September, de maand van ‘de landelijke fruitplukdagen’

Vakantie & Uitjes By sep 08, 2019 No Comments

Al een aantal jaren worden ze georganiseerd en zelf ben ik al drie jaar op rij geweest, de landelijke appelplukdagen! Vandaag de dag ook wel de landelijke fruitplukdagen genoemd. Verschillende fruittelers in het land openen op twee zaterdagen hun kwekerij voor het publiek. Samen met je kinderen mag je lekker je eigen fruit gaan plukken en rondstruinen op de boerderij, super leuk uitje voor kinderen maar ook voor ouders!

Boerderij

Het boerenleven spreekt kinderen bijna altijd aan. De dieren, buitenlucht, ruimte om te rennen en spelen en dan ook nog eens van die geweldig grote en glimmende trekkers! Zet een kind met laarzen aan op een boerderij en je kunt als moeder een boek gaan lezen!! Ze gaan op ontdekkingsreis en zien dingen die wij als volwassenen voor vanzelfsprekend aannemen of soms überhaupt niet opmerken.

Ik vind het altijd leuk om met jonge kinderen op een boerderij te komen. In dit geval om op een fruitkwekerij te lopen en te proberen door de ogen van het kind de wereld om me heen te bekijken. De verwondering bij de machines die ik eigenlijk alleen zie als vervelend in het verkeer of lawaaimakers als ik lekker in de tuin zit. “Wauw, kijk mama die trekker heeft héle lange armen!” De onbegrensde liefde voor dieren en de wil om alles uit te proberen.

 landelijke fruitplukdagen Zelf je appels plukken

Tot vorig jaar waren het dus de landelijke appelplukdagen, dit jaar zijn het de landelijke fruitplukdagen geworden. Je mag zelf appels, bramen, peren en meer gaan plukken! De verschillende kinderen die ik tot nu toe mee heb genomen, vonden het zonder uitzondering geweldig! Het zoeken naar de meest perfecte appels, het mogen proeven terwijl je plukt. Het wonder van zo’n kleine boom met zóveel heerlijke appels!

Als je uitgeplukt bent betaal je voor het gewicht dat je hebt geplukt een mooie prijs. Je gaat naar huis met genoeg appels voor twee maanden (in ons geval). Dus dat werd appeltaarten bakken, zelf appelmoes maken en appelprutje: genieten!

 landelijke fruitplukdagen Andere activiteiten

Naast het plukken van het fruit zijn er op de kwekerijen nog allerlei andere dingen te doen. Let wel op, bij iedere locatie is dat natuurlijk verschillend. We hebben onze eigen honing geslingerd, genoten van allerlei streekproducten en geproefd van lekkere sapjes, jam, soepen en zelfs wijn! We zijn zelfs een keer bij een kwekerij geweest waar je met de appelpluk-trein gebracht werd naar de appelbomen. Daar mocht je gaan plukken en het treintje bracht je vervolgens terug naar de boerderij.

Data van de landelijke fruitplukdagen. 

Voor het eerst is heel september fruitplukmaand voor iedereen!

De data zijn 7, 14, 21 en 28 september.

Meer informatie over data en locaties is te vinden op :

www.defruitigste.nl/plukdagen 

Zo kun je een kwekerij bij jou in de buurt vinden! Leuk toch!

Wij gaan dit jaar zeker weer, ga jij ook zelf je fruit plukken?

landelijke fruitplukdagen

 

*Dit bericht heeft in september 2019 een update gehad

 

 

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.