschien is een “lieverd blijf maar lekker in bed dan is het hopelijk snel over” het beste.

Natuurlijk is dit artikel met een knipoog geschreven, al is het hier in huis gelijkwaardig aan de realiteit. Mannen voel je vooral niet beledigd. Dat is niet mijn bedoeling. Want eigenlijk kunnen we ook niet zonder jullie!

Herkennen jullie het? Wat is je mening over de mannengriep,erger jij je er ook zo aan?

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

24 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik kan het ook niet zo goed hebben als mijn man ziek is. Het liefst heb ik dan dat hij in bed gaat liggen, en zich niet meer laat horen tot hij beter is….

 2. Maaike schreef:

  Ze zijn zo zielig als ze ziek zijn. Volgens mij maakt jouw man het wel heel bont maar toch wel bekend.

 3. Leyla schreef:

  Haha, dat zal hier ook wel weer gaan komen.. Bleg!

 4. Hanneke schreef:

  Ik moest hier om lachen, het is zo ontzettend herkenbaar! Dat steunen en kreunen en doen alsof ze half dood gaan, haha. Leuk artikel!

 5. Marion van Zutphen schreef:

  hahaha zo grappig

 6. Judith schreef:

  neeeeee niet weer die mannengriep, dan vergaat de wereld, dat is het allerergste wat hij mij aan kan doen

 7. Elke schreef:

  hahaha geweldig artikel. Geweldig heeft die van mij er niet heel erg last van maar wie weet .. Misschien dat hij ooit ook heel erg gaat worden…

 8. Els schreef:

  haha, best grappig, wel herkenbaar

  en ook dat mis je als je partner er niet meer is…
  raar maar waar: je mist zelfs de hatelijke dingen

  leuk geschreven

 9. Mirjam schreef:

  Haha die van mij heeft dit gelukkig niet zo erg.

 10. Charlotte schreef:

  Haha mijn man os gelukkig nooit ziek. En als hij ziek is werkt hij gewoon door of zoals de laatste keer, was hij gewoon bij mijn bevalling ?

 11. Linda schreef:

  Hahaha ik mag het afkloppen maar het is gelukkig niet herkenbaar. Maar het lijkt me echt vreselijk irritant, hahaha

 12. Merel schreef:

  Haha! Ik vind het grappig geschreven, maar Ro heeft hier gelukkig geen last van. Die moet je naar bed sturen als hij koorts heeft, anders gaat hij gewoon door.

 13. Nathalie - Volgmama schreef:

  Haha soms kunnen ze zich echt aanstellen hoor. Mannen toch!

 14. marjolein schreef:

  haha grappig om te lezen bij ons thuis gelukkig nog niet ter sprake geweest Maar als hij ziek is dan is er paniek haha

 15. marjolein schreef:

  Bij ons is het precies hetzelfde haha, hij kan enorm piepen als hij geveld is door het griepvirus!

 16. MC Kleuver schreef:

  Als man zal ik maar even reageren: de mannengriep is uiterst ernstig. Onderzoek zegt dat mannen ‘zieker’ zijn van de griep dan vrouwen.

 17. Manon schreef:

  Hahaha mannen zijn echt zielig als ze ziek zijn, pff ! Lijkt me heel moeilijk als je moeder bent.

 18. Verena schreef:

  Mannen zijn altijd zulke watjes! Vreselijk. Gelukkig heeft mijn vriend dit jaar de griep nog niet gehad, hopen dat het zo blijft

 19. Laura Martens schreef:

  Hahaha typisch dit! Ik denk er zo zelf eigenlijk nooit bij na, maar je hoort er wel veel over ja. Mijn vriend kan ook wel wat van dat aanstellen zo nu en dan, maar helaas heb ik nu de vrouwengriep :(. Maarja, dat is toch een stuk minder erg 😉

 20. MC Kleuver schreef:

  Er was gister op het nieuws dat de mannengriep echt bestaat 😉 Lekker puh voor al die vrouwen, haha.

 21. Johanne schreef:

  Nou, wat je wat het allerergste is? Dat ze ook nog eens daadwerkelijk zieker zijn dan wij ?

 22. Eva schreef:

  Hahaha.. ik vroeg manlief de laatste keer, dat hij deze vreselijke mannengriep had, of ik de begravenisondernemer alvast moest bellen.. hij vond dat niet zo grappig.. ??

  1. Maddy schreef:

   Hahahahaha ik wel hoor Eva ??

 23. Johanna schreef:

  Hilarisch 🙂 Mijn man kan heel zielig zijn maar gelukkig ook nog steeds verantwoordelijk voor zichzelf. Onze dochter, dat lukt niet, maar voor zichzelf zorgen gaat nog wel 😉
  Nu las ik laatst een artikel dat mannen zich echt wel slechter zouden voelen als ze ziek zijn… het zwakke geslacht he 😀

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.