Sophie de giraf slaaptrainer

Lekker (uit)slapen met de Sophie de giraf slaaptrainer voor je peuter of kleuter

Mama & Kinderen By apr 12, 2019 1 Comment

Vele moeders van jonge kinderen zullen het waarschijnlijk herkennen: het is vroeg ochtend. Soms te vroeg! Waar onze meisjes niet vies zijn van een extra uurtje slaap pakken is Bram elke morgen vroeg wakker. 06.00 uur, daar draait hij zijn hand niet voor om. Het liefst blijf ik wanneer het kan dan toch nog wel wat langer liggen. Na vele dingen geprobeerd te hebben is onze keuze nu gevallen op een slaaptrainer. De Sophie de giraf slaaptrainer genaamd; Sophie de giraf Tik-Tok Go Wake Up Light staat nu naast zijn bedje en ik zal je meteen vertellen hoe het nu gaat.

Sophie de giraf slaaptrainer

Wat is een slaaptrainer precies?

Een slaaptrainer is een soort wekker waarmee jij je kinderen kunt leren wanneer ze hun bed uit mogen komen. Ook wel, je leert ze langer in bed te blijven wanneer ze wakker worden. Door middel van een slaaptrainer ga je je kindje proberen bewust te maken dat het niet altijd tijd is om uit bed te komen wanneer ze wakker worden.

Bram wordt wakker wanneer hij in de ochtend moet plassen. Hij vindt dan ook dat zijn dag is begonnen. Ik niet. Nadat hij naar de toilet is geweest staat hij ook meteen naast ons bed om te vragen of hij uit bed mag. Dat is hij dus al ;). De afspraak was, of eigenlijk is, dat hij naar de toilet mag maar daarna wel weer naar bed moet gaan en proberen te gaan slapen. Omdat hij nog geen benul van tijd heeft en niet kan klokkijken is dit erg lastig voor hem. De Sophie de giraf slaaptrainer helpt Bram duidelijk te maken wanneer het dan wel tijd voor hem is om uit bed te gaan.

Sophie de giraf slaaptrainer en nachtlampje

Bram is dus een vroege vogel. Naast dat hij vroeg wakker is, vindt hij het erg fijn om met een lampje op de kamer te slapen. Naast dat de Sophie de giraf Tik-Tok Go een slaaptrainer/wekker is heeft het tevens een nachtlampje. De ster wordt blauw en er verschijnt een uiltje wanneer het bedtijd is. Dit vindt hij helemaal geweldig aangezien zijn knuffel een uil is en dat natuurlijk ook zijn lievelingsdier is.

Sophie de giraf slaaptrainer

De ster zal oranje kleuren en een giraf laten zien wanneer hij uit bed mag komen. De tijden om naar bed te gaan en op te staan stel jij zelf gemakkelijk in.

Sophie de giraf Tik-Tok Go

Hoe stel je de Sophie de giraf slaaptrainer in?

Heel makkelijk! Je stelt de tijd in door de H ingedrukt te houden. De wek-en slaaptijd stel je in door T1 in te stellen. Dit is het 2e knopje onderin dat de vorm van het hoofd van Sophie de giraf heeft. Dit knopje even indrukken en je kunt met de pijltjes aan de rechterkant de tijd instellen.

Dan zit er nog een T2 optie op. De T2 optie kun je gebruiken voor middagdutjes of bijvoorbeeld het weekend. Dit werkt op dezelfde manier als dat je het met T1 instelt alleen schakel je dan over op de T2 knopjes.

De Sophie de giraf slaaptrainer maakt geen geluid. Dat vind ik zelf wel erg prettig, helemaal in de weekenden!

Sophie de giraf Tik-Tok Go

Wat vinden wij van de Sophie de giraf slaaptrainer?

Bram is helemaal weg van zijn ‘nieuwe wekker’! Hij begrijpt dat het tijd is om op te staan wanneer de ster oranje kleurt. Ook geeft het nachtlampje hem een veilig gevoel en vindt hij het eigenlijk heel gezellig zo naast zijn bed. Hij slaapt er prima door en mijn ochtenden beginnen wat minder vroeg. Ik vind het echt een aanrader en ben blij dat Bram nu een Sophie de giraf slaaptrainer naast zijn bed heeft staan. Nu hadden we hier al een Sophie de giraf fan in huis, er is er nog ééntje bijgekomen ;).

Sophie de giraf slaaptrainer

Praktische informatie:

De Sophie de giraf Tik-Tok Go kan staand neergezet worden of opgehangen worden. Wij hebben hem bij Bram in de vensterbank neergezet, dat vond hij een mooi plekje. Gezellig bij zijn beren naast zijn bedje. Je kunt er voor kiezen om de Sophie de giraf slaapwekker aan te sluiten op de universele voeding of 3 AA batterijen te plaatsen in de slaaptrainer. Aangezien Bram ‘Sophietje’ naast zijn bed heeft staan vond ik het wat veiliger om gebruik te maken van de batterijen. Hier kan hij namelijk niet bij. Plus dat wanneer de aansluiting uit de slaapwekker gehaald wordt je de tijden weer opnieuw moet instellen. Hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar ik heb persoonlijk weinig zin om dit elke dag opnieuw te moeten instellen. De Sophie de giraf Tik-Tok Go kost €49,99 en is verkrijgbaar bij Kleine Giraf.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.