Zwangerschap & Baby

Uitgerekende datum en bevallen

Eindelijk is ze er! Welkom lieve Emma! Wat heb ik lang op je moeten wachten. Bevallen op de uitgerekende datum, doe me dat maar eens na ­čśë .

Vrijdag 22 september, de uitgerekende datum.

Op vrijdag 22 september was ik ‘uitgerekend’, ik voelde me de weken ervoor al regelmatig uitgerekend en was er behoorlijk klaar mee. De baby bleef echter nog mooi zitten en de 40 weken tikte ik aan.

Dit deed ik op de uitgerekende datum:

De kinderen waren zwemmen met oma en mochten daarna lekker bij opa en oma blijven spelen. Ik ging heerlijk in bad, nam een maskertje en had een relaxte morgen. In de middag deed ik op mijn gemak boodschappen, ging het dorp nog even in, kocht kleding voor de kinderen en plofte vervolgens op de bank. Ik had al een tijdje een beetje krampen, maar goed dat had ik al de hele week dus daar zocht ik niets achter.

Op een gegeven moment viel het me op dat de krampjes om de 5 minuten kwamen. Niet pijnlijk, wel irritant. Ik besloot de verloskundige toch maar even te bellen. Ik moest warm gaan douchen en dan zou ze hier komen. Zo gezegd zo gedaan, als het wee├źn waren zou het waarschijnlijk doorzetten door de warme douche.. Je raadt het al, het bleef hetzelfde.

De verloskundige kwam langs.

De verloskundige kwam langs en ik kon haar helaas vertellen dat het niet veranderd was en hetzelfde gebleven was. Na een onderzoekje vertelde ze me dat ze of mijn vliezen kon ‘breken’ of dat ik kon afwachten en dan waarschijnlijk die nacht of dat weekend zou bevallen. We besloten de vliezen te ‘breken’ en eindelijk zou de bevalling dan gaan beginnen. Dit was om 16.15 uur.

Een half uur verder nog niets… En opeens daar waren de wee├źn. Ik was zo blij dat ik pijn had. Ik bedoel, niemand wil graag pijn hebben toch?! De 1,5 uur daarna waren heftig, de wee├źn volgden elkaar in rap tempo op en op een gegeven moment zat er geen tijd meer tussen de wee├źn. Ik had pijn, heel veel pijn. Ik had het gevoel dat ik niet meer kon, maar dan weet je dat je er bijna bent.

Pijnbestrijding en thuis bevallen.

Ik wou graag thuis bevallen. Als je thuis bevalt kan je pijnbestrijding gebruiken. Ik had een geboorteTENS aangeschaft. Dit apparaat heeft plakkers die je op je rug aan kunt brengen en vervolgens kun je stimulatie aanbrengen die de pijnprikkeloverdracht in je ruggenmerg blokkeert of verminderd. Leek me erg handig om achter de hand te hebben. Ik stond vooral onder een hete douche en was dat hele apparaat vergeten. Helaas pindakaas dus niet gebruikt.

Ik beviel op de uitgerekende datum.

Op vrijdag 22 september om 18.13 uur is onze prachtige en gezonde dochter Emma geboren. Het was een heftige zwangerschap met een erg snelle en pijnlijke bevalling maar het is het allemaal waard geweest want wat ben ik verliefd op dit meisje. En wat ben ik trots op haar grote broer en zus, ze zijn zo lief, willen overal mee helpen en zijn zo trots.

    

 

Op het moment ben ik dus heerlijk aan het genieten van mijn prachtige gezinnetje. Er zullen wel artikelen online komen alleen kan het zijn dat ik wat langer doe over het reageren.

 

Liefs Maddy

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

25 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.