Uitgerekende datum en bevallen

Zwangerschap & Baby By okt 01, 2017 16 Comments

Eindelijk is ze er! Welkom lieve Emma! Wat heb ik lang op je moeten wachten. Bevallen op de uitgerekende datum, doe me dat maar eens na ­čśë .

Vrijdag 22 september, de uitgerekende datum.

Op vrijdag 22 september was ik ‘uitgerekend’, ik voelde me de weken ervoor al regelmatig uitgerekend en was er behoorlijk klaar mee. De baby bleef echter nog mooi zitten en de 40 weken tikte ik aan.

Dit deed ik op de uitgerekende datum:

De kinderen waren zwemmen met oma en mochten daarna lekker bij opa en oma blijven spelen. Ik ging heerlijk in bad, nam een maskertje en had een relaxte morgen. In de middag deed ik op mijn gemak boodschappen, ging het dorp nog even in, kocht kleding voor de kinderen en plofte vervolgens op de bank. Ik had al een tijdje een beetje krampen, maar goed dat had ik al de hele week dus daar zocht ik niets achter.

Op een gegeven moment viel het me op dat de krampjes om de 5 minuten kwamen. Niet pijnlijk, wel irritant. Ik besloot de verloskundige toch maar even te bellen. Ik moest warm gaan douchen en dan zou ze hier komen. Zo gezegd zo gedaan, als het wee├źn waren zou het waarschijnlijk doorzetten door de warme douche.. Je raadt het al, het bleef hetzelfde.

De verloskundige kwam langs.

De verloskundige kwam langs en ik kon haar helaas vertellen dat het niet veranderd was en hetzelfde gebleven was. Na een onderzoekje vertelde ze me dat ze of mijn vliezen kon ‘breken’ of dat ik kon afwachten en dan waarschijnlijk die nacht of dat weekend zou bevallen. We besloten de vliezen te ‘breken’ en eindelijk zou de bevalling dan gaan beginnen. Dit was om 16.15 uur.

Een half uur verder nog niets… En opeens daar waren de wee├źn. Ik was zo blij dat ik pijn had. Ik bedoel, niemand wil graag pijn hebben toch?! De 1,5 uur daarna waren heftig, de wee├źn volgden elkaar in rap tempo op en op een gegeven moment zat er geen tijd meer tussen de wee├źn. Ik had pijn, heel veel pijn. Ik had het gevoel dat ik niet meer kon, maar dan weet je dat je er bijna bent.

Pijnbestrijding en thuis bevallen.

Ik wou graag thuis bevallen. Als je thuis bevalt kan je pijnbestrijding gebruiken. Ik had een geboorteTENS aangeschaft. Dit apparaat heeft plakkers die je op je rug aan kunt brengen en vervolgens kun je stimulatie aanbrengen die de pijnprikkeloverdracht in je ruggenmerg blokkeert of verminderd. Leek me erg handig om achter de hand te hebben. Ik stond vooral onder een hete douche en was dat hele apparaat vergeten. Helaas pindakaas dus niet gebruikt.

Ik beviel op de uitgerekende datum.

Op vrijdag 22 september om 18.13 uur is onze prachtige en gezonde dochter Emma geboren. Het was een heftige zwangerschap met een erg snelle en pijnlijke bevalling maar het is het allemaal waard geweest want wat ben ik verliefd op dit meisje. En wat ben ik trots op haar grote broer en zus, ze zijn zo lief, willen overal mee helpen en zijn zo trots.

    

 

Op het moment ben ik dus heerlijk aan het genieten van mijn prachtige gezinnetje. Er zullen wel artikelen online komen alleen kan het zijn dat ik wat langer doe over het reageren.

 

Liefs Maddy

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

16 Comments

 1. Sanne schreef:

  prachtig gezinnetje heb je. Wat heb je nog lang moeten wachten voordat je kon bevallen. Gefeliciteerd met je kleine spruit.

 2. MamaMinke schreef:

  Gefeliciteerd met je prachtige gezin! Lekker genieten, de rest komt later wel.

 3. Nicole Orri├źns schreef:

  Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding! Veel geluk gewenst met z’n allen.

 4. Lien schreef:

  Superfijn! Gefeliciteerd! Ik denk niet dat er veel mensen zijn die op de uitgerekende datum bevallen!

 5. Chantal schreef:

  Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi meisje. Nu maar heerlijk genieten.

 6. Bianca schreef:

  Nog gefeliciteerd, en wat een poppetje! Geniet er maar lekker van x

 7. Manon schreef:

  Wat een mooi gezinnetje met drie kindjes. Fijn dat je op de uitgerekende datum bent bevallen

 8. Dyonne Bakker schreef:

  Ah gefeliciteerd met je lieve gezinnetje! Lekker genieten nu dus.

 9. esther perfors schreef:

  Van harte met je kleintje! Lekker genieten van je gezinnetje!

 10. Rinette - geldvoornop schreef:

  Van harte gefeliciteerd! Heel veel geluk! En broer en zus zijn super trots zo te zien!

 11. Martiena schreef:

  Van harte gefeliciteeerd met je nieuwste aanwinst voor je mooie gezin! Leuk om te zien dat je andere kinderen trotse broer en zus zijn geworden! Veel geluk met je mooie gezin!

 12. Mom4life schreef:

  Gefeliciteerd!

 13. Eva schreef:

  Gefeliciteerd!! Heerlijk genieten nu!!
  Ik weet nog dat ik zelf best baalde toen op de uitgerekende datum, mijn dochter besloot dat ze nog niet wou komen.

 14. Merel schreef:

  Ah wat bijzonder! Mooi nieuws, gefeliciteerd. Geniet maar lekker van en met elkaar. Liefs

 15. Rob van Laere schreef:

  Geefeliciteerd met de geboorte van jouw prachtige dochter!

 16. Suzanna schreef:

  Dat het zo snel kan gaan. Enorm gefeliciteerd met jullie mooie meisje en geniet van deze mooie tijd met elkaar.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.