zuurkoolschotel

Heerlijk en een keer wat anders, winterse kost! Zuurkoolschotel.

Eten & Drinken By okt 08, 2020 No Comments

Een heerlijk recept voor winterse kost en ook nog redelijk budget ook! Ik ben fan, maar dan ook echt fan van de ‘Hollandse kost’. Lekker stamppot, heerlijk man! Boerenkool, daar ben ik echt gek op en daar kan je me echt blij mee maken. Stamppot zuurkool en ook een stoofvlees zoals hachee, heerlijk! Maar… Ken jij deze ‘oven heerlijke’ zuurkoolschotel al?

‘Oven heerlijke’ zuurkoolschotel.

Een oven heerlijke zuurkoolschotel. Je raadt het al. Dit gerecht gaat nog even in de oven. De bereiding is eigenlijk erg makkelijk. Als je kindjes hebt kunnen ze je ook nog even helpen. Altijd leuk!

Benodigdheden voor een ‘Oven heerlijke’ zuurkoolschotel voor 4 personen.

En met een beetje geluk heb je nog wat over voor de volgende dag!

  • 800 gram aardappelen, voor het gemak gebruik ik stamppot aardappelen. Lekker makkelijk te stampen.
  • 2 porties zuurkool van 200 gram. (Totaal dus 400 gram zuurkool) Ik gebruik naturel, maar dat is natuurlijk de smaak die je zelf hebt.
  • Natuurlijk een grote pan om de aardappelen en zuurkool in te koken.
  • 500 gram tot 1 kg gehakt. Ook dit is je eigen voorkeur. Wij zijn gek op vlees dus ik gebruik 1 kg.
  • Een pan om het gehakt in te bakken.
  • Een rookworst, merk maakt niet uit. Maar het moet wel een fatsoenlijke zijn, niet zo’n klein ding.
  • Ketjap.
  • Een ovenschotel.
  • Bakboter of bakolie.
  • Stamppot stamper.

Gek op gamba’s? Lees dan dit artikel.gamba gerecht

Zo ga je te werk:

  • Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. De zuurkool voeg je ook toe in dezelfde pan.
  • Doe ook de boter in de bakpan om de gehakt rul te bakken. Een tip: doe er een beetje Ketjap bij. Erg lekker!!zuurkoolschotel
  • Als de gehakt, zuurkool en bijna klaar zijn ga je de oven voorverwarmen op zo’n 200 graden.
  • Zijn de aardappelen en zuurkool gaar? Oké, dan gaat het water uit de pan en kun je lekker stampen.
  • Nu ga je de stamppot in de ovenschotel doen. Maar… Vul alleen de bodem. De helft gebruik je dus.
  • Schep het gehakt over het laagje stamppot.
  • Daarna schep je over het gehakt de rest van de stamppot.
  • Je snijdt nu de rookworst in dunne plakjes en verspreidt dit over de zuurkoolschotel.
  • Ondertussen is de oven voorverwarmd en laat je de schotel zo’n 20 minuten in de oven.
  • Even laten afkoelen, eet smakelijk!

zuurkoolschotel

 

Ga jij deze ‘oven heerlijke’ zuurkoolschotel proberen?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.